Tyketorp - Söderköping


Däldgatan 13


Såld

Däldgatan 13

Tyketorp

Lättskött parhus i gott skick!

Tänk dig känslan att sitta i det nybyggda uterummet och bara njuta av grönskan omkring dig. Alternativt på någon av flertalet insynsskyddade altaner där du omfamnas av vackra och lättskötta planteringar. Hela fastigheten har de senaste tre åren genomgått en total förvandling. Att beskriva varje detalj här skulle ta allt för stor plats men klicka dig gärna vidare och läs mer i annonsen.

Fakta

Adress:
Däldgatan 13
Område:
Tyketorp, Söderköping
Kommun:
Söderköping
Församling:
Söderköping S:t Anna
Fastighetsbeteckning:
RAN 9
Typ:
Parhus
Ägandeform:
Friköpt - Småhus
Byggnadstyp:
1 plansvilla med källare
Byggnadsår:
1963 Totalrenoverat och tillbyggt sedan köpet 2017
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om.. Kommunalt avlopp.
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Luft/Vattenvärmepump med fem konvektorelement
Ventilation:
Mekanisk i våtutrymmen, annars självdrag
Fasad:
Puts
Tak:
Plåt
Stomme:
Ytong
Bjälklag:
Ytong
Grundläggning:
Betongplatta/Källare
Eldstad:
Öppen spis med insats
TV- Internetutbud:
Fiber finns
Gästtoalett:
Ja
Radon:
Mätning gjord 2019-11-07, se protokoll.

Ekonomi

Taxeringsvärde byggnad(er):
1 228 000 kr
Taxeringsvärde tomt:
441 000 kr
Taxeringsvärde totalt:
1 669 000 kr
Taxeringen är preliminär:
Nej
Bef. pantbrev:
4st om 698 000 kr
Taxeringsår:
2018
Värdeår:
1963
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
32.73%
Taxeringskod:
220
Försäkring fullvärde:
Ja

Energideklaration

Utförd
2017-04-07
D
74 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
31 200 kr/år
5 409 kr/år
1 090 kr/år
2 778 kr/år
3 300 kr/år
43 777 kr
Enligt säljarens uppgifter. Med ovan uppvärmningskostnad har man haft uterummet uppvärmt året om. Fastighetsskatt tillkommer med 8 049 kr/år.

Servitut och gemensamhetsanläggningar

Redovisning av rättigheter kan vara ofullständig.

Förening

Nej
Nej

Beskrivning

ENTRÉPLAN

Farstukvist

Utanför ytterdörren välkomnas man av en nybyggd farstukvist där det finns en praktisk bänk att sitta på medan man tar av sig skorna.

Hall

Väl inne finner man en välkomnande hall med träpanel på väggarna och grått klinker på golvet. Här sitter luckan till vinden på vilken det finns en brädlagd gång i mitten.

Duschrum

Beläget vid entréhallen med klinkergolv och helkaklade väggar. Utrustat med wc, handfat i kommod med ett spegelskåp, ett högskåp samt en duschhörna med vikbara glasdörrar. Här finns såväl mekanisk ventilation som ett vädringsfönster.

Gästtoalett

Plastmatta på golvet och målad väv på väggarna. Här finns wc samt ett handfat i kommod.

Inre hall

Här är det ekparkett och det finns ett städskåp med överskåp.

Sovrum

Direkt till vänster innanför ytterdörren ligger det första sovrummet som har eklaminat på golvet. Förvaring form av två platsbyggda garderober, båda med överskåp.

Sovrum

Detta större sovrum har fått en ny skön heltäckningsmatta på golvet. Kläderna förvaras i platsbyggda garderober med skjutdörrar samt i en helt ny garderobsvägg, också den med skjutdörrar.

Kök med matplats

Skåpsinredningen är från HTH och har gott om plats för förvaring samt en diskbänk med kakel ovan. För kocken finns en spishäll med spisfläkt, inbyggd ung och mikro, diskmaskin samt två stycken kyl/frysar.

Serveringsgång

En serveringsgång med ekparkett på golvet leder oss vidare in till matsalen vilken är belägen i vinkeln till vardagsrummet.

Matrum

I matsalen är det ekparkett vilken leder oss vidare in till vardagsrummet. Vid behov går denna del av vardagsrummet utmärkt att dela av till ytterligare ett sovrum.

Vardagsrum

Här finns en öppen spis med insats samt en dörr ut till det helt nya tillbyggda och inglasade uterummet.

Inglasat uterum

En sann oas om ca 28 kvm och användbart året om. Här kopplar man av eller njuter av familjemåltider såväl sommar som vinter. Luftvärmepumpen kan köras både på värme och kyla vilket ger ett behagligt klimat. En pardörr leder vidare ut till det nybyggda trädäcket medan en annan leder ut till farstukvisten.

Altaner

Runt två sidor av huset finner man helt nybyggda altaner i olika etage och väderstreck. Det finns även plats för en skön pergola att njuta i när värmen är för stark eller sommarregnet begränsar möjligheterna att njuta under bar himmel.

KÄLLARPLAN

Från serveringsgången leder en trappa ner till det nedre planet. I trappan har man valt att sätta in ett effektfullt ljusinsläpp mot matsalen.

Hall

En hall som går i olika vinklar med ekparkett och ventilerat golv. Här finns en klädkammare.

Gästrum

Stort gästrum eller tonårsrum med ekparkett och ventilerat golv. Här sover man skönt året om och kanske allra bäst riktigt heta sommardagar.

Separat toalett

Under trappan har man inrett denna separata toalett vilken har grått klinker på golvet och vit träpanel på väggarna. Utrustat med wc samt ett handfat i kommod.

Tvättstuga

Här är det målat betonggolv och målade betongväggar och det finns en rostfri bänk, tvättmaskin, torktumlare samt även en duschkabin. Vidare en lång tvättbänk med överskåp, ett fläktelement samt en fuktstyrd mekanisk fläkt och ett ljusinsläpp.

Förråd/Hobbyrum

I och med att man valt att lägga igen det gamla garaget fick man istället ett rymligt förråd/hobbyrum. Härifrån finns en dörr ut till ett litet utrymme vilket är perfekt för t ex trädgårdsredskap. Det finns också en trappa som leder upp till trädgården och carporten.

Matkällare

Här finns diverse hyllor för förvaring.

Förråd

Detta utrymme används numera i första hand som förråd även om också den nya värmeanläggningen har sin plats här.

Trädgård

Liten men naggande god kan man gott kalla denna insynsskyddade och grönskande oas med stor blomsterfägring och flertalet uteplatser. I och med det stora växtintresset har stort fokus lagts på att komponera harmonierande växter som trivs ihop och kräver minimalt med ogräsplockning.

Friggebod

Nybyggd 2017 med ett läge bakom carporten och med plats för bl.a utemöbler, trädgårdsredskap mm.

Carport

Denna byggdes till under hösten 2017.

Allmänt

Arbeten som är gjorda de senaste åren.

2017: Komplett nytt värmesystem i hela huset i form av en luft/vattenvärmepump med konvektorelement samt ventilerade golv i hall och gästrum i källarplanet. Detta år byttes även samtliga vattenrör inomhus. Tak och väggar inomhus målades om och nya innerdörrar monterades. Vardagsrummet och hallen fick ny ekparkett, lagd på stålreglar och nya golvskivor och nytt klinker lades både vid entrén samt i den separata toaletten under trappan i källarplanet. Ny el drogs inkl ny elcentral med jordfelsbrytare. Detta år byttes också de båda kyl/frysarna i köket och väggen mot grannen ljudisolerades. Betongplattan slipades och man la nya ventilerade golv i en del av källaren. Den gamla garagenedfarten lades igen med L-block vilket gav plats för altan och trädgård ovanpå. En carport byggdes som ersättning för garaget och så stensattes både den samt gången in till huvudentrén. En friggebod kom också på plats och en ny tujahäck som har droppbevattning anlades liksom ett staket. Avloppsledning och dränering filmades med godkänt resultat.

2018: Uterummet om ca 28 kvm kom till och flera nya altaner byggdes. Källardelen försågs med nya fönster och nya markiser kom upp ovan en del av fönstren i entréplanet. Ny diskmaskin samt spisfläkt installerades i köket.

2019: Yttertaket är bytt i sin helhet inkl. ny skorsten med plåtskolning och huv. Fasaden putsas om inkl. nytt nät samt målas om. Soldraperier köptes in till taket i uterummet för att skugga lite extra riktigt heta dagar.

För den som behöver en extra parkeringsplats är det en enkel sak att montera ned blomsterarrangemangen på den nordvästra gaveln. Plattor att komplettera med finns och ingår.

Säljaren berättar

Tyketorp är ett mycket trivsamt område. Det är tyst och rogivande att som vi gör bo i närheten av en skogsbacke. Vi har gjort om en hel del i huset under den tid vi bott här och tycker nu att det känns riktigt trevligt. Nu hoppas vi att nästa familj kommer att trivas lika bra som vi har gjort.

//Bengt o Monica

Dokument

Planritning

Birgitta Johansson
Fastighetsmäklare
070-735 35 30
Hans Larsson
Kontorschef
070-724 44 50
Andreas Lundqvist
Mäklarassistent/Blivande mäklare
072-930 51 18