Valdemarsvik - Valdemarsvik


Storängsvägen 28


Såld

Storängsvägen 28

Valdemarsvik

Barnvänligt läge nära naturen!

Detta mysiga och välplanerade lilla hus i bra skick erbjuder trots sin ringa storlek inte mindre än tre sovrum, två allrum, två duschrum samt även en bastu. Bilen har sin givna plats i det fristående garaget. Tomten vetter huvudsakligen mot söder där det skulle passa perfekt att anlägga ett altandäck i anslutning till köket. Här är det lätt att trivas!

Fakta

Adress:
Storängsvägen 28
Område:
Valdemarsvik
Kommun:
Valdemarsvik
Församling:
Valdemarsvik
Fastighetsbeteckning:
BOKEN 2
Typ:
Villa
Ägandeform:
Friköpt - Småhus
Byggnadstyp:
1 plansvilla med källare
Byggnadsår:
1959
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Fönster:
2-glas isoler i entréplan, 3-glas i källarplan
Uppvärmning:
Bergvärme 2014
Ventilation:
Självdrag
Fasad:
Trä
Tak:
Plegel
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Betongplatta/källare
Grundmur:
Betonghålsten
TV- Internetutbud:
Fiber är installerat
Gästtoalett:
Ja

Ekonomi

Taxeringsvärde byggnad(er):
380 000 kr
Taxeringsvärde tomt:
149 000 kr
Taxeringsvärde totalt:
529 000 kr
Taxeringen är preliminär:
Nej
Bef. pantbrev:
6st om 874 000 kr
Taxeringsår:
2021
Värdeår:
1959
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
34.03%
Taxeringskod:
220
Försäkring fullvärde:
Ja

Energideklaration

Utförd
2019-12-10
D
118 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
17 000 kr/år
6 360 kr/år
2 265 kr/år
3 200 kr/år
28 825 kr/år
Enligt säljarens uppgifter. Kostnad för hushållsel ingår i uppvärmningskostnaden.
3 968 kr/år

Förening

Nej
Nej

Beskrivning

Interiör

ENTRÉPLAN

Entré

En inglasad veranda med västerläge välkomnar ovanför entrétrappan. Praktiskt för avhängning av blöta ytterkläder, skor, och barnvagnen men också en riktigt skön plats för en god bok i sällskap av kvällssolen.

Hall

Här finns två garderober samt plats för avhängning innanför ytterdörren.

Duschrum

Våtrumsmatta på golvet och helkaklade väggar. Utrustat med wc, handfat samt en duschplats. I utrymmet finns också två garderober.

Sovrum 

Laminatgolv och fönster som vetter mot nordost. I rummet finns tre garderober.

Kök

Den vita köksinredningen går i vinkel och är utrustad med en spis med spisfläkt, kyl/frys samt en diskmaskin. Från köket finns en utgång till trädgården och ett blivande altandäck med söderläge för köparen att anlägga efter eget tycke och smak.

Vardagsrum

Här är det ekparkett på golvet och hörnläget gör att man har fönster mot både sydost och sydväst.

 

Sovrum

Föräldrarna har en egen liten walk-in-closet i anslutning till detta sovrum.

KÄLLARPLAN

Hall

Stor möblerbar hall med klinkergolv och elgolvvärme. Här finns en garderobsvägg med spegelskjutdörrar som ger gott om plats för förvaring.

Bastu

I anslutning till bastun finns en liten relaxhörna. En skön plats att värma sig under kulna vinterdagar.

Tvättstuga/Duschrum

Renoverat ca 2015 med klinker på golvet och helkaklade väggar. Här inne finns tvättmaskin, torktumlare och tvättho. Dessutom en toalett och en platsbyggd duschhörna.

Pannrum

Här inne har bergvärmepumpen från 2014 sin plats. Det finns också gott om plats för att t ex torka kläder eller för förvaring.

Allrum och Sovrum

Det gamla garaget har blivit två rum med klinkergolv där tonåringen gärna bor. Där garageporten en gång satt finns en egen utgång under tak upp till infarten och trädgården. I det inre rummet som idag utgör sovrum finns två garderober.

Garage

Grundlagt på betongplatta med en stomme av trä och plåt på taket. Bakom garaget, med separat ingång från trädgården, finns ett förrådsutrymme eller kanske ett framtida gästrum eller kontor.

Allmänt

Vitvarorna i köket är från 2020/21 förutom diskmaskinen som är äldre.

Grunden fick ny dränering ca 2015.

Vattenledningen från huset ut till gatan är bytt på senare tid liksom även den i gatan.

Robotgräsklippare ingår i köpet.

 

 

 

Säljaren berättar

Huset har en bra planlösning med två våningar. Två sovrum på övre planet och ett sovrum på nedervåningen. Perfekt om man har en tonåring hemma som kan ha ett eget krypin, och med egen ingång till och med. Dessutom finns en mycket fin och trevlig bastu som är skön att krypa in i när vintern rasar utanför.

Trädgården är lagom stor, den är också väldigt plan och bra. Lätt att sköta och dessutom är en robotgräsklippare installerad. Här kan man odla grönsaker eller fina blommor. Fantasin sätter inga gränser. Det finns även ett äppelträd som ger bra med frukt och även skugga på soliga dagar.

Här finns även ett stort garage med förråd i anslutning med ingång från trädgården. Garaget är stort nog att köra in bilen i och även få plats med diverse prylar.

Det är ett mycket lugnt område, grannarna är blandade. Det finns både medelålderspar och barnfamiljer runtomkring. Det är mycket tyst i hela området på kvällen.

Mittemot huset finns en mycket fin lekpark där barnen kan roa sig med både att gunga och sitta i sandlådan eller leka kiosk i dem små husen som står uppställda där.

Här har man också närhet till naturen då skogen ligger strax ovanför. Även fina promenadvägar når man på ett litet ögonblick. Elljusspåret finns också ett stenkast bort. Här finns även slalombacke och ishall tre minuters promenad bort.

Valdemarsvik

Valdemarsvik är framför allt en trevlig sommarstad. Då sjuder staden av liv medan den är något slumrande under resten av året. I stadens centrum finner man förutom ett flertal trevliga butiker vilka erbjuder t ex kläder och hantverk också den trevliga gästhamnen med möjlighet att hyra båtplats. Vidare finns i centrala Valdemarsvik även ett flertal mysiga caféer och restauranger samt sommartid även den populära glasskiosken Havsbris belägen på sparbankstorget för besökarna att njuta av.

För den bofasta befolkningen finns allt man kan behöva i form av förskola och skola för barnen, idrottsanläggning, vårdcentral, folktandvård, matbutiker, bilverkstäder samt kollektiva kommunikationer.

Många är de som besöker Valdemarsvik med husbil och fritidsbåt. Valdemarsvik har dessutom en egen träbåtsförening, Waldemarsviks träbåtsförening, vilken är en ideell förening. Sommartid finns föreningens båtar att betrakta i träbåtshamnen i centrala Valdemarsvik. Här kan man kan strosa på bryggorna, njuta av vackert bevarade och välvårdade träbåtar av olika slag. Föreningens största evenemang är Waldemarsviksrodden, ett evenemang i förra sekelskiftets anda, med rodd utifrån Valdemarsviken och med skärgårdsmarknad på kajen. För ungdomar arrangeras ”Piratresan” i regel en lördag i augusti innan skolan startar. Sjöslag och skattjakt är inslag på denna resa. Föreningen ordnar även andra evenemang för medlemmarna av mer social karaktär. Du kan läsa mer om träbåtsföreningen via länken https://www.vikenstf.se/

Från Valdemarsvik är det landvägen bara ett par mil till populära Fyrudden från vilken man når Gryts vackra skärgård. Vill man hellre ta båten är det bara att lägga ut från sin hyrda båtplats vid bryggan och gå Valdemarsviken ut. Gryts skärgård erbjuder bland annat båtutflykter, kajakuthyrning, cykling samt vandring längs Östgötaleden. Populära utflyktsmål är vidare Häradsskärs fyr, Kärlekens trädgård i Lilla Vik samt öarna Harstena och Ekön. 

Läs gärna mer om Valdemarsviks stad och Gryts skärgård via följande länkar:

Valdemarsvik: https://visit.valdemarsvik.se/nyheter/

Grytportalen: https://www.gryt.se/

Visit Östergötland/Gryt: https://www.visitostergotland.se/inspireras/ostgotaskargarden/ 

Dokument

Planritning

Birgitta Johansson
Fastighetsmäklare
070-735 35 30
Hans Larsson
Kontorschef
070-724 44 50