Properties & Partners

Östra Husby - Vikbolandet


Ekövägen 28


Såld

Dolda fel-försäkrat

Besiktigat

Ekövägen 28

Östra Husby

Rymlig och skogsnära villa på ett av Östra Husbys bästa lägen!

På ett av Östra Husbys absolut bästa lägen ligger denna välplanerade och hemtrevliga villa från 2009. Med stor skogstomt på lugn återvändsgata är huset lika tryggt som trivsamt och har dessutom en lättskött och insynsskyddad trädgård i söderläge.

Smålandsvillan om närmare 200 kvm har stora, öppna ytor, väl tilltagen takhöjd och påkostade tillval som slipbart parkettgolv i ek genom hela huset, braskamin och flera uteplatser. Här finns möjlighet att skapa upp till 6 sovrum för den stora familjen och samtidigt bevara husets ljusa och öppna planlösning.

I Östra Husby villsamhälle finns både förskola, grundskola till årskurs 9, mataffär, apotek och busshållplats med goda förbindelser till Norrköping. Här bor du i ett fridfullt villaområde omgivet av Vikbolandets vackra landsbygd och närhet till både Norrköpings stadsliv, sommarstaden Söderköping och Arkösunds skärgård.

Varmt välkommen till Ekövägen 28!

Fakta

Adress:
Ekövägen 28
Område:
Östra Husby, Vikbolandet
Kommun:
Norrköping
Församling:
Ej angiven
Fastighetsbeteckning:
BOSSGÅRD 2:4
Typ:
Villa
Ägandeform:
Småhus - Friköpt
Byggnadstyp:
1 1/2 plansvilla
Byggnadsår:
2009
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster:
2-glas och 3-glas
Uppvärmning:
Frånluftsvärmepump, braskamin
Ventilation:
Mekanisk (endast frånluft)
Fasad:
Trä
Tak:
Betongpannor
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Torpargrund
Badrum:
2 st
Eldstad:
Braskamin
TV- Internetutbud:
Fiber via Telia

Ekonomi

Taxeringsvärde byggnad(er):
2 657 000 kr
Taxeringsvärde tomt:
524 000 kr
Taxeringsvärde totalt:
3 181 000 kr
Bef. pantbrev:
5st om 2 776 000 kr
Taxeringsår:
2021
Värdeår:
2009
Taxeringskod:
220
Försäkring fullvärde:
Ja

Energideklaration

Utförd
2022-08-17
D
61 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 4 personer
30 000 kr/år
5 592 kr/år
250 kr/år
2 004 kr/år
3 000 kr/år
6 600 kr/år
47 446 kr/år
I elkostnaden ingår även värme. Enligt säljarens uppgifter. Driftkostnader är inviduella och varierar över tid och från ägare till en annan. Försäkringskostnaden är Schablonberäknad.
8 874 kr/år

Beskrivning

Om huset

Entré
Hallen får via det höga fönstret ett gott ljusinsläpp och har öppna ytor som sträcker sig genom hela entréplanet. Här finns plats för att hänga av sig jackorna och ställa av sig skorna. Önskar du efter uteleken, träningen eller jobbet ha mer plats för att hänga av dig kläderna på ett mer skyddat läge finns groventrén på gaveln som även ligger i anslutning direkt till tvättstugan.

Kök
Med öppen planlösning mot vardagsrummet och utgång till uteplatsen med morgonsol ligger det fullutrustade köket från Myresjökök. Här finns förvaring till allt du önskar och lite till för att få plats och kunna hålla god struktur och organisation kring köksredskapen. Köket är utrustat med kyl och frys i fullstorlek, diskmaskin, glaskeramikhäll, integrerad ugn och micro samt diskbänk med anliggande fönsterpartier. Ljust, praktiskt och kvalitativt med köksö för frukost och sällskap.

Allrum
Husets stora sällskapsrum har två avdelningar som idag nyttjas som matsal och vardagsrum. Med insynsskyddat läge, stora fönsterpartier och utgång mot det inglasade uterummet är rummet mycket trivsamt året runt. Under vinterhalvåret eller sommarkvällarna finns även braskaminen som förutom mysfaktorn även bidrar med behaglig värme för hela huset.

Inglasat uterum
Husets baksida och trädgård nås via uterummet i anslutning till vardagsrummet. Här vistas du helt insynsskyddat och kan antingen värma dig via infravärmen eller via spabadet som är inbyggt i trallen utanför. Uterummet har plats för ett större matsalsbord och soffgrupp och har fin panoramavy över skogen i söderläge.

Master Bedroom
Nyligen renoverades husets stora sovrum från att rymma två mindre sovrum till att idag vara en större svit med heltäckningsmatta, djupa färger och plats för heltäckande bokhylla. Belysningen styrs via Plejd och kan med fördel kopplas till ex Google Home ,vilket ytterligare bidrar till känslan av ett förstklassigt hotellrum.

Duschrum entréplan
Helkaklat duschrum med stilrena färgval och även utrustat med wc, handfat i kommod och spegelskåp.

Tvättstuga/groventré
Med ingång från gaveln ligger groventrén i anslutning till tvättstugan. Här ryms tvättmaskin, torktumlare, gott om förvaring och central för husets olika tekniska egenskaper.

Allrum övre plan
Upp för trappen har du övervåningens stora sällskapsrum med tak öppet upp till nock. Här ryms soffgrupp, tv och rejäla garderobsutrymmen längs med hela väggen. Om du önskar inreda huset med fler sovrum finns även den möjligheten.

Sovrum 1
I trevlig utformning och utsikt över skogen ligger ett av övervåningens sovrum. Här finns plats för säng, skrivbord och goda ytor för lek och förvaring.

Sovrum 2
På övervåningen finns ytterligare ett sovrum som kan nyttjas som kontor eller barnrum. Rummet med tapetserade väggar har plats för säng och skrivbord.

Badrum övre plan
På övervåningen finns husets stora badrum med både dusch, badkar och bastu. Stora ytor, eleganta färgval och med flera bekvämligheter är rummet en plats för både rutinen och avkoppling.


Om Östra Husby

I lantliga och populära Östra Husby finns allt som önskas för familjelivet. Drygt 20 minuter utanför Norrköping ligger Vikbolandets största villasamhälle med alla förnödenheter som behövs för en trivsam vardag.

Ekövägen:
På Ekövägen finns det mest nybyggda området i Östra Husby där husen varierar i färg och form vilket bevarar den mysiga känslan i ett villasamhälle. Området Ekövägen är beläget på en lugn återvändsgata i utkanten av Östra Husby, mitt emellan åkrarna, gårdarna och samhället. Hit åker ingen som inte har ärenden hit samtidigt som skola, matbutik och busshållplats bara är en kort promenad bort.

Skola och förskola:
I Östra Husby finns både Vikbolandets öppna förskola samt Önnemo förskola. Här finns också Vikbolandsskolan F-9 där även fritidshem, fritidsgård och biblioteket finns. Vikbolandsskolan är Vikbolandets enda högstadieskola vilket innebär att från det från årskurs 7 även ansluter elever från Vikbolandets övriga grundskolor; Dagsberg, Tåby och Kättinge.

Kommunikationer:
Norrköping ligger dryga 20 minuter bort med bil, men att åka kollektivt från Östra Husby är smidigt då bussarna går ofta och flera gånger varje timme både till och från Norrköping under rusningstid. Busslinjerna från Östra Husby är 440 och 441.

Matbutiker och restauranger:
Den lokala mataffären är Ica Supermarket Östra Husby är en mycket uppskattad matvarubutik, både hos de boende och sommargästerna. Butiken är även Postombud samt ombud för systembolaget. I samhället finns också en Pizzeria och restaurang, och med bil har du även nära till Arkösund med flera restauranger intill skärgården.

Vårdcentral och apotek:
Apotek och vårdcentral finns inne i Östra Husby där även folktandvården har sina lokaler.

Idrott-och fritidsliv:
Den stora idrottsanläggningen heter Östra Husby IP. Den rymmer flera fotbollsplaner, basketplan, utegym, motionsspår och en så kallad multiarena med konstgräsplan och sarg. Flera andra fina löpspår finns i och runt Östra Husby, bland annat ett 2km elljusspår och det 5km långa Boberga-varvet som går mellan åkrarna och gårdarna runt samhället. Båda dessa spår ligger dessutom inom ett par hundra meter från Ekövägen. Vintertid finns Bygdegården och Idrottshallen vid Vikbolandsskolan där det hålls olika idrottsaktiviteter och träningspass.

Tomt

Insynsskyddad naturtomt med panoramautsikt mot skogen, sol från morgon till kväll och spabad från 2020, Här finns även god potential för mer gräsytor alternativt byggnation av pool. 

Planritning

Andreas Lundqvist
Fastighetsmäklare
072-930 51 18