Söderköping


Blivande avstyckning från Sörby 1:13


Blivande avstyckning från Sörby 1:13

Torpidyll alternativt tomt för nyproduktion!

På detta mysiga torpställe med anor från 1700-talet lever man i all enkelhet. Här är det lätt att koppla av från det stressiga vardagslivet. El finns indraget i huvudbyggnaden men egen anslutning till elnätet saknas. Även vatten och avlopp saknas. Fastigheten är under avstyckning och belägen bara ca 10 min med bil från Söderköping och ca 20 min från Sankt Annas vackra skärgård. Den skulle även lämpa sig väl för att bygga sitt nya drömhus på landet nära sta'n. Välkommen att kontakta mäklaren för mer detaljerad information!

Fakta

Adress:
Blivande avstyckning från Sörby 1:13
Kommun:
Söderköping
Typ:
Tomt
Ägandeform:
Friköpt - Tomt
Byggnadstyp:
1-plans torpstuga
Byggnadsår:
1700-tal
Vatten och avlopp:
Saknas
Fönster:
1-glas
Uppvärmning:
Direktel och Vedspis
Ventilation:
Självdrag
Fasad:
Trä
Tak:
Enkupigt tegel
Stomme:
Timmer
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Betongplatta
Grundmur:
Natursten
Eldstad:
Vedspis

Ytor

Tomtarea
2 748Kvm

Ekonomi

Bef. pantbrev:
0st
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
32.73%

Energideklaration

Behövs ej

Förening

Nej
Nej

Beskrivning

Beskrivning

Detta urscharmiga lilla torp har som sagt anor från 1700-talet. Det har på senare tid byggts till och fått taket höjt invändigt. Sedan den genomgripande renoveringen som gjordes under åren 2004-2010 är byggnaden nu grundlagd på en betongplatta. I samband med detta byttes också bottensyllarna. Stommen är timrad och taket har fått ett nytt enkupigt tegel som taktäckning. Invändigt fördelar sig ytan på en förstuga samt ett rymligt kök utrustat med en vedeldad spis samt en mikrovågsugn. Vid diskhon ute på trädgården finns ett härligt fristående och inglasat uterum lummigt omgärdat av grönska. Vid diskhon finns en tappkran för bäckvatten.

Välkommen att njuta av lugnet och friden på landet! Här är det bara fåglarnas kvitter och då och då en eller annan lantbruksmaskin som stör. På tomten finns även en enklare gäststuga, en förrådsbyggnad, vedbod samt ett utedass.

Allmän information

Fastigheten är under avstyckning och kommer att ha ungefärliga tomtgränser som utritat på bilderna. Tomtpinnarna är på plats men Lantmäteriet är ännu inte helt klara med sitt arbete. Fastigheten har därmed i dagsläget inte hunnit fått någon egen fastighetsbeteckning och inte heller något taxeringsvärde åsatt.

Ett köpeavtal kommer att skrivas med villkor om att avstyckningen är helt färdigställd innan fastigheten kan tillträdas. I avstyckningsakten kommer servitut gällande tillfartsväg att vara inskrivet. 

Dokument

Planritning

  Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Blivande avstyckning från Sörby 1:13

  Välj en tid för visning nedan

  Fyll i formuläret nedan för att anmäla ditt intresse för objektet Blivande avstyckning från Sörby 1:13

  Birgitta Johansson
  Fastighetsmäklare
  070-735 35 30
  Hans Larsson
  Kontorschef
  070-724 44 50