Eneby centrum - Norrköping


Reenstiernagatan 18


Såld

Reenstiernagatan 18

Eneby centrum

Stilren 4:a i gott skick i familjära Eneby

Kvadratsmart 4:a på populära Reenstiernagatan med stor och inglasad balkong mot lummig och vacker innergård. Lägenheten är belägen på tredje våningen och har en mycket trivsam planlösning med stora och lättmöblerade rum samt 2 toaletter. Lägenheten är i gott skick då den har genomgått en rejäl uppfräschning det senaste året.

Fakta

Adress:
Reenstiernagatan 18
Område:
Eneby centrum, Norrköping
Kommun:
Norrköping
Församling:
Kolmården
Lägenhetsnummer:
390  /  1303
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal ägande:
0.24568%
Andelstal avgift:
0.26779%
Byggnadsår:
1964
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Badrum:
1 st
Balkong:
Inglasad balkong
Förråd:
1 st källarförråd och 1 st matkällarförråd
TV- Internetutbud:
Telenor och Comhem Fiber
Inkluderat i avgift:
Värme, Vatten, kabel-TV och den fasta delen av hushållselen
Hiss:
Nej
Gästtoalett:
Ja

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
465 kr
Överlåtelseavgift:
1 163 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
33.3%
Reparationsfond:
3 557 kr

Energideklaration

Utförd
2019-07-02
141 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
2 160 kr/år
1 800 kr/år
3 960 kr
Enligt säljarens uppgifter

Förening

Riksbyggen Norrköpingshus nr 16
725000-3501
Ja

Om föreningen

Riksbyggenförening med 555 st lägenheter samt 43 uthyrningslokaler. Byggnaderna är uppförda mellan 1963-65

KABEL-TV 
Via ComHem. Basutbudet ingår i avgiften.

BREDBAND
Via Bredbandsbolaget. Separat abonnemang som betalas av innehavaren. Dessutom finns möjligheten att teckna bredband via ComHem.

GARAGE / PARKERING
224 st termogarage. 75 st p-platser med eluttag. 71 st p-platser utan el. 11 st husvagnsplatser. Fri parkering på gatan. Enligt separat kösystem.

TVÄTTSTUGA
Finns i markplan. Det finns även tillgång till grovtvättstuga (belägen på Reenstiernagatan 46) i föreningen.

SPA OCH GYM
Vid Enebygården har föreningen gjort mindre gym, bastu och bubbelpool. Önskar man använda samtliga är kostnaden ca 100 kr/mån. Önskar man enbart använda gymmet är kostnaden ca 50 kr/mån.

ÖVERNATTNINGSRUM
Föreningen har även en övernattningslägenhet, belägen på Reenstiernagatan 66, som kan hyras för en avgift om ca 300kr/natt.

RENOVERINGAR
2008-2009 Uppfördes fyra miljöhus, fyra tvättstugor renoverades och hissrenoveringar utfördes i höghusen. Föreningen har under verksamhetsåret
2009/2010 Tecknat kollektivt elavtal. Den fasta avgiften blir därmed betydligt lägre än om alla hushåll skulle ha varsitt elabonnemang. Varje lägenhet har dock egen elmätare och betalning sker i efterhand för faktisk förbrukning. Kostnaden för elen kommer specificerad på samma avi som månadsavgiften.
2014 Nya entréportar.
2015 Byte till säkerhetsdörrar i samtliga lägenheter.
2016 Utbyte av stengolv, tvättstugebokning, entrébelysning, undercentraler, radiatorventiler, passagesystem till entrédörrarna, säkerhetsdörrar, postboxar, markytor samt garageportar.
2017 Fortsatt byte av garageportar, fortsatt byte av undercentraler och radiatorventiler och renovering av två tvättstugor.

ÅRSAVGIFT
Föreningen höjde årsavgiften senast den 1 juli 2017.

LEKPLATS
Stor innergård med lekplats och grönområde.

FÖRSÄKRING
Bostadsrättstillägg har tecknats kollektivt av föreningen. Hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavarna.

ÖVRIGT
Föreningen har sålt Eneby Centrum för en köpeskilling på 21 150 000 kr och resultatet av denna försäljning redovisas räkenskapsåret 2010/2011. Föreningens avsikt är att amortera av på föreningens lån, som ska motsvara den del som de i och med försäljningen förlorar i hyresintäkter

Beskrivning

Hall
Väl inne i bostaden välkomnas du av en stor ljus hall med ett blankt golv i stengrå klinkers och nymålade vita väggar. Här finns goda möjligheter till avhängning genom en stor garderob med skjutdörrar. Från hallen tar du dig in till såväl, köket, bostadens stora sovrum samt vardagsrummet. 

Gäst wc
I hallen ligger lägligt en mindre wc perfekt för gästerna. Toaletten är utrustad med en wc och ett handfat och golv i ljust klinkers. 

Kök
Med ett klinkergolv i vit marmor och utgång till den stora härliga inglasade balkongen faller det sig naturligt att köket blir en knutpunkt för den stora lägenheten. Köket är utrustat med en stor kyl och frys, diskmaskin, ung/spis och en fläkt i rostfritt stål. Köket erbjuder stora bänkytor med både över och underskåp och har ett grått kakel över bänkskivan som stänkskydd. Ljuset från balkongen tillsammans med de nymålade vita väggarna ger här en mycket fräsch känsla och skapar ett kök att trivas i.

Inglasad balkong
På balkongen har du god utsikt över den lummiga innegården och plats för hela familjen. Här förlänger du sommarkvällarna genom att enkelt stänga balkongens skjutfönster. 

Sovrum 1
Från hallen når du lägenhetens första och största sovrum. Här är väggarna nymålade i en varm går ton och golvet inklätt i en grå heltäckningsmatta. Goda förvaringsmöjligheter genom fyra stora garderober. 

Vardagsrum
Vardagsrummet är stort och rymlig med plats för hela familjen. Vardagsrummet nås av massvis av ljus genom det stora fönsterpartiet och det nylagda ljusgråa parkettgolvet skapar tillsammans med de nymålade vita väggarna är härligt och fräsch känsla. 

Sovrum 2
Det andra sovrummet i bostaden har fönster mot innegården och här är väggarna målade i vitt och golvet inklätt i en beige heltäckningsmatta. Idag används sovrummet som en walk in closet och är utrustad med ett flertal PAX garderober från Ikea som enkelt kan flyttas och möbleras om. 

Badrum
Badrummet renoverades på 2000-talet och är utrustat med badkar, tvättställ, spegelskåp, wc och tvättmaskin. Här är det ljust kakel på väggarna och ett golv i beige klinkers. 

Sovrum 3
Bostadens tredje sovrum har fönster mot gatan. Det ljusgråa parkettgolvet från vardagsrummet följer snyggt med in i sovrummet som idag används som kontorsyta. Här är väggarna målade i vitt. 

Klädkammare/förråd

Stor yta att använda till både klädkammare och förråd. 

Dokument

Planritning

Daniel Johansson
Kontorsägare/Fastighetsmäklare
070-895 07 35
Andreas Lundqvist
Mäklarassistent/Blivande mäklare
072-930 51 18