Valdemarsvik


Lövuddevägen 19


Såld

Lövuddevägen 19

Trivsamt boende nära både skog och hav!

Som ägare till detta mysiga lilla hus med söderläge har du nära till sköna promenader och strövtåg i vår vackra natur. Det är inte heller mer än en kort promenad till bräckta dopp vid den gemensamma badplatsen i Valdemarsviken. Allt detta fås bara ca 10 minuter med bil eller båt från sommarstaden Valdemarsvik. Apropå båt så har den sin självklara plats vid områdets gemensamma brygga. Antingen vid boj eller bom. Välkommen till Lövudden!

Fakta

Adress:
Lövuddevägen 19
Kommun:
Valdemarsvik
Församling:
Valdemarsvik
Fastighetsbeteckning:
VÅNGSTEN 8:19
Typ:
Villa
Ägandeform:
Friköpt - Småhus
Byggnadstyp:
1 plansvilla
Byggnadsår:
1968 Tillbyggt 2011 och 2018
Vatten och avlopp:
Enskilt vatten och enskilt avlopp året om. Båda via samfällighet.
Fönster:
2-glas
Uppvärmning:
Direkt el, vedpanna, braskamin och luftvärmepump
Ventilation:
Självdrag
Fasad:
Trä
Tak:
Tegel
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Krypgrund samt en liten källardel
Grundmur:
Betongsten
Eldstad:
Vedpanna och braskamin
TV- Internetutbud:
Fiber är installerat i bostaden

Ekonomi

Taxeringsvärde byggnad(er):
1 387 000 kr
Taxeringsvärde tomt:
489 000 kr
Taxeringsvärde totalt:
1 876 000 kr
Taxeringen är preliminär:
Nej
Bef. pantbrev:
7st om 1 620 000 kr
Taxeringsår:
2021
Värdeår:
1978
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
34.03%
Taxeringskod:
220

Energideklaration

Utförd
2018-10-17
F
118 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
24 000 kr/år
350 kr/år
1 500 kr/år
2 672 kr/år
3 400 kr/år
9 600 kr/år
41 522 kr/år
Enligt säljarens uppgifter med permanent boende året om. Kostnad för hushållsel ingår i uppvärmningskostnaden. Samfällighetsavgift avser vägförening. Kostnad för V/A ingår i övrigt vilken avser avgift till Fastighetsägarföreningen. Fastighetsskatt tillkommer.
8 874 kr/år

Förening

Nej
Nej

Beskrivning

Interiör

Hall

Rymlig och möblerbar hall tillbyggd 2018 med en garderobsvägg rakt fram. Innanför ytterdörren finns plats för avhängning.

Kök

Även här är det gott om plats med stora ytor på arbetsbänkarna vilka är av gedigen ek. Ovan den ena finns fönster mot vattnet. Maskinell utrustning i form av en induktionshäll med två plattor (-18), gasolspis (-16), fläktkåpa, ugn med ångfunktion (-20), kyl, frys (båda -14), diskmaskin (-18) samt en extra frysbox (-16). I köket finns vidare en vedpanna vilken står för den huvudsakliga uppvärmningen vintertid. Vid matplatsen finner vi luftvärmepumpen som är från 2021 som bidrar. Glasdörrar på kortsidan leder ut till den stora altanen som går i vinkel och delvis är belägen under tak.

Sovrum

Detta mindre sovrum är beläget i anslutning till köket och har fönster mot baksidan. Möjlighet till förvaring finns bakom ett draperi.

 

 

Duschrum

Här är det våtrumsmatta på väggar och golv och i golvet finns elgolvvärme. Utrustat med wc, handfat i kommod, duschplats, tvättmaskin, torktumlare, varmvattenberedare samt ett vädringsfönster.

Vardagsrum

Vid matplatsen och braskaminen finns stora fönsterpartier med utsikt mot Valdemarsviken. Mot berget bakom huset har man valt att placera soffgruppen.

Tv-rum/Sovrum

Här är det öppet upp till nock och rummet har ett fönster med utsikt mot vattnet.

Sovrum

Detta är det största av sovrummen och har en riktigt bra placering i huset med fönster mot den svala baksidan. De båda sistnämnda rummen är tillbyggda år 2011.

Källare

Under de tillbyggda sovrummen finns en liten källardel med en matkällare för trädgårdslandets alla godsaker och inläggningar.

Gäststuga

Denna enklare byggnad för gäster eller kanske för hemmakontoret eller en bastu är högt placerat en bit upp på berget bakom huvudbyggnaden. Den har en egen altan med fastighetens bästa vattenutsikt.

Trädgård

Nuvarande ägare har lagt ner otaliga timmar på att anlägga denna underbara trädgård och gjort den till vad den är idag. För dig med gröna fingrar finns en mängd perenna rabatter, massor av buskar, en del fruktträd och även ett grönsaksland. För dig som inte uppskattar odling är den lättskött om man bara lägger igen en del av planteringarna. Buskarna och träden pryder dock sin plats.

Övrigt

Tillbyggt 2011 med två sovrum och hall.

Ytterpanel är bytt samt tilläggs isolerat och takpannorna är bytta. Krypgrundsavfuktare finns. Eldstäderna är kontrollerade under 2017. Fiber är indraget i huset.

Vita spegeldörrar runt om.

 

 

 

Säljaren berättar

Den främsta anledningen till att vi köpte detta hus 2009 är den fantastiska naturen runt omkring. Även närheten till havet och möjligheten att ha egen båt vid föreningens brygga med bomplatser bidrog till beslutet. Gryts skärgård har en säregen natur med många öar att upptäcka. Om man som vi också älskar friluftsliv så finns det i närheten både gått om bär och svampmarker. Varje år fyller vi burkar och frys med vilda bär och svamp.

Läget är underbart med sol från tidig morgon till sen kväll och från vår altan vid vår gäststuga har vi en fin utsikt över havet att njuta utav. Där kan man sena kvällar njuta av ett glas vin och se solen gå ner vid horisonten. Trädgården är stor med en gammaldags charm. Vi beskriver den helst som en sk. ¨Cottage Garden¨ med förebilder från England. Där finns fruktträd såsom päron, plommon, äpple, körsbär och bigarrå. Vidare stort trädgårdsland med hallon och rabarber. Där finns bärbuskar, krusbär, röda o svarta vinbär, fläder, havtorn, björnbär, smultron mm. Vi har underbara sommarblommor, buskrosor, rhododendron, azaleor, prydnadsbuskar och perenna rabatter.

Men nu har vi blivit äldre och orken räcker inte till längre. Därför hoppas vi att någon annan kan och vill förvalta denna värdefulla och kära plats för oss. Har man trädgårdsintresse så har man mycket att se fram emot. Vi har trivts fantastiskt bra på Lövudden men nu är det dags att gå vidare mot nya okända äventyr.

Hälsar Bengt och Birgitta

Lövudden

I gemytliga Lövudden med varierande terräng och bebyggelse bor för närvarande ett tiotal permanent medan resterande av totalt 44 fastighetsägare är sommargäster.

 

Som ägare av en fastighet i Lövudden finns möjlighet att hyra en båtplats. Antingen med Y-bommar (500kr/år) eller vid boj (100kr/år). Vilken man får beror på vad som finns tillgängligt för tillfället. Båtbryggan går du till på bara ett par minuter. Vid bryggan med Y-bommar är det segelbåtsdjup medan bojplatserna är grundare. I anslutning till båtbryggorna finns även möjlighet till bad via badstege. Vill man bada direkt från stranden får man bada i den sydvästra delen av området till vilken det är promenadavstånd. Där finns det också en boulebana och en gräsyta för lekar såsom t ex kubb.

Inom området finns ett par utsiktsberg med fantastisk utsikt mot Valdemarsviken och solnedgången.

Det gemensamma dricksvattnet testas årligen av fastighetsägarföreningen och har hittills alltid hållit god kvalitet.

Vägarna i området plogas vid behov via vägföreningen hela vintersäsongen.

 

För området gäller följande byggregler:
Max byggarea 250 kvm per fastighet, 1 huvudbyggnad max 4,5 meter i byggnadshöjd Av dessa kan 90 kvm användas till komplementbyggnader (2st) , max 3 meter i byggnadshöjd. Max 30 grader taklutning. Bygglovsbefriade åtgärder ej inräknat. Tex, skärmtak 15 kvm, attefallstillbyggnad 15 kvm, fristående attefallshus 30 kvm, friggebod 15 kvm.

 

Läs gärna mer om Valdemarsviks stad och Gryts skärgård via följande länkar:

Valdemarsvik: https://visit.valdemarsvik.se/nyheter/

Grytportalen: https://www.gryt.se/

Visit Östergötland/Gryt: https://www.visitostergotland.se/inspireras/ostgotaskargarden/ 

 

Valdemarsvik

Valdemarsvik är framför allt en trevlig sommarstad. Då sjuder staden av liv medan den är något slumrande under resten av året. I stadens centrum finner man förutom ett flertal trevliga butiker vilka erbjuder t ex kläder och hantverk också den trevliga gästhamnen med möjlighet att hyra båtplats. Vidare finns i centrala Valdemarsvik även ett flertal mysiga caféer och restauranger samt sommartid även den populära glasskiosken Havsbris belägen på sparbankstorget för besökarna att njuta av.

För den bofasta befolkningen finns allt man kan behöva i form av förskola och skola för barnen, idrottsanläggning, vårdcentral, folktandvård, matbutiker, bilverkstäder samt kollektiva kommunikationer.

Många är de som besöker Valdemarsvik med husbil och fritidsbåt. Valdemarsvik har dessutom en egen träbåtsförening, Waldemarsviks träbåtsförening, vilken är en ideell förening. Sommartid finns föreningens båtar att betrakta i träbåtshamnen i centrala Valdemarsvik. Här kan man kan strosa på bryggorna, njuta av vackert bevarade och välvårdade träbåtar av olika slag. Föreningens största evenemang är Waldemarsviksrodden, ett evenemang i förra sekelskiftets anda, med rodd utifrån Valdemarsviken och med skärgårdsmarknad på kajen. För ungdomar arrangeras ”Piratresan” i regel en lördag i augusti innan skolan startar. Sjöslag och skattjakt är inslag på denna resa. Föreningen ordnar även andra evenemang för medlemmarna av mer social karaktär. Du kan läsa mer om träbåtsföreningen via länken https://www.vikenstf.se/

Från Valdemarsvik är det landvägen bara ett par mil till populära Fyrudden från vilken man når Gryts vackra skärgård. Vill man hellre ta båten är det bara att lägga ut från sin hyrda båtplats vid bryggan och gå Valdemarsviken ut. Gryts skärgård erbjuder bland annat båtutflykter, kajakuthyrning, cykling samt vandring längs Östgötaleden. Populära utflyktsmål är vidare Häradsskärs fyr, Kärlekens trädgård i Lilla Vik samt öarna Harstena och Ekön. 

Läs gärna mer om Valdemarsviks stad och Gryts skärgård via följande länkar:

Valdemarsvik: https://visit.valdemarsvik.se/nyheter/

Grytportalen: https://www.gryt.se/

Visit Östergötland/Gryt: https://www.visitostergotland.se/inspireras/ostgotaskargarden/ 

Dokument

Planritning

Birgitta Johansson
Fastighetsmäklare
070-735 35 30
Hans Larsson
Kontorschef
070-724 44 50