Söder - Norrköping


Trozelligatan 1C


Trozelligatan 1C

Söder

Fantastisk etagelägenhet i toppskick på attraktiva Söder!

Nu finns möjligheten att förvärva denna unika etagelägenhet i 20-talshus på attraktiva Söder. Högst upp i huset med härligt ljusinsläpp och genomgående fräscha ytskikt. Vackra attribut med bl.a. synliga takbjälkar, fiskbensparkett, hög takhöjd där det dessutom blir en otrolig rymd i vardagsrummet då det delvis är öppet upp till nock. Stor övervåning med med möjlighet att dela av för att skapa ett extra rum. Köket från 2017 är även det luftigt och här finns gott om förvaring, bra med arbetsyta och plats för rejält matbord. Nyrenoverat duschrum 2019. Det finns även en mindre "tvättstuga" i ett stängt utrymme i lägenheten. Stabil förening med låga avgifter, där all el är inkluderad, och god ekonomi. Perfekt läge på lugna Söder med endast några minuter till City.

Fakta

Adress:
Trozelligatan 1C
Område:
Söder, Norrköping
Kommun:
Norrköping
Församling:
Norrköpings S:t Olof
Lägenhetsnummer:
15  /  1301
Typ:
Lägenhet
Ägandeform:
Andel i bostadsförening - Lägenhet
Andelstal ägande:
1%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1923-26
Fönster:
2-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Ventilation:
Självdrag
Förråd:
Källarförråd
TV- Internetutbud:
För telefoni och bredband väljer medlemmen själv mellan Telenor, Telia och ComHem. KabelTV via ComHem, ett analogt grundutbud ingår i månadsavgiften.
Hiss:
Nej

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
33.3%

Energideklaration

Utförd
2019-10-22
143 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
1 800 kr/år
1 800 kr
Schablonberäknad

Förening

BF Record u p a
725000-0564
Ja

Om föreningen

Bf Record u.p.a. består av två fastigheter, Kalven (Hörngatan, Trozelligatan) och Logen (Storsvängen) i centrala Norrköping.

Det är nära till både centrum, parker, barnomsorg och till buss och spårvagn. Husen byggdes på 20-talet och har fjärrvärme.

Bostadsföreningen är en av Norrköpings äldsta och den bildades 1923. Föreningen har 66 lägenheter på adresserna Hörngatan 18-24 & Trozelligatan 1-5 samt 23 lägenheter på Storsvängen 7-11. Föreningen har också en butikslokal om 61 kvm.

Inträdesavgift är 1,5% av köpeskillingen, det betalas av köparen. 

Vår- och höststädning av gården utföres av medlemmarna. En till två veckor om sommaren ansvarar varje trapphus för att sköta om trädgården med gräsklippning etc. Trappstädning utförs av gemensamt av de boende i trapphusen.

Föreningens gårdar är fina och mycket välskötta.

Föreningens hemsida: www.bfrecord.se

Hörngatan/Trozelligatan:
Stor härlig innergård med fina gräsmattor, grillplats samt lekplats med gungor, sandlåda och rutschkana. Gårdshus med cykelförvaring och soprum.
Tvättstuga och bastu.

Storsvängen: Trädgård som erbjuder fläder, vinbär, syrén, rabatter med rosor och tulpaner och två skuggrabatter. Det finns ett gemensamt gårdshus för cyklar, barnvagnar och trädgårdsredskap.

Tvättstuga med två tvättmaskiner och en torktumlare (nyare maskiner). Det finns också en centrifug, ett mangelrum och ett torkrum.

Det finns också ett övernattningsrum som föreningens medlemmar kan boka till en kostnad av 100 kr/natt. Här finns förutom en bäddsoffa också pentry, dusch, wc, bastu och relaxrum.

Organisationsform

Bostadsförening

TV och Bredband

För telefoni och bredband väljer medlemmen själv mellan Telenor, Telia och ComHem.
KabelTV via ComHem, ett analogt grundutbud ingår i månadsavgiften.

Parkering

Till boende i Logen finns 9 parkeringsplatser, varav 5 med el, att hyra till en kostnad av 250 kr/månad. Särskild kö tillämpas.

Till fastigheten Kalven finns inga parkerings- eller garageplatser i föreningens regi. Boendeparkering via Norrköpings kommun för 250 kr/mån.

Renoveringar

2013 Besiktigat byggnadernas fasader och lagat vissa fasadsprickor.
93/94 Stambytt
2015/2016 Moderniserade Kalven sina källare. Gjutna golv, moderna källarförråd samt ny ventilation och belysning. Även dräneringen runt Kalven förbättrades i samband med källarrenoveringen.
2017/2018 Fönsterrenovering på traditionellt sätt för att bevara husets karaktär på Kalven.

Ekonomi

Inga avgiftsförändringar beslutade, dock kan det uppstå en avgiftsförändring då varje lägenhet är ommätt. I nuläget är ingen ändring av avgiften per kvm aktuell.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Hall
Rymlig hall med gott om plats för avhängning. Bakom en stängd dörr finner du tvättmaskin och ytterligare plats för förvaring t.ex. skor och ytterkläder. Vita väggar och fiskbensparkett. 

WC/Duschrum
Topprenoverat 2019. Stora kakelplattor i grått. Rymlig dusch med glasdörr, WC, stilrent väggskåp med speglar och förvaring för badrumsartiklar samt badrumskommod med spegel ovan som har inbyggd belysning. 

Sovrum/Kontor
Detta rum fungerar utmärkt som ett barnrum med gott om plats för säng, garderober och skrivbord om så önskas. Takbjälkar, vita väggar och brunt parkettgolv.

Kök
Modernt kök i lantlig stil med vita luckor. Stor arbetsyta iform av bänkskiva i ek. Helkaklad vägg med hyllförvaring. Rymlig med förvaring i de rymliga skåpen i original. Plats för matbord för 8 personer. Maskinell utrustning iform av Kyl/frys, induktionshäll, fläkt, ugn och integrerad diskmaskin. Plankgolv i original som bryts av med kakel på golv intill köksskåpen. Burspråk som ger ett härlig ljusinflöde.

Vardagsrum
Otrolig luftigt vardagsrum med otrolig rymd tack vare tackhöjd upp i nock. Plats för större soffgrupp. Även här har du vackert burspråk som ger extra karaktär 

Övre plan
Otroligt luftigt och ljust plan. Idag används rummet som sovrum och en del med plats för tv och soffgrupp, denna del går att göra om till ett sovrum. Två stora fönster ger rikligt med ljus. 

Area

Lägenhetens bostadsarea (BOA) är, på beställning av BF Record upa, uppmätt av Anticimex enligt norm SS 21054:2009. BOA är den yta som lägenhetens avgift, enligt stadgarna, baseras på. Föreningens avgift f n är 650kr/kvm/år. Lägenheten nuvarande BOA är 87,7 kvm enligt föreningens information. Då lägenheten enligt ovan är uppmätt med ny BOA som är större än den gamla BOA´n kommer sannolikt avgiften för lägenheten att öka i motsvarande mån. Beslut om detta har ännu inte tagits. Köparen har uppmanats att kontrollera bostadslägenhetens BOA före köpet och har erhållit särskilt infoblad "Så här mäter Du bostaden" (enligt dagens gällande norm SS21054:2009). 

Planritningar

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Trozelligatan 1C

Välj en eller flera visningar nedan

Alexander Solmell
Kontorsägare/Fastighetsmäklare
070-698 47 10
Jonathan Lundin
Fastighetsmäklare
073-034 70 56