Söderköping - Söderköping


Styrmansgatan 2


Besiktigat

Styrmansgatan 2

Söderköping

Representativt boende med attraktivt läge!

Varför inte skämma bort både dig själv och familjen genom att unna er ett av Söderköpings absolut bästa lägen precis invid Storån. Denna gedigna och rymliga 1 1/2-plansvilla i gott skick erbjuder såväl generösa sällskapsutrymmen som möjlighet till egen verksamhet och 4-5 sovrum. Från övre planet har man skön utsikt över historiska och nyrenoverade Göta kanal och dess promenadstråk. Möjlighet finns att via kommunen hyra båtplats i ån vilken tar dig ut till Mem och Slätbaken vilken i sin tur har förbindelse med Sankt Annas vackra skärgård. Välkommen till ett läge utöver det vanliga!

Fakta

Adress:
Styrmansgatan 2
Område:
Söderköping
Kommun:
Söderköping
Församling:
Söderköping S:t Anna
Fastighetsbeteckning:
SKEPPAREN 2
Typ:
Villa
Ägandeform:
Friköpt - Småhus
Byggnadstyp:
1 1/2 plansvilla
Byggnadsår:
1979
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Fönster:
3-glas isoler
Uppvärmning:
Luft/vattenvärmepump
Ventilation:
Självdrag
Fasad:
Tegel
Tak:
Betongpannor
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Pålad betongplatta
Badrum:
2 st
Eldstad:
Öppen spis
TV- Internetutbud:
Fiber är installerat
Gästtoalett:
Nej

Ekonomi

Taxeringsvärde byggnad(er):
2 673 000 kr
Taxeringsvärde tomt:
1 653 000 kr
Taxeringsvärde totalt:
4 326 000 kr
Taxeringen är preliminär:
Nej
Bef. pantbrev:
10st om 1 598 000 kr
Taxeringsår:
2021
Värdeår:
1979
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
32.73%
Taxeringskod:
220
Försäkring fullvärde:
Ja

Energideklaration

Utförd
2021-11-04
C
89 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
21 207 kr/år
7 543 kr/år
2 778 kr/år
5 175 kr/år
36 703 kr/år
Enligt säljarens uppgifter. Kostnad för hushållsel ingår i uppvärmningskostnaden. Fastighetsavgift tillkommer med 8 524 kr/år.
8 524 kr/år

Förening

Nej
Nej

Beskrivning

Interiör

ENTRÉPLAN

Entré/hall

Innanför ytterdörren möts man av en rymlig hall med klinker och golvvärme. I hallen finns plats för avhängning samt trappan till det övre planet.

Vardagsrum

Det väl tilltagna vardagsrummet går i vinkel och har fönster i tre väderstreck. På gaveln, som vetter mot ån, finns en skön uteplats med balkongen som tak. I vardagsrummet är det ekparkett på golvet och det finns en öppen spis för mysiga brasor. 

Kök

Köket som har en öppen planlösning mot vardagsrummet är nyrenoverat 2015 med vit högblank köksinredning samt en vit köksbänk med nedsänkt ho och stänkskydd ovan i form av vitt kakel. Köket är utrustat med en keramikhäll med spisfläkt, mikrovågsugn och ugn vilka båda är inbyggda samt kyl och frys av fullhöjd. Samtliga vitvaror går i rostfritt. Mellan köket och vardagsrummet finns en köksö med förvaring i vilken också är integrerad med ett matbord med plats för 8 personer till bords. 

Inre hall

Här är det klinker på golvet med golvvärme.

Sovrum

I detta sovrum finns fyra platsbyggda garderober.

Duschrum

Extra rymligt blev detta i samband med renoveringen 2016 då man rev väggen mot det intilliggande sovrummet och slog samman sovrummet med duschrummet. Här är det sedan renoveringen våtrumsmatta på väggar och golv och spotlights i taket. Utrustat med wc, handfat med spegelskåp samt en väl tilltagen duschplats. I duschrummet är det elburen golvvärme och det finns ett stort fönster samt även mekanisk frånluftsventilation.

Groventré

Praktiskt placerad mellan garaget och huvudentrén och med klinkergolv med golvvärme. Här finns en platsbyggd garderob samt dörren från bostaden in till garaget.

Tvättstuga

Utrustad med tvättmaskin, tvättbänk samt ett högskåp. Med läget i anslutning till groventrén passar det bra att kunna duscha av både smutsiga barn och kanske även hundar. I anslutning till duschplatsen finns en mekanisk fläkt.

Pannrum

Härifrån finns en utgång till ett altandäck som vetter mot öster och som har skön utsikt mot ån. I pannrummet sitter innedelen till luft/vattenvärmeanläggningen.

Gästrum/Arbetsrum

Detta utrymme lämpar sig väl för gäster såväl som för tonåringen och för hemarbete i alla dess former. Både för dig som är anställd och jobbar hemifrån och för dig med egen verksamhet.

ÖVRE PLAN

Allrum

Ovan trappan finner man ett ljust och trevligt allrum med takkupa mot väster.

Klädkammare

I anslutning till allrummet finns denna klädkammare som har en liten dörr in till en av kattvindarna.

Sovrum

Detta rymliga sovrum har egen utgång till balkongen vilken är belägen under tak och har fri utsikt mot ån. På balkongen finner man luckan till vinden.

Duschrum

På övre planet finner man husets tredje dusch. I övrigt finns i duschrummet wc, handfat i stor kommod med spegelskåp med belysning samt ett takfönster.

Sovrum

Detta sovrum med fönster mot Göta kanal kan med relativt enkla grepp göras om till två. I rummet finns två platsbyggda garderober samt dörrar till en kattvind på vardera sidan under snedtaket.

Garage

Vidbyggt huvudbyggnaden och med åtkomst även inifrån bostaden finner man detta varmgarage med plats för en bil samt diverse förvaring och hobbyverksamhet. 

Garaget är grundlagt på en betongplatta, har en stomme av trä samt ett pappbeklätt tak.

Trädgård

Tomten är plan och lättskött med diverse perenna rabatter, buskar och träd. Soliga dagar finns det alltid någon plats som har ett skönt läge, oavsett om det är sol eller skugga man söker.

Söderköping

Söderköping är en mysig liten stad med medeltida anor. Staden bebos idag av ca 7 000 innevånare och är i nutid kanske mest känd för Göta Kanal och dess slussar. Parallellt med Göta Kanal flyter den stilla Storån som bjuder skön avkoppling vid någon av dess många sittplatser.

Stadskärnan har i stort sett bevarat medeltida gatunät, och delar av staden har en äldre samlad småstadsarkitektur i trä. Under marken finns upp till tre meter tjocka lager med lämningar av medeltidsbebyggelsen. Två av Söderköpings sevärdheter är dess båda kyrkor,S:t Laurentii kyrka och Drothems kyrka, som båda är från slutet av 1200-talet. I staden finns medeltida källarstugor, det vill säga höga stenkällare med en trävåning över, bland annat Braskens tryckeri, Rådhuset (1777) och det intilliggande Blomqvistska huset (1857–1859).

Mitt i staden ligger Ramunderberget som med sina klippor lockar klättrare ifrån hela regionen. På berget finns även ett välbesökt utkikstorn.

Sommartid när kanalen är öppen myllrar Söderköping av liv. Både bofasta och turister vaknar till liv umgås gärna på någon av stadens många säsongsöppna uteserveringar och caféer. Flera av dom är belägna i Söderköpings kanalhamn som är en hamnanläggning vars stenkaj kantas av hamnmagasin, butiker och restauranger.

Från Styrmansgatan tar det bara ca 10 minuter att promenera in till centrum med dess små butiker, caféer och restauranger. Ungefär lika lång tid tar det till det sk Fix-området med butiker såsom Willys, ICA, Kronans apotek, Jofotex, Jem & Fix, Dollarstore, Jysk, mfl. På Fixområdet finns även gym, bilverkstad, bageri mfl verksamheter.

 

I och med fastigheten läge nära både Storån och Göta Kanal finns flera trevliga promenadvägar på nära håll. Ett populärt utflyktsmål är slussen i Mem där det sommartid finns ett mysigt café. Till Mem tar det nog ca 30-40 minuter på cykel. I Storån som mynnar ut i Slätbaken vid just Mem finns möjlighet att genom Söderköpings kommun hyra en egen båtplats. 

 

För den friluftsintresserade finns Ramunderbergets motionsanläggning, Söderköpings Golfklubb och Sankt Annas vackra skärgård inom ca 30 minuter med bil. Ett besök på Sankt Anna Portalen rekommenderas varmt. På https://www.sanktanna.com/ finns en mängd matnyttig information om vår vackra skärgård samt dess rörelser och aktiviteter.

Planritning

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Styrmansgatan 2

Välj en tid för visning nedan

Fyll i formuläret nedan för att anmäla ditt intresse för objektet Styrmansgatan 2

Birgitta Johansson
Fastighetsmäklare
070-735 35 30
Hans Larsson
Kontorschef
070-724 44 50