Östra Stenby - Vikbolandet


Östra Stenby Sandtorp


Såld

Östra Stenby Sandtorp

Östra Stenby

Lantlig idyll med stora möjligheter på vackra Vikbolandet!

Endast 15 minuter från Norrköping hittar du denna oas på Vikbolandet. Här har du möjlighet att låta kreativiteten flöda och skapa ditt eget idylliska lantliv bara minuter från stan. På fastigheten finns 6 byggnader med bland annat garage, verkstad och det gamla stallet som med bevarade ytskikt och spiltor kan nyttjas som loge för fest såväl som stall för häst, får eller andra smådjur. De två småstugorna kan nyttjas för uthyrning, som egen bostad för tonåringen eller som gäststuga då Östra Stenby Sandtorp med sina stora sociala ytor, bubbelpool och privata läge är den perfekta platsen att samla vänner och familj att fira sommaren med. Varmt välkommen till en lantlig idyll bara 15 minuter från stan!

Fakta

Adress:
Östra Stenby Sandtorp
Område:
Östra Stenby, Vikbolandet
Kommun:
Norrköping
Fastighetsbeteckning:
HINNESTAD 1:2
Typ:
Villa
Ägandeform:
Friköpt - Småhus
Byggnadstyp:
1 1/2 plansvilla
Fastigheten besiktigad:
2020-10-01
Byggnadsår:
1934
Vatten och avlopp:
Enskilt vatten året om.. Enskilt avlopp.
Uppvärmning:
Bergvärme
Fasad:
Trä
Tak:
Betongpannor
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Torpargrund
Badrum:
1 st
Eldstad:
Braskamin
Parkering:
Garage
Gästtoalett:
Ja

Ekonomi

Taxeringsvärde byggnad(er):
1 066 000 kr
Taxeringsvärde tomt:
491 000 kr
Taxeringsvärde totalt:
1 557 000 kr
Taxeringen är preliminär:
Nej
Bef. pantbrev:
14st om 2 243 000 kr
Taxeringsår:
2018
Värdeår:
1949
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
33.3%
Taxeringskod:
220

Energideklaration

Utförd
2011-11-17
116 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 3 personer
15 000 kr/år
2 000 kr/år
400 kr/år
1 200 kr/år
6 000 kr/år
24 600 kr
Fastighetsavgift tillkommer med 8 349kr/år.

Servitut och gemensamhetsanläggningar

Redovisning av rättigheter kan vara ofullständig.
  • Avtalsservitut avloppsledning mm (#05-IM1-86/1070 - 1)
  • Gemensamhetsanläggning NORRKÖPING GALLESTAD GA:1 (#GA1)

Förening

Nej
Nej

Beskrivning

Övriga byggnader

Gäststuga 1
Den större av gäststugorna består av 2 rum och kök. Stugan är vinterisolerad och värms upp med luftvärmepump. Köket är utrustat med spis, ugn, spisfläkt och kyl med frysfack. Dusch och separett är fördelade på två utrymmen och till stugan hör även en insynsskyddad uteplats. Golv i ljus och grå laminat med vita väggar samt kaklat duschrum. I taket är även träbjälkarna exponerade. Gäststugan är enligt säljarens uppgifter ca 48kvm och har tidigare hyrts ut för 4500kr/mån.

Gäststuga 2
Även den mindre gäststugan är vinterisolerad och värms upp med luftvärmepump. Stugan har ett rum med kokvrå som är utrustad med spis och kyl med frysfack. Badrum med dusch, handfat och separett. Laminatgolv, ljusa väggar och takfläkt. Även hit hör en egen uteplats. Gäststugan är enligt säljarens uppgifter ca 28kvm och har tidigare hyrts ut för 3500kr/mån.

Garage
Till huset hör två garageplatser. Den ena ligger i en fristående byggnad medan den andra ligger i anslutning till verkstaden.

Verkstad
I ett av husen intill uppfarten finns den stora verkstaden. Här finns goda möjligheter att ägna dig åt hobbyverksamheter eller som ett extra utrymme för förvaring.

Stallhuset
Intill skogsgläntan på husets baksida finns byggnaden som en gång användes som stall men som av nuvarande ägare nyttjas som festlokal. Här finns originalytskikten bevarade i betong och robust trä med boxplatserna bevarade sedan brukandet. I ena änden av lokalen har en bastu uppförts och önskar du bevara byggnaden som en nöjeslokal finns alla möjligheter att umgås i den lantliga och rustika känslan. 
Om du istället önskar återgå tillstallets ursprungliga funktion har du möjligheten att skaffa egna djur till gården. Får, höns, getter, grisar eller häst kan få flytta in i stallet och det finns goda möjligheter att hägna in en hage i anslutning till stallet.

Interiör

Hall
Vitmålade väggar med bröstpanel och trägolv i laminat. I hallen finns avhängningsytor och praktiskt extrautrymme under trappen till övervåningen.

Allrum
I allrummet som nås från hallen finns möjlighet att om så önskas skapa ytterligare ett sovrum. Rummet har gott ljusinsläpp, parkettgolv och blå/vita väggar.

Vardagsrum
Rymligt vardagsrum med ett pampigt burspråk som täcker hela ena kortsidan och har fönster från golv till tak vilket ger fantastiskt ljusinsläpp och vacker vy över naturen och åkrarna. Här finns en trevlig braskamin och plats för både större matbord och soffgrupp. Vardagsrummet kan även enkelt delas upp för att skapa ytterligare ett sovrum. Från vardagsrummet når du även det inglasade uterummet med bubbelpool. Vardagsrummet har genomgående ljusa och fräscha ytskikt.

Kök
Yteffektivt kök i lantlig stil och gott ljusinsläpp. Köket är utrustat med kyl och frys i fullstorlek, induktionshäll, integrerad ugn, micro och diskmaskin från Miele. Här finns en praktisk köksö och fina detaljer som elementskydd, vinkyl och vedspis i original. Köket har vita skåpsluckor och kakel och klinker i sten.

Badrum
Nyare badrum i mycket gott skick. Grå plastmatta och ljusa väggar. Här finns WC, handdukstork, handfat i kommod samt både dusch med glasväggar och badkar.

Övre hall
Vitmålade väggar, trappräcke och vackert vitmålat parkettgolv.

Sovrum 1
Rymligt sovrum med gott om plats för dubbelsäng och extra klädförvaring eller skrivbord.I sovrummet finns både klädkammare och badrum en suite.

WC en suite
Enklare badrum med WC och handfat.

Sovrum 2
Fint trägolv och vitmålade väggar. Nedanför fönstret finns ett elegant elementskydd i vitt. Här finns även en platsbyggd garderob med spegelväggar.

Dokument

Planritning

Alexander Solmell
Kontorsägare/Fastighetsmäklare
070-698 47 10
Oskar Skagervik
Mäklarassistent/Blivande mäklare
070-864 65 71