Såld Rymlig villa med barnvänligt och soligt läge!

Björnstigen 11

Rymlig villa med barnvänligt och soligt läge!

Denna enplansvilla med källare behöver en del kärlek för att nå upp till dagens krav på standard. Med lite fix och en uppdatering av ytskikt, kök, badrum, mm kan detta definitivt bli ditt nya drömhem. Läget är toppen för barnfamiljen i och med närheten till både lekplats, förskola och skola. I närområdet finns ingen genomfartstrafik och det är gångavstånd till både stadens centrum och Fix-området med sina butiker. Glöm inte att anmäla dig till visning om du vill se mer!

Fakta

Adress:
Björnstigen 11
Kommun:
Söderköping
Fastighetsbeteckning:
ILLERN 1
Typ:
Villa
Ägandeform:
Småhus - Friköpt
Byggnadstyp:
1-plansvilla med källare
Byggnadsår:
1970
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Fönster:
2-glas kopplade
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Ventilation:
Mekanisk med värmeåtervinning
Fasad:
Tegel / Trä
Tak:
Dubbelfalsad plåt.
Stomme:
Ytong / Trä
Bjälklag:
Armerad lättbetong / Trä
Grundläggning:
Platta på mark med kantbalkar
Grundmur:
Ytong
Badrum:
2 st
Eldstad:
Braskamin
TV- Internetutbud:
Fiber är installerat
Gästtoalett:
Ja

Ekonomi

Driftkostnad

Beskrivning

Friskrivning

Observera att fastigheten säljs med sk friskrivningsklausul vilken även omfattar sk Dolda Fel. Det är därför av särskilt stor vikt att man som köpare före köpet noggrant undersöker fastighetens skick.

Interiör

ENTRÉPLAN

Hall

Ljus och rymlig med klinkergolv och gott om plats för avhängning av ytterkläderna.  Rakt fram finns en dörr ut till trädgården.

Gästtoalett

Renoverat 2014 med mörkt klinkergolv och ljusa tapetserade väggar. Utrustat med wc och handfat.

Vardagsrum

Från entréhallen leder ett par vackra glasdörrar in till ett ljust och trevligt vardagsrum med trägolv och stora fönsterpartier mot trädgården. En liten järnkamin erbjuder skön tillskottsvärme ruggiga dagar. I vardagsrummet finns en av husets två trappor som leder ner till källarplanet.

Kök och Groventré

Köket är rymligt med trägolv och ljus köksinredning vilken går i vinkel. Ovan diskbänken finns ett fönster från vilket man har uppsikt över trädgården. Den maskinella utrustningen består av en hällspis med spisfläkt, kyl/frys samt en diskmaskin vilken är ur funktion. I anslutning till matplatsen finns en dörr som leder ned till en plattbelagd uteplats och vidare ut i trädgården. Vid köksdelen finns ett städskåp och en glasdörr leder ut till husets groventré belägen på den södra gaveln. I anslutning till groventrén finner man husets andra trappa ned till källarplanet. 

Sovrum 1

Det största av sovrummen har trägolv och tapetserade väggar. Här finns fem platsbyggda garderober, samtliga med överskåp.

Sovrum 2

Ett trevligt barnrum/kontor med ljust laminatgolv och två platsbyggda garderober.

Sovrum 3

Detta lite större sovrum har trägolv och det finns två platsbyggda garderober.

Duschrum

Klinker på golvet och helkaklade väggar. Utrustat med wc, handfat med spegelskåp, en duschhörna samt en eldriven handdukstork.

KÄLLARPLAN

Detta plan nås som sagt antingen via vardagsrummet eller via groventrén vid köket. Vi börjar från nedgången vid groventrén. I större delen av källarplanet är betonggolvet "flingbehandlat".

Källarhall 

Här finns plats för viss möblering.

Separat toalett

Våtrumsmatta på golvet och tapetserade väggar. Utrustad med wc och handfat.

Tvättstuga

I tvättstugan är det klinker på golvet och i utrymmet finns tvättho och tvättmaskin.

Pannrum

Numera är det gott om plats i och med den behändiga fjärrvärmeanläggningen.

Duschrum / Bastu

Detta duschrum har kaklade väggar och har inte använts på många år. I anslutning till duschrummet finns en ej färdigställd bastu.

Allrum

Stort och trevligt rum med trägolv från vilket en trappa leder upp till vardagsrummet. Den öppna spisen fungerar inte då den för många år sedan murats igen.

Övrigt i källarplanet

I källarplanet finns vidare ett mindre förrådsrum, en klädkammare samt ett större rum som nu används som förråd men som även skulle gå att använda som hemmakontor eller kanske sovrum.

Garage

Garaget är grundlagt på en betongplatta och har en stomme av trä. Det hade ursprungligen ett platt pappbelagt tak vilket på senare år har ersatts med ett sadeltak belagt med plåt.

Trädgård

Tomten är till stor del insynsskyddad i och med den omgärdande häcken. På den plana och lättskötta trädgården finns förutom lättskött gräsmatta även diverse träd och buskar.

Allmänt

Huvudbyggnaden är ett LB-hus vars grund, liksom ett flertal andra i närområdet, pålades i efterhand 1989.

Det dubbelfalsade plåttaket är från 1991/-92 och det gamla papptaket finns kvar under.

Då det förekommer radonhaltigt material i husets stomme sanerade man för detta 1995 genom att installera fyra ventilationsaggregat med värmeåtervinning.

Fjärrvärme installerades 2007.

Grunden omdränerades 2010 då den också värmeisolerades med Isodrän.

Vatten och avloppsledningarna från huset ut till gatan byttes 2016. 

Utvändiga dagvattenledningar har lagts ner på senare tid för att skilja på avloppsvatten och dagvatten. 

Säljaren berättar

Vårt hus ligger i ett lugnt och barnvänligt område med grannar i alla åldrar från unga till gamla. När barnen växte upp fanns det gott om lekkamrater i närområdet och den närliggande lekplatsen nyttjades flitigt. Sedan några år tillbaka pågår ett generationsskifte i området med nya barnfamiljer som flyttar in. Då är det bra med närheten till både förskola och Skönbergagskolan med åk 1-6.

Vi har vidare uppskattat att ha nära till ån eftersom vi tycker om att fiska och vi har även nyttjat promenaden längs kanalen till Mem. Ytterligare fördel med vårt läge är närheten till FIX-området med mataffärer, apotek, mm. Nu lämnar vi med varm hand över stafettpinnen till nästa generation som vi hoppas ska trivas lika bra som vi har gjort i alla de 35 år vi har ägt fastigheten.

//Mikael och Inger Arosenius

Planritning

Ansvarig fastighetsmäklare

Birgitta Johansson
Fastighetsmäklare

Extra kontakt

Hans Larsson
Kontorschef