Header image
Properties & Partners RENOVERINGSPROJEKT I NATURSKÖNT LÄGE!

Teg 108

Sidensjö

RENOVERINGSPROJEKT I NATURSKÖNT LÄGE!

Välkommen till denna idylliska och fridfullt belägna villa i Teg, Sidensjö. Längst in efter vägen finner du denna påbörjade renoveringsdröm, redo för dig att sätta din egen prägel på.

Villan som har en yta på cirka 129 kvm per plan, har fått en bra start på renoveringen med flera viktiga uppdateringar redan genomförda. Plåttak lagt 2020, flera nya 3-glas fönster installerade 2014 samt nya bjälklag i nästan hela huset. Uppvärmning sker via en luftvärmepump installerad 2022. Badrummet renoverades 2020 och erbjuder modern komfort med klinkergolv och elgolvvärme samt kaklade väggar.

Köket installerades 2021, har en stor köksö som skapar en perfekt plats för matlagning och sociala tillfällen. Entrévåningen erbjuder även ett rymligt vardagsrum och ett stort sovrum.

Övervåningen är helt oinredd och väntar på att förvandlas efter dina egna idéer och behov, vilket ger dig friheten att skapa ett unikt och personligt hem.

Denna villa erbjuder en fin möjlighet att bo naturnära i en vacker omgivning, med potentialen att skapa ett hem helt efter dina egna önskemål och drömmar.

Fakta

Adress:
Teg 108
Område:
Sidensjö
Kommun:
Örnsköldsvik
Fastighetsbeteckning:
TEG 1:4
Typ:
Villa
Ägandeform:
Småhus - Friköpt
Byggnadstyp:
2 plansvilla
Byggnadsår:
1920
Vatten och avlopp:
Enskilt vatten året om/Enskilt avlopp.
Fönster:
2-glas och 3-glas
Uppvärmning:
Luftvärmepump 2022
Ventilation:
Självdrag
Fasad:
Trä
Tak:
Plåt
Stomme:
Timmer
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Torpargrund
Eldstad:
Öppenspis och kamin

Ekonomi

Taxeringsvärde byggnad(er):
245 000 kr
Taxeringsvärde tomt:
66 000 kr
Taxeringsvärde totalt:
311 000 kr
Bef. pantbrev:
3st om 552 000 kr
Taxeringsår:
2021
Värdeår:
1954
Taxeringskod:
220

Energideklaration

Ej utförd

Driftkostnad

Beräknad på 1 person
24 060 kr/år
2 166 kr/år
3 072 kr/år
6 000 kr/år
35 298 kr/år
2 333 kr/år

Beskrivning

Planlösning

Välkommen till en villa som kombinerar påbörjad renovering med oändliga möjligheter. När du kliver in genom dörren möts du av en ljus och rymlig entré som leder vidare till ett stort vardagsrum. Vardagsrummet har ljusinsläpp från fönster i två riktningar, här finns en öppenspis som inte är i bruk.

Badrummet renoverades 2020 och har klinkergolv och elgolvvärme, kaklade väggar. Här är inrett med wc, tvättställ och en rymlig dusch. Här finns även tvättmaskin och varmvattenberedare. 

Vidare kommer vi till det nyinstallerade köket från 2021, utrustat med en imponerande köksö som blir hemmets centrala punkt för matlagning och sociala tillställningar. Här finns moderna bekvämligheter och gott om arbetsytor för att tillgodose alla dina kulinariska behov. Utrustat med kyl, frys, spis, köksfläkt och diskmaskin. I köket finns en kamin som inte är i bruk.

På entrévåningen finns även ett stort sovrum med två fönster som ger ett fint ljus vilket ger flexibilitet för inredning och förvaring.

När du tar trappan upp till övervåningen möts du av en helt oinredd yta, en rå timmerstomme som ger en unik möjlighet att skapa ditt drömhem från grunden, men det är redan förberett med nya bjälklag i nästan hela våningsplanet. Här kan du låta fantasin flöda och designa sovrum, arbetsrum eller en kreativ ateljé – valet är ditt.

Allmänt

Exteriör med träfasad som kompletteras av ett plåttak från 2020, taket är oisolerat. Huset värms effektivt upp med en luftvärmepump installerad 2022, vilket säkerställer ett behagligt inomhusklimat året runt. Villan står på en torpargrund med nya bjälklag, isolering och trossbottenskivor i nästan hela bostaden. En praktisk lucka i köket ger tillgång till grunden, vilket underlättar vid eventuella inspektioner och underhåll.

Flera nya 3-glasfönster installerade 2014. Vägen fram till vändplanen plogas kommunalt, vilket gör vintermånaderna bekymmersfria och tillgängliga. Fastigheten delar en vattenkälla med närmaste granne. Äldre avloppssystem, detta har skadats efter skogsavverkning vintern 23/24 och skadeärende pågår. Öppenspis i vardagsrummet och en eldstad i köket, dessa är inte i bruk. Senaste brandskyddskontroll utfördes 2018 och brister finns.

Det finns detaljer kvar att färdigställa både in- och utvändigt på byggnaden, vilket ger dig möjlighet att sätta din egen prägel på huset. 

På gården finns ett enklare uthus, perfekt för förvaring av trädgårdsredskap och andra prylar. Här bor du med naturen som närmaste granne, i ett högt och soligt läge som bjuder på fantastiska möjligheter till avkoppling och rekreation. Detta är en plats där du verkligen kan njuta av lugnet och skönheten i den omgivande naturen.

Planritning

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Teg 108

Välj en tid för visning nedan

Fyll i formuläret nedan för att anmäla ditt intresse för objektet Teg 108

Ansvarig fastighetsmäklare

Elin Andersson
Fastighetsmäklare