Header image
Såld Stor villa med högt läge, bergvärme samt pool!
Dolda fel-försäkrat
Besiktigat

Eklidsgatan 12

Lindö/Berga

Stor villa med högt läge, bergvärme samt pool!

På ett av Bergas absolut bästa lägen finner du denna rymliga villa med energisnål bergvärme. Insynsskyddad och högt belägen tomt med sol hela dagen. Med stort altandäck, pool och kvällssol har huset ett av områdets trevligaste uteplatser med möjlighet till lek, middagar och bjudningar. Huset som är beläget längst in på skafttomt, vilket innebär ingen trafik, ligger även granne med allmänning, vacker skogsdunge och lekplats. Huset har en stor balkong med svårslagen utsikt över Lindö och Bråviken. Villan är i gott skick med bl.a nytt kök -19, duschrum -21, tvättstuga -16.
Från huset är det nära till vackra promenadstråk i skogen samt skola & förskolor med en trygg skolväg. Även närhet till Hemköp och FTA för bl.a. padel och fotboll. Här finner du allt din familj behöver med trygghet, lugn och barnvänligt.
Förbrukningen för huset på 5 personer för all el (inkl uppvärmning av hus och pool) är ca förbrukning 19 000 kWh/år.

Fakta

Adress:
Eklidsgatan 12
Område:
Lindö/Berga, Norrköping
Kommun:
Norrköping
Fastighetsbeteckning:
NEPTUNUS 3
Typ:
Villa
Ägandeform:
Småhus - Friköpt
Byggnadstyp:
1 1/2 plansvilla
Byggnadsår:
1986, ombyggt 1996
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster:
3 glas isoler
Uppvärmning:
Bergvärme
Ventilation:
Mekanisk frånluft med värmeåtervinning
Fasad:
Träpanel stående
Tak:
Betongpannor ovan läkt. Undertak av board
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Platta på mark
Badrum:
2 st

Ekonomi

Taxeringsvärde byggnad(er):
2 970 000 kr
Taxeringsvärde tomt:
1 222 000 kr
Taxeringsvärde totalt:
4 192 000 kr
Bef. pantbrev:
5st om 4 355 000 kr
Taxeringsår:
2021
Värdeår:
1989
Taxeringskod:
220
Försäkring fullvärde:
Ja

Energideklaration

Utförd
2022-09-20
101 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 5 personer
32 152 kr/år
3 634 kr/år
500 kr/år
3 000 kr/år
8 374 kr/år
47 660 kr/år
Säljarnas driftskostnader är beräknade på uppgifter från helåret 2021. Värme är inkluderat i kategorin el. Säljaren har ett rörligt elavtal så notera att den kostnaden kan variera. Beräknad årsförbrukning för hela 2022 är ca 19 000 kWh enligt elleverantör.
8 874 kr/år

Beskrivning

Om bostaden

Hall
Inne i villan välkomnas vi av en hemtrevlig och ljus entré som har god plats för avhängning av ytterkläder och övrig förvaring i form av en klädkammare och även ett förråd. Slitstark Öländsk kalksten på golvet. Från hallen när du master bedroom, kök, vardagsrum samt trappen som leder upp till övervåningen.  

Sovrum 1
I detta nyrenoverade sovrum, som även idag brukas som master bedroom, finns god plats för dubbelsäng, sängbord och skjutdörrsgarderob. På golvet ligger dämpande sisalmatta. Fönster finns mot villans lugna baksida med skogen intill. 

Vardagsrum
Vardagsrummet bjuder in med stora sociala ytor för hela familjen med flertalet fönsterpartier från golv till tak. Semi- öppen planlösning mot kök och helt öppet mot rum med braskamin samt burspråk. Här åtnjuts bjudningar med familj och vänner med soffhäng. Finns behov eller önskemål om ytterligare ett sovrum kan en vägg sättas upp för att således skapa ytterligare ett sovrum på entréplanet. Här finns även en eldstad. 

Kök
Modernt kök från 2019 med industriell touch och spanskt kvalitetskakel. Stort kök som erbjuder goda arbetsytor, mycket förvaring med även en rejäl matplats. Stora vackra fönsterpartier från golv till tak även här, samt även en altandörr med utgång mot altanen och poolområdet, vilket gör att det blir extra lätt att gå mellan. 

Kontor / sovrum 2
Intill vardagsrummet finns ytan som idag disponeras som hemmakontor/gästrum. Här finns ett fönster och utgång mot villans pool- och loungeområde.

Sovrum 3
Rejält sovrum med stor garderob. Här finns ett fönster mot pool- och loungeområde.

Duschrum
Mycket stilfullt och modernt duschrum som är helkaklat i grått. Duschrummet renoverades (av fackmän) 2021. Här finns duschhörna med moderna svarta glasdörrar, vägghängd wc samt tvättställ.

Tvättstuga/groventré
Tvättstugan renoverades 2016. Här ryms bergvärmepannan tillsammans en praktisk tvättbänk, tvättmaskin & torktumlare. Gott om övriga förvaringsytor. Du kan även nå tvättstugan från baksidan.

Övre plan

Allrum
Utrymmet på det övre planet lämpar sig ypperligt som ett andra vardagsrum med plats för både soffa, förvaring och tv-bänk. Stora fönsterpartier som ger rummet gott ljusinsläpp samt en fantastiskt utsikt över Bråviken och Lindö. På vardera sida av allrummet finns s.k. "kattvindar" som skapar förvaring. 

Sovrum 4
God planlösning för att rymma en dubbelsäng om så önskas. Fönster finns mot baksidan, väggar går i ljusblått och på golvet ligger ett målat trägolv. Härifrån nås den rymliga balkongen som är beläget mot poolområdet. Här har du en utsökt utsikt över Lindö och mot Bråviken!  

Sovrum 5
God planlösning för att rymma en säng och garderober. Fönster finns mot baksidan, väggar går i ljusgrönt och på golvet ligger ett målat trägolv. 

Badrum
Det stora badrummet på övervåningen rymmer både wc, kommod och bubbelbadkar. Det finns även en fräsch bastu i badrummet som nås via en glasdörr. I ena hörnet är anpassat för att kunna installera dusch med duschvägg om så önskas. Här finns även ett takfönster samt en runt fönster. 

Trädgård
Generös trädgård med plana ytor, perfekt för lek och skoj med familjen. Stor altan med swimmingpool från 2014. Poolen har värms upp med luftvärmepump. Altan för uteplats är byggd 2021 samt balkongen är nyrenoverad 2022. 

Garage
Isolerat garage/förråd om ca 25 kvm med plats för en bil. El är indraget. Uppfart med plats för 2-3 bilar. 

Planritning

Ansvarig fastighetsmäklare

Alexander Solmell
VD Sverige/Fastighetsmäklare