Properties & Partners

Lövudden - Valdemarsvik


Lövuddevägen 18


Såld

Lövuddevägen 18

Lövudden

Gediget med strålande sol och vattenutsikt!

Egen pool eller morgondopp i havet? Här behöver du inte välja! Denna fastighet i mycket gott skick, bara ett par hundra meter från Valdemarsvikens glittrande vatten, lämpar sig väl för såväl fritidsboende som boende året om. Från det stora nybyggda pooldäcket har man strålande vattenutsikt och så länge solen väljer att visa sig har man sol från morgon till kväll. Efter en god middag under tak i goda vänners lag och med sjöutsikt som ackompanjemang sover gästerna gott i "poolhuset". Om de inte ryms i något av de tre sovrummen i huvudbyggnaden förstås. Trädgården som huvudsakligen består av lättskött gräsmatta erbjuder uteplatser i nästan alla väderstreck både med och utan tak.

Gemytliga Lövudden bjuder på god gemenskap, sköna promenadstråk, utsiktsberg för mysiga utflykter samt både gemensam badplats och möjlighet till båtplats vid brygga. I "Lövis" är det lätt att trivas!

Fakta

Adress:
Lövuddevägen 18
Område:
Lövudden, Valdemarsvik
Kommun:
Valdemarsvik
Församling:
Valdemarsvik
Fastighetsbeteckning:
VÅNGSTEN 8:18
Typ:
Fritidshus
Ägandeform:
Småhus - Friköpt
Byggnadstyp:
1 plansvilla
Byggnadsår:
1968 Totalrenoverat de senaste 20 åren. Delvis av föregående ägare.
Vatten och avlopp:
Enskilt vatten året om samt enskilt avlopp. Båda via samfällighet.
Fönster:
2-glas isoler + 2-glas kopplade
Uppvärmning:
Direkt el, Luftvärmepump samt Braskamin
Ventilation:
Självdrag
Fasad:
Huggen timmerpanel
Tak:
Betongpannor (2011)
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Krypgrund och delvis källare
Eldstad:
Braskamin
TV- Internetutbud:
Fiber är installerat

Ytor

Tomtarea
1 768Kvm
Boarea
80Kvm

Ekonomi

Taxeringsvärde byggnad(er):
943 000 kr
Taxeringsvärde tomt:
483 000 kr
Taxeringsvärde totalt:
1 426 000 kr
Bef. pantbrev:
3st om 1 990 000 kr
Taxeringsår:
2021
Värdeår:
1972
Taxeringskod:
220
Försäkring fullvärde:
Ja

Energideklaration

Utförd
2022-05-12
E
154 kWh/m²/år

Driftkostnad

19 628 kr/år
1 500 kr/år
2 672 kr/år
4 709 kr/år
9 600 kr/år
38 109 kr/år
Enligt säljarens uppgifter vid boende året om. Kostnad för hushållsel ingår i uppvärmningskostnaden. Samfällighetsavgift avser vägförening. Kostnad för V/A ingår i övrigt vilken avser avgift till Fastighetsägarföreningen. Fastighetsskatt tillkommer.
8 874 kr/år

Beskrivning

Interiör

Altan under tak

Entré sker via en altan under tak med vy över vattnet och plats för ett rejält matbord. Detta är en perfekt plats för kvällsgrillen i goda vänners lag.

Entré och hall 

Här finns gott om plats för avhängning samt även en garderob. 

Vardagsrum 

Ljust och rymligt med ekparkett och stora ljusinsläpp mot vattnet. I vardagsrummet finns plats för både soffmys och middag i glada vänners lag. Här finns en braskamin samt utgång till den öppna altanen mot väster. 

Sovrum 1

Detta är det största sovrummet i vilket det finns en garderobslänga med tre dörrar. 

Duschrum

Här ligger en svart/vit rutig våtrumsmatta på golvet och väggarna är klädda med Fibo Trespo. Utrustat med wc, handfat i kommod och spegel med belysning i. I duschrummet finns även en dusch med vikbara väggar samt även tvättmaskin och den väl tilltagna varmvattenberedaren. Förvaring i form av ett litet väggskåp och det finns ett vädringsfönster. 

Kök

Praktiskt planerat Kolmårdskök i vitt med delvis vitrinskåp med belysning. Ovan diskbänken har man valt mörka skivor som stänkskydd. I övrigt är det vitmålad träpanel på väggarna. Maskinell utrustning i form av en kyl/ frys, spishäll, ugn, fläkt samt en integrerad diskmaskin. I köket finns plats för ett matbord vid fönstret som har vy ut mot vattnet. Oftast avnjuts dock måltiderna vid matbordet och braskaminen i vardagsrummet.

Sovrum 2

Detta minsta sovrum är beläget innanför köket och utrustat med en garderob. Fönstret vetter ut mot pooldäcket. 

Sovrum 3

Även detta mellanstora sovrum återfinns innanför köket och är utrustat med en garderob. Även här vetter fönstret ut mot pooldäcket.

Källare

Denna är endast åtkomlig utifrån och är fördelad på två utrymmen som huvudsakligen används för förvaring. 

Gäststuga/förråd

I detta "poolhus" sover gästerna gott med utsikt mot både pooldäcket och Valdemarsvikens vatten genom fönstren som är försedda med markis. Stugan är fördelad på två rum varav det vänstra används som gästrum och det högra som verkstad. På gaveln finns en liten bod för krukor och utanför ett planterings bord. På baksidan finns maskinhallen (redskapsbod) med plats för gräsklippare, trädgårdsredskap, mm. 

Byggnaden är grundlagd på en plintgrund med en stomme av trä klädd med liggande panel samt plåt på taket. 

Trädgård och poolområde

I trädgården finns flertalet sköna viloplatser. Samtliga med skön vattenutsikt. Kring huvudbyggnaden och gäststugan finner man poolområdet med det stora pooldäcket om ca 100 kvm. Poolen har måtten 3,5 m x 7 m och ett djup på 1,5 m. Den kommer från Folkpool och har en saltklorinator vilket innebär att vattnet har samma salthalt som Östersjön och man  behöver ej använda något klor. Poolen värms upp via en egen luftvärmepump.

Vidare finns en altan under tak vid entrén samt en öppen altan med åtkomst från vardagsrummet. Slutligen har vi det "Mount Lövis" med plats för två stolar och ett bord.

Allmänt

Under 2011 byttes tak, rännor och panel. Även köket renoverades det året och fönstermarkiser sattes upp.

2012 installerades braskaminen och 2014 kom luftvärmepumpen på plats.

Badrummet renoverades under 2015.

2019 lades golvet i stora sovrummet. Detta år byttes också tvättmaskinen och en större varmvattenberedare (100 l) installerades. Även infarten stenlades då.

2020 byggdes poolområdet omfattande både pool och pooldäck.

2021 byttes lådor och skåp i köket, diskmaskinen byttes ut och fiber drogs in.

2022 byttes kyl/frysen. 

Säljaren berättar

Det som fascinerade oss när vi för första gången kom till Lövudden, denna lilla undangömda pärla, var läget. Vid foten av ”Mount Lövis”, som vi döpte ”vårt” berg till och utsikten ner mot Valdemarsviken. Vi hade hamnat på ”Costa del Lövis” insåg vi så småningom.

Vi köpte detta välrenoverade hus för att ha som ett fritidsboende men med tiden fick det bli vårt permanenta boende. Vi var ju ändå alltid här! Närheten till Valdemarsvik med allt vad man behöver av förnödenheter mm bidrog också till vårt beslut.

Naturligtvis är vår och sommar bästa tid här men vintertid har inte heller varit några problem då snöplogning och sandning fungerat bra. Att kura med morgonkaffet, höst och vinter framför braskaminen är något vi kommer att sakna förstås. 

Bästa tiden enligt oss är ändå försommar när man kan sitta på någon av våra uteplatser och njuta av fågelkvitter, titta på havsörnarna som seglar över Viken då och då, nygrönskande träd och blommor som tittar upp både här och där. Nästan hela vår övre gräsmatta är full av härliga Gullvivor så här års. Vi ser båtarna som lyst med sin frånvaro hela vintern puttra eller segla förbi nere på Viken.

Om det sen blir för varmt längre fram på sommaren är det bara att ta ett dopp i poolen eller om man så vill bada vid stranden från föreningens badbrygga som ligger på bekvämt gångavstånd från huset.

Det kommer att bli svårt att lämna denna ”Pärla” men vi inser att nu är det dags att gå vidare och vi kan nästan lova att du som nästa ägare till detta trivsamma hus kommer att njuta lika mycket som vi gjort här på Lövis.

Hälsar Caroline & Torgny

Fastighetsägarföreningen

Fastighetsägarföreningen har totalt 44 medlemmar och det är 7 familjer som bor året om i Lövudden. Samtliga medlemmar erbjuds att delta i föreningens städdagar vilka är förlagda till en på våren och en på hösten. Av den erlagda årsavgiften till föreningen återfås 800 kr per städtillfälle om någon i hushållet deltar. 

De senaste åren har en extra utdebitering skett (utöver den årliga avgiften) för att bygga upp ett kapital för framtida renovering av avloppsanläggningen. I skrivande stund är det inte klart om någon extra utdebitering kommer att ske under 2022. Detta fastställs på årsmötet som hålls i juni.

Området

I gemytliga Lövudden med varierande terräng och bebyggelse bor för närvarande ett tiotal permanent medan resterande av totalt 44 fastighetsägare är sommargäster.

Som ägare av en fastighet i Lövudden finns möjlighet att hyra en båtplats. Antingen med Y-bommar (500kr/år) eller vid boj (100kr/år). Vilken man får beror på vad som finns tillgängligt för tillfället. Badplatsen går du till på bara ett par minuter medan båtbryggorna ligger lite längre bort. Vid badplatsen finns det också en boulebana och en gräsyta för lekar såsom t ex kubb. Vid bryggan med Y-bommar är det segelbåtsdjup medan bojplatserna är grundare. I anslutning till båtbryggorna finns även möjlighet till bad via badstege. 

Inom området finns ett par utsiktsberg med fantastisk utsikt mot Valdemarsviken och solnedgången.

Det gemensamma dricksvattnet testas årligen av fastighetsägarföreningen och har hittills alltid hållit god kvalitet.

Vägarna i området plogas vid behov via vägföreningen hela vintersäsongen.

För området gäller följande byggregler:

Max byggarea 250 kvm per fastighet, 1 huvudbyggnad max 4,5 meter i byggnadshöjd. Av dessa kan 90 kvm användas till komplementbyggnader (2st) , max 3 meter i byggnadshöjd. Max 30 grader taklutning. Bygglovsbefriade åtgärder ej inräknat. Tex, skärmtak 15 kvm, attefallstillbyggnad 15 kvm, fristående attefallshus 30 kvm, friggebod 15 kvm.

Läs gärna mer om Valdemarsviks stad och Gryts skärgård via följande länkar:

Valdemarsvik: https://visit.valdemarsvik.se/nyheter/

Grytportalen: https://www.gryt.se/

Visit Östergötland/Gryt: https://www.visitostergotland.se/inspireras/ostgotaskargarden/ 

Planritning

Birgitta Johansson
Fastighetsmäklare
070-735 35 30
Hans Larsson
Kontorschef
070-724 44 50