Såld Stilfull 2:a intill villaområde på söder!

Eknäsgatan 19

Söder/Klingsberg

Stilfull 2:a intill villaområde på söder!

Intill lugnt villaområde och ett stenkast från Vrinneviskogen erbjuds du nu denna trivsamma gavellägenhet om 49,8 kvm på våning 1 med trägolv i original. Bostaden har ett helkaklat badrum och stort kök i gott skick. Här ingår den fasta delen av elen och bredband i årsavgiften till föreningen. Samtliga rum i lägenheten är väl tilltagna och från hela sex fönster fylls bostaden av massvis med naturligt ljus. På populära söder bor du med närhet till kommunikationer och Norrköping City med dess utbud samt med cykelavstånd till campus och resecentrum. Du bor dessutom i en välskött HSB förening med låg belåningsgrad som exempelvis under 2019 påbörjande en stor investeringen med uppförande av en solcellsanläggning. Varmt välkommen att boka dig på visning!

Fakta

Adress:
Eknäsgatan 19
Område:
Söder/Klingsberg, Norrköping
Kommun:
Norrköping
Lägenhetsnummer:
20-111-1-1-8  /  1001
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Lägenhet - Bostadsrätt
Andelstal ägande:
1.71796%
Andelstal avgift:
1.71796%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1943/44
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Ventilation:
Självdrag
Förråd:
1 st källarförråd
TV- Internetutbud:
TV och bredband via Telia
Inkluderat i avgift:
värme, vatten, fast avgift el, bredband och kabel-tv
Hiss:
Nej

Ekonomi

Energideklaration

Driftkostnad

Förening

HSB Brf Ekenäsgårdarna
725000-1406
Ja
Nej

Föreningen

Föreningens egendom omfattar fastigheterna Klingsborg nr 10 och Asptäppan 4 i Norrköpings kommun med adress Eknäsgatan 19-49. Husen färdigställdes åren 1943-44 och innehåller 64 st bostäder.

Föreningen har idag 22 st parkeringsplatser med separat kö. Annars tillämpas boendeparkering på gatan utanför, för närvarande 250 kr i månaden.

Reparationer och underhåll de senaste åren
1994/95 - Genomgripande renovering av byggnaderna, vilket omfattade utbyte av VA- och elledningar, ombyggnad av kök och badrum, fasadbeklädnad med tegel och takrenovering.
2009 - Renovering av trapphus.
2012 - Byte av styrsystem för fjärrvärmen.
2012/14 - Infodring av avloppsrör under källargolv.
2015 - Renovering av tvättstugor samt byte av värmeväxlare till fjärrvärme och varmvatten.
2016 - Byte av takfläktar.
2017/18 - Målning av fönster och entrétak samt lagning av sättningsskador.
2019- Investering i solenergianläggning.


Under 2019 investerade föreningen i en solenergianläggning som nu är i bruk. Kostnaden var 2.2 milj. kr och solcellsbidraget är erhållet.

För kommande verksamhetsår planerar styrelsen för reperation av källaryttertrappor, samt omläggning av plattor på grönområden. Föreningen har en 40-årig underhållsplan. Planen ligger som grund för styrelsens beslut om fondering eller ianspråktagande av fondmedel.

Årsavgifterna höjdes senast 2014-01-01 med 3%.
Inget bestämt om framtida höjning av årsavgifter.

För mer information, vänligen läs årsredovisningen från 2019/20.

Beskrivning

Entréhall
Välkomnande entréhall med stryktåligt klinkergolv och vitmålade väggar. God plats för avhängning. 

Kök
Rymligt kök med dubbla fönster mot grön innegård. Köket är utrustat med Kyl/frys i köks-ön, ugn, induktionshäll, micro och fläktkåpa. Förvaringsmöjligheter genom över- och underskåp och bänkskiva i vit laminat. Goda sittmöjligheter kring köks-ön. Vitmålade väggar och slitstarkt parkettgolv.  

Sovrum
Plats för dubbelsäng och förvaring genom fasta garderober. Plankgolv i original och fönster mot innegård. Vitmålade väggar. 

Badrum
Helkaklat badrum i gott skick, med vitt kakel på väggar och svart klinker på golv samt på väggar i duschhörnan. Fönster för naturligt ljusinsläpp. Badrummet är utrustat med, wc, handdukstork, tvättställ i kommod. Spegelskåp med spotlights och duschhörna med takdusch samt svängbar glasvägg. 

Vardagsrum
Socialt och ljust vardagsrum med plangolv i original. Plats för soffgrupp, kontorsdel och övrig förvaring. Vitmålade väggar med fondvägg i grå ton. Spotlights i tak. 

Dokument

Planritning

Ansvarig fastighetsmäklare

Daniel Johansson
Ägare/Fastighetsmäklare

Extra kontakt

Andreas Lundqvist
Fastighetsmäklare