Eneby - Norrköping


Reenstiernagatan 36


Såld

Reenstiernagatan 36

Eneby

Genomgående på 7:e våningen med stor inglasad balkong och hiss!

Hissen tar dig upp till denna fina och genomgående lägenhet om två rum och kök. Med insynsskyddat läge och milsvid utsikt åt både öst och väst ger lägenheten en känsla av rymd från bostadens alla rum. I vardagsrummet täcks golvet av en fin fiskbensparkett och de stora fönstren ger en magnifik utsikt över Pryssgården, stora skogsmarker och från vardagsrummet kan man även se en strimma av Glan. Från balkongen har du utsikt över flera av Norrköpings landmärken, däribland Rådhustornet och flera av stadens kyrkor. Kvällstid blir utsikten om möjligt ännu finare med centrala Norrköpings lyktor och ljus som täcker utsikten. Genomgående är detta en mycket trivsam lägenhet med både promenadstråk, matbutik och spårvagn inom ett hundratal meter.

Fakta

Adress:
Reenstiernagatan 36
Område:
Eneby, Norrköping
Kommun:
Norrköping
Lägenhetsnummer:
295  /  1703
Typ:
Lägenhet
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal ägande:
0.17109284%
Andelstal avgift:
0.17109284%
Byggnadsår:
1963-1965
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Ventilation:
Självdrag
Balkong:
Inglasad balkong
Förråd:
Ett vindsförråd samt ett svalt matkällarförråd tillhör lägenheten. Båda åtkomliga via hiss.
TV- Internetutbud:
Digital TV via ComHem och bredband via Telenor/ComHem.
Inkluderat i avgift:
Värme, vatten, bredband, Kabel-TV
Hiss:
Ja

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
476 kr
Överlåtelseavgift:
1190
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
33.3%

Energideklaration

Utförd
2019-07-02
E
140 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 1 person
1 320 kr/år
1 440 kr/år
2 760 kr/år
Schablonberäknad

Förening

Brf Sandstugan
725000-3501
Ja

Om föreningen

Föreningen äger fastigheterna Gården 5-7, Gården 10, Boden 2 och Härbärget 2 i Norrköpings Kommun. På fastigheterna finns 10 byggnader med 555 st lägenheter samt 43 uthyrningslokaler. Byggnaderna är uppförda mellan 1963-65. Fastigheternas adress är Reenstiernagatan 2-12, 16-28,32-36,40-54, 56-68, 62-66, 70-82 samt 86-90 och De Geersgatan 93-97 samt 99-109 i Norrköping.

Marken innehas med tomträtt genom tomträttsavtal med Norrköpings kommun. 

Fördelning av bostäder är 125st 1 rum och kök, 311 st 2 rum och kök, 56st 3 rum och kök, 48 st 4 rum och kök samt 15st 5 rum och kök.

KABEL-TV 
Via ComHem. Basutbudet ingår i avgiften. 

BREDBAND 
Via Bredbandsbolaget. Separat abonnemang som betalas av innehavaren. Dessutom finns möjligheten att teckna bredband via ComHem.

GARAGE / PARKERING 
224 st garage ca 300:-/mån (separat kösystem) 
33 st p-platser med eluttag ca 175:-/mån (separat kösystem)
82 st p-platser utan el ca 150:-/mån (separat kösystem)
9 st husvagnsplatser (separat kösystem)

TVÄTTSTUGA 
Finns i markplan. Det finns även tillgång till grovtvättstuga inom föreningen, belägen på Reenstiernagatan 46.

SPA OCH GYM
Vid Enebygården har föreningen gjort en SPA-avdelning med bubbelpool, bastu, gym, solarium samt en samlingslokal som föreningens medlemmar kan nyttja mot en avgift. Kostnad för SPA och gym är ca 100 kr/mån. Önskar man enbart använda gymmet är kostnaden ca 50 kr/mån. Bindningstiden är 12 månader med 3 månaders uppsägningstid.

ÖVERNATTNINGSRUM
Föreningen har även två övernattningslägenheter, belägna på Reenstiernagatan 64 och 66, som kan hyras mot en avgift om ca 300kr/natt. Dessa är nyrenoverade och utrustade med både dusch och pentry.

RENOVERINGAR
1994 - Ombyggnad tak, fönster och balkonger 
2002 - Stambyte
2005 - Datakommunikation
2009 - Miljöhus, hissar
2010 - Individuell elmätning, kollektiv fast elkostnad
2014 - Tak på garage, byte entrépartier, låssystem
2015 - Nya Säkerhetsdörrar och postboxar, asfaltering
2016 - Byte undercentraler och radiatorventiler, portkoder entrédörrar samt tagg, byte garagedörrar
2017 - Renovering av tvättstugor, byte av undercentraler och radiatorventiler, belysning, SPA avdelning
2018 - Tvättutrustning, utvändig målning, byte av armaturer. Påbörjad installation av Solceller

ÅRSAVGIFT 
Föreningen höjde årsavgiften senast den 1 juli 2017 med 3%.

LEKPLATS 
Stor innergård med lekplats och grönområde. 

FÖRSÄKRING 
Bostadsrättstillägg har tecknats kollektivt av föreningen och ingår i föreningens fastighetsförsäkring. Hemförsäkring bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavarna.


YTTERLIGARE INFORMATION
Mer information finns på föreningens hemsida: https://sandstugan.se

Beskrivning

Hall
När hissen nått våning 7 tar du dörren in till din egen, privata bostad. I entrén ligger ett mörkt golv i grå plastmatta och vita väggar fria att förvalta som du vill. I hallen finns även platsbyggda garderober med plats för kläder och annan förvaring.

Vardagsrum
Allrummets starkaste intryck är vid den slående utsikten och den otroligt fina fiskbensparketten. Från 7:e våningen har du en magnifik utsikt över Pryssgårdens villaområde, stora skogs- och naturområden och en strimma av Glan. De stora fönsterpartierna ger ett gott ljusinsläpp samtidigt som lägenhetens läge gör rummet fritt från insyn. Stort och lättmöblerat med gott om plats för både soffa och matgrupp!

Kök
Lägenheten är utrustat med ett mycket trevligt kök med utsikt åt två håll och gott om förvaring. I köket finns ugn med spishäll, kyl/frys och det är även förberett för diskmaskin. Ovanför bänkskivan sitter vit mosaik och golvet i laminat. 

Matplats
I anslutning till köket finns plats för matgrupp med fyra stolar. I rummet finns en fin mönstrad tapet och utgång till balkongen.

Balkong
Kännetecknande för lägenheterna på Reenstiernagatan är de stora, inglasade balkongerna. Här finns plats för antingen matbord och stolar eller soffgrupp med utemöbler då balkongen utan problem kan nyttjas som lägenhetens andra vardagsrum. Från balkongen har du utsikt över flera av Norrköpings landmärken, däribland Rådhustornet och flera av stadens kyrkor. Kvällstid blir utsikten om möjligt ännu finare med centrala Norrköpings lyktor och ljus som täcker utsikten.

Sovrum
Med samma utsikt som från balkongen finns lägenhetens sovrum. Gott om plats för säng och skrivbord, förvaring i de platsbyggda garderoberna och enkelt möblerat kan sovrummet lätt göras till ditt eget. Här löper samma laminatgolv som i köksdelen och tapeten i dov ton.

Badrum
Det helkaklade badrummet renoverades i samband med föreningens stambyte och är utrustat med dusch, handfat, spegelskåp och WC. Här är förberett för tvättmaskin och plats för badkar finns om så önskas.


Planritning

Oskar Skagervik
Fastighetsmäklare
070-864 65 71