Properties & Partners

Centralt - Söderköping


Barnhemsgatan 5


Såld

Besiktigat

Barnhemsgatan 5

Centralt

Charmig villa i gott skick med centralt och soligt läge!

Välkommen till denna charmiga och välplanerade villa om 5,5 rok passande såväl barnfamiljen som er med utflugna barn. Huset är i genomgående gott skick med bland annat kök, våtutrymmen och invändiga ytskikt från 2016/2017.

Den häckomgärdade tomten, vilken är solbelyst större delen av dagen, är plan och lekvänlig och det finns ett stort trädäck för härligt umgänge och grillmys till kvällssolen.

Bilen har sin plats på den asfalterade uppfarten och/eller i det uppvärmda garaget som har fjärrstyrd port samt en avdelning inredd till en liten hobbyverkstad.

Glöm inte att boka tid om du vill komma på visning!

Fakta

Adress:
Barnhemsgatan 5
Område:
Centralt, Söderköping
Kommun:
Söderköping
Församling:
Söderköping S:t Anna
Fastighetsbeteckning:
RÅDMANNEN 7
Typ:
Villa
Ägandeform:
Småhus - Friköpt
Byggnadstyp:
1 1/2 plansvilla
Byggnadsår:
1985
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Frånluftsvärmepump med mekanisk ventilation och värmeåtervinningsfunktion
Ventilation:
Mekanisk. Ny 2006.
Fasad:
Puts
Tak:
Tegel
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Betongplatta
Badrum:
2 st
Eldstad:
Braskamin. Nyinstallerad 2019/2020.
TV- Internetutbud:
Fiber är indraget

Ekonomi

Taxeringsvärde byggnad(er):
1 696 000 kr
Taxeringsvärde tomt:
728 000 kr
Taxeringsvärde totalt:
2 424 000 kr
Bef. pantbrev:
5st om 1 786 800 kr
Taxeringsår:
2021
Värdeår:
1985
Taxeringskod:
220
Försäkring fullvärde:
Ja

Energideklaration

Utförd
2015-10-20
D
72 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 1 person
32 700 kr/år
5 800 kr/år
2 800 kr/år
4 875 kr/år
46 175 kr/år
Enligt säljarens uppgifter. Kostnad för hushållsel ingår i uppvärmningskostnaden. Fastighetsskatt tillkommer.
8 874 kr/år

Beskrivning

Friskrivning

Observera att då fastigheten ägs av ett dödsbo säljs den med sk friskrivningsklausul vilken även omfattar säljarens ansvar för sk dolda fel. Det är därför av särskilt stor vikt att man som köpare före köpet noggrant undersöker fastighetens skick.

Interiör

ENTRÉPLAN

Entré/hall

Innanför ytterdörren välkomnas man in till en rymlig hall med plats för avhängning innanför dörren. På golvet ligger ett snyggt parkettgolv som sedan, förutom i duschrum och tvättstuga, enhetligt följer med längs rundvandringen i hela det nedre planet. I anslutning till hallen finns den svängda trappan till det övre planet.

Duschrum

Renoverat med våtrumsmatta på golvet och helkaklade väggar i sobra färger. Detta duschrum är utrustat med wc, handfat, väggskåp, vikbara duschväggar samt en handdukstork. I utrymmet finns även ett ljusinsläpp. I taket finns en inspektionslucka för vatteninstallationerna. 

Allrum

Detta går i vinkel och mellan köket och vardagsrummet finns en trevlig matplats. Ungefär mitt i entréplanet finns en braskamin som värmer gott under den kallare delen av året. I vardagsrummet finns också ett burspråk mot väster som släpper in mycket ljus samt en dörr mot söder som leder ut till det relativt nya altandäcket där det även finns en nedsänkt bubbelpool. Denna fungerar dock inte i nuvarande skick. Eventuellt beroende på att vattenrören frös föregående vinter.

Kök

Skåpsluckorna går i högblankt vitt med effektfulla röda detaljer (som kan justeras så att de blir vita). På arbetsbänkarna ligger gråmelerade stenskivor vilka även återfinns som stänkskydd ovanför bänkarna. Den maskinella utrustningen består av en spishäll med fläkt ovan, ugn, integrerad diskmaskin samt kyl och frys side-by-side. 

Sovrum/kontor

Det är i detta lite mindre sovrum/hemmakontor som fiberkabeln kommer in. I anslutning till detta finns ett mindre förrådsutrymme under trappan där elcentralen är placerad.

Tvättstuga och vardagsentré

Detta är vardagsingången vilken har schackrutig våtrumsmatta på golvet och ljust målade väggar. I tvättstugan finns förutom tvättmaskinen även torktumlare, tvättho samt en tvättbänk. Det finns också ett städskåp och en garderob. På väggen sitter ett snyggt "avhängningsträd" för både ytterkläder och prylar. 

ÖVRE PLAN

Övre hall

Denna är delvis möblerbar och flödar av ljus i och med takkupan som vetter mot söder. En perfekt plats att njuta av en god bok med favoritmusiken i lurarna!

Sovrum

Detta är husets största sovrum vilket har trägolv samt ett fönster som vetter mot öster och med utsikt mot Ramunderberget. Vidare finns en egen klädkammare under snedtaket. 

Sovrum

På den andra gaveln finns två mindre sovrum. Det till höger har trägolv och i rummet finns en garderob.

Dressingroom / Sovrum

Detta sovrum med heltäckningsmatta på golvet har inretts till ett dressingroom med snygga klädställningar som ger en god överblick (ställningarna ingår dock inte i köpet). I utrymmet finns även en platsbyggd garderob.

Badrum

Rymligt med våtrumsmatta på golvet och elgolvvärme samt helkaklade väggar. Utrustat med wc, handfat i kommod, ett högskåp samt ett platsbyggt badkar. Det finns även ett stort ljusinsläpp mot nordväst.

Garage

Detta dubbelgarage är grundlagt på en betongplatta, har en stomme av trä och betongpannor på yttertaket. Den ena halvan tillhör denna fastighet medan grannen äger den andra halvan. Varje garagedel har egen elmätare. Porten är automatisk, infarten asfalterad och en del av garaget är inrett till en liten hobbyverkstad. 

Trädgård

I den plana häckomgärdade och därmed insynsskyddade trädgården, som huvudsakligen vetter mot söder, finns diverse huvudsakligen perenna planteringar och rabatter. På tomten finns också två altandäck, varav den ena som sagt med ett nedsänkt bubbelbad vilket är ur funktion. Det finns även stenlagda gångar som leder från garageinfarten till huvudbyggnadens båda ytterdörrar samt från trädgården till garagets bakre entré. 

Allmänt

Uppvärmning sker via vattenburen golvvärme i entréplanet samt elradiatorer på det övre planet. Huvudsäkringen är på 25 A vilket förstås påverkar den fasta elkostnaden.

Följande renoveringar har genomförts under de senaste åren:

Köket är renoverat och inredningen bytt 2016 liksom även samtliga kökets vitvaror. Samtliga ytskikt i huset byttes/målades under 2016 också.

Tvättstuga, duschrum och badrum är renoverade under 2016/2017. Plattsättningar och altaner på trädgården är från 2017. Då kom även markiserna upp ovan samtliga större fönster i entréplanet. Frånluftsvärmepumpen försågs med ny kompressor 2019 och en ny elpatron 2021.

Möjlighet finns att som tidigare ägare till denna fastighet av kommunen hyra en båtplats med brygga i Söderköpingsån. Då kommunen tillämpar separat kösystem för sina båtplatser medföljer dock inte bryggan fastigheten.

Planritning

Birgitta Johansson
Fastighetsmäklare
070-735 35 30
Hans Larsson
Kontorschef
070-724 44 50