Centralt - Norrköping


Repslagaregatan 13B


Såld

Repslagaregatan 13B

Centralt

Representativ våning mitt i city!

Här finner du en vacker våning från tidigt 1900-tal med imponerande takhöjd och bevarade detaljer. Här finns bland annat dubbla ingångar varav den ena med hiss, vackra trägolv i gott skick, rum i fil, takstuckaturer, en vacker kakelugn samt även en öppen spis. Rummen är stora och luftiga med vackra fönster renoverade i gammal stil. Välkommen till en visning med historiska vingslag!

Fakta

Adress:
Repslagaregatan 13B
Område:
Centralt, Norrköping
Kommun:
Norrköping
Församling:
Norrköpings S:t Olof
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal ägande:
15.1%
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Byggnadsår:
1924
Fönster:
2-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Ventilation:
Mekanisk frånluftsventilation i duschrum och kök
Balkong:
Inglasad balkong mot gården
Eldstad:
En kakelugn i stora sovrummet samt en öppen spis i salongen.
Förråd:
Två källarförråd tillhör lägenheten
TV- Internetutbud:
Telia fiber 100/100. Bredband kostar 1 287 kr/kvartal. Telias paket ¨Lagom" för TV kostar 897 kr/kvartal.
Hiss:
Ja
Gästtoalett:
Ja

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
33.3%

Energideklaration

Utförd
2018-02-21
E
129 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 4 personer
9 600 kr/år
2 000 kr/år
11 600 kr
Enligt säljarens uppgifter.

Förening

Brf Korpen
716421-6223
Ja
Nej

Om föreningen

Liten välskött förening bildad 1992 omfattande 8 bostadsrättslägenheter och 4 lokaler vilka för närvarande hyrs ut till externa hyresgäster. Byggnaden ritades av arkitekt Knut Pihlström och uppfördes 1924 av byggmästare Emil Lindahl. Han var också husets första ägare.

På den inneslutna gården finns cykelförråd och sopsortering.

Trappstädning och trädgårdsskötsel hyrs in av föreningen.

Garageplats kan hyras i till exempel det närliggande parkeringshuset Ankaret.

Avloppsstammarna har bytts löpande efter behov.

Enligt stadgarna skall minst en från varje hushåll ingå i styrelsen. 

Hemförsäkringen tecknas av medlemmarna medan föreningen står för bostadsrättstillägget. 

Samtliga lägenheter anslöts under 2013 till Telias Fiber avseende bredband, TV och telefoni. Var och en av lägenhetsinnehavarna svarar själva för att teckna och betala för sina respektive abonnemang.

Elslingor monterats i stuprören för att förhindra isbildning och samtliga fönster mot Repslagaregatan renoverades och målades under 2014.

Under 2015 byttes ett plåttak på baksidan och man målade dörrar och snickerier i båda trapphusen.

I tur står nu till våren 2020 att fräscha upp innergården på husets baksida.

Föreningen tar inte ut någon överlåtelseavgift eller pantsättningsavgift.

För ytterligare informationen om föreningen hänvisas till dess stadgar, årsredovisning samt ordningsregler.

Interiör

Entré

Från gallergrinden mot gatan välkomnas man av en liten gård med vackra planteringar och två körsbärsträd som på våren är fulla av fantastiskt vackra rosa blommor. Via den högra porten kommer du in i ett pampigt trapphus med vackra gamla golv och tidsenliga målningar. Väljer du den vänstra porten kommer du in pigans väg. Här finns en hiss som tar dig upp till lägenhetsentrén vid köket.

Hall

Via den högra porten och vackra gamla pardörrar till lägenheten kommer du in i den rymliga hallen med ekparkett på golvet. I den inre delen som sedan leder vidare till köket finns kapprummet med platsbyggda hyllor för avhängning. På golvet ligger en nyare oljad ekparkett. I den inre hallen finns ett linneskåp samt ett platsbyggt vinställ utanför köket. I anslutning till lägenhetens huvudentré finns en rymlig klädkammare/förråd.

Salongen

Till vänster innanför ytterdörren finner man salongen som har ekparkett på golvet och ett vackert rundat fönster mot husets framsida. I taket är det stuckatur med tillhörande rosett och i rummets ena hörn finns en öppen spis för myseldning.

Matsal

I "vingen" som ligger i fil med salongen finns matsalen som har fiskbensparkett på golvet och mörkbetsad träpanel på väggarna. Rummet kan med fördel även användas som sovrum alternativt kontor för den som behöver.

Sällskapsrum

Åt andra hållet på vår väg mot köket passerar vi via spegelskjutdörrar ett rymligt sällskapsrum som även det har fiskbensparkett på golvet. I det vackra taket med stuckaturer finns fyra tidsenliga lampor i hörnrosetterna.

Sovrum

I anslutning till sällskapsrummet finns mellansovrummet med trägolv. Här finns ett garderobsskåp.

Duschrum/tvätt

Här är det grå/svart klinkergolv och vita helkaklade väggar med en stående svart bård. Utrustat med wc, ett runt handfat i teakkommod med spegelskåp, ett inbyggt högskåp, handdukstork samt en duschplats. I rummet finns mekanisk ventilation paxfläkt. Här finns också en tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare.

Kök

Stort matlagningsvänligt kök med gott om arbetsytor och spotlights i taket. Golvet är helt nylagt och väggarna är tapetserade med en snyggt grönmönstrad tapet. Köksinredningen går i ljusgrått med skåp och vitrinskåp på väggarna. Det finns också ett antal öppna väggfasta hyllplan. Köket är utrustad med extra bred induktionshäll från 2019 med en fläktkåpa i koppar. Vitvaror i form av en kyl/frys, en frys, en kyl samt inbyggd ugn och mikrovågsugn. Fönstret ovan diskbänken vetter mot gården och vid matplatsen finns utgången till den inglasade balkongen mot gården.

Sovrum/Arbetsrum/Gästrum

Bredvid köket finns detta det minsta sovrummet som sannolikt var pigans plats på sin tid. Här är det trägolv och ljust målade väggar.

Gästwc

Liten separat toalett utrustad med wc och ett handfat.

Sovrum

Det största sovrummet är beläget i anslutning till hallen och nås via vackra dubbla spegeldörrar. Här finns ett fint trägolv och en fungerande kakelugn. Fönstret i detta vackra sovrum vetter mot den lugna gården. Förvaring finns i den platsbyggda garderobsväggen som har skåp både med och utan dörrar.

Allmänt

Eldstäderna sotades senast under hösten 2019 med godkänt resultat.

Köksstammen spolades 2018. 

Säljaren berättar

Detta är en fantastisk lägenhet med ljusinsläpp genom stora och många fönster åt två vädersträck, söder och norr. Rummen är stora och inbjuder till umgänge och middagsbjudningar. Lägenheten har en inglasad balkong som vi använder flitigt.    Det centrala läget i Norrköping erbjuder ett stort utbud av restauranger och butiker och den ca 2 minuter korta promenaden till det vackra industrilandskapet är uppskattad.   På framsidan av fastigheten har vi två japanska körsbärsträd som är vida kända och blommar i full prakt i april. Därefter avlöser vildvinet som klär in hela fasaden. Vidare är trädgården på framsidan uppbyggd av perenner som blommar hela sommaren.   I och med att det är en liten förening, 8 st lgh, så känner alla varandra och det inbjuder till samtal när man stöter på någon granne. I huset finns även fyra verksamheter: en tandläkare, en redovisningsfirma (som föreningen använder), en second hand butik som säljer vintagekläder samt en mobil-/dator reparatör.   Mats och Madeleine

Dokument

Planritningar

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Repslagaregatan 13B

Välj en eller flera visningar nedan

Birgitta Johansson
Fastighetsmäklare
070-735 35 30
Hans Larsson
Kontorschef
070-724 44 50
Andreas Lundqvist
Mäklarassistent/Blivande mäklare
072-930 51 18