Bränntorp - Rejmyre


Rävstigen 4


Rävstigen 4

Bränntorp

Lättskött fritidsboende i populära Bränntorp!

Denna mysiga Västkuststuga om 3 rok med viss sjöutsikt erbjuder skön avkoppling i vår alltmer stressiga vardag. För tonåringen eller övernattande gäster finns en egen friggebod att tillgå. Områdets barnvänliga badplats ligger bara några få minuter bort och för dig som gillar sköna promenader i naturen finns gott om stigar bara några steg från tomten. Blåbär till morgonfilen plockar man på den egna tomten och svampen finns inte långt bort den heller. Passa på att köpa nu så står ni rustade inför kommande säsong!

Fakta

Adress:
Rävstigen 4
Område:
Bränntorp, Rejmyre
Kommun:
Finspång
Församling:
Finspång
Fastighetsbeteckning:
BRÄNNTORP 3:240
Typ:
Fritidshus
Ägandeform:
Friköpt - Småhus
Byggnadstyp:
1 plans fritidshus
Byggnadsår:
1973
Vatten och avlopp:
Enskilt sommarvatten via samfällighet. Vatten finns att hämta inom området vintertid. Enskilt BDT-avlopp till tvåkammarbrunn.
Fönster:
2-glas kopplade
Uppvärmning:
Direkt el + Luftvärmepump (2012)
Ventilation:
Självdrag
Fasad:
Liggande träpanel
Tak:
Plåt (2007)
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Plintar

Ekonomi

Taxeringsvärde byggnad(er):
282 000 kr
Taxeringsvärde tomt:
197 000 kr
Taxeringsvärde totalt:
479 000 kr
Taxeringen är preliminär:
Nej
Bef. pantbrev:
6st om 680 000 kr
Taxeringsår:
2018
Värdeår:
1973
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
33.7%
Taxeringskod:
220
Försäkring fullvärde:
Ja

Energideklaration

Behövs ej

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
7 000 kr/år
450 kr/år
3 000 kr/år
1 168 kr/år
2 100 kr/år
13 718 kr
Enligt säljarens uppgifter. Kostnad för hushållsel ingår i uppvärmningskostnaden. Vatten/Avlopp avser slamtömning vartannat år. Renhållning avser sommartömning.

Servitut och gemensamhetsanläggningar

  • Gemensamhetsanläggning FINSPÅNG BRÄNNTORP GA:1. Vägar med vänd- , mötes- och biluppställningsplatser. Grönområde innefattande park- och skogsmark, gångvägar och badplatser med tillhörande anläggningar. Vattenförsörjningsanläggning (brunn, pumpar, hydrofor, pumphus, vattenverk, ledningar fram till resp tomtgräns samt därtill hörande anordningar). Förvaltas av Bränntorps Vägförening (#GA1)

Förening

Nej
Nej

Beskrivning

På Rävstigen 4 välkomnas man av en plan och trevlig delvis naturtomt med viss sjöutsikt. I anslutning till bilparkeringen finns ett redskapsförråd.

Uppe vid huset möts man först av ett altandäck från vilket man har skön utsikt mot sjön Stora Gryten och dess huvudsakliga badplats. Det tar bara några få minuter att gå ned till morgon- eller kanske kvällsdoppet.

Hall

Innanför ytterdörren finner man en liten hall med plats för avhängning. 

Duschrum

I anslutning till hallen ligger duschrummet som renoverades 2007 med våtrumsmatta på väggar och golv. Utrustat med en mulltoalett, handfat, varmvattenberedare samt en duschplats. I utrymmet finns även en toppmatad tvättmaskin från 2015. 

Kök med matplats

Innanför hallen nås köket som har sin matplats vid fönstret längst in. Skåpsinredningen går i ljust gult och den maskinella utrustningen består av en spis med fläktkåpa i rostfritt, kyl/frys samt en diskmaskin.

Allrum

Här inne är det trägolv och vid matplatsen är det förberett för installation av en eldstad i och med att det finns ett gjutet betongfundament i plintgrunden. Från allrummet når man ett härligt insynsskyddat altandäck under tak som sommartid har sol hela dagen. Gavelfönstret vetter mot norr och har därmed viss sjöutsikt.

Sovrum 1

Precis lagom stort för två enkelsängar eller en smalare dubbelsäng. Här finns två garderober och fönstret vetter mot söder.

Sovrum 2

Något lite mindre än det förra sovrummet. Även här finns två garderober och fönstret vetter mot söder.

Gäststuga

Entré till denna gäststuga om ca 10 kvm sker via ett altandäck som fick ett nytt räcke härom året. Invändigt en klassisk friggebod med plats för t ex två våningssängar.

Allmänt

Luftvärmepumpen har stått på minst 16 grader året om.

Samtliga inventarier, förutom personliga persedlar, ingår i överlåtelsen och lämnas därmed kvar på fastigheten.

Säljaren berättar

Under våra få år i Bränntorp så har det varit en fröjd att vakna upp en lördag morgon och äta sin frukost på altanen och titta på ekorrarna som leker i träden. Kanske plockar man också lite blåbär på tomten till gröten.

Även kvällstid kommer det förbi en del djur såsom älg, räv, harar och en gång även en grävling.

För en som arbetar framför dator hela dagarna så har det också varit en avkoppling att få bygga, renovera eller bara påta i den underbara trädgården. I skogarna runt Bränntorp finns väldigt mycket svamp som har varit till glädje för min flickvän som gärna både plockar och äter.

Hälsar Peter

Område

Bränntorp är ett välordnat fritidshusområde med ca 300 hushåll där en del bor permanent. Vintertid finns möjligheten att utnyttja föreningens hus med dusch och dricksvatten. Det finns ett flertal välordnade badplatser i sjön Stora Gryten, varav den största har flytbryggor. Vid denna anordnas bland annat simskola. Är du båtintresserad kan du lägga båten var som helst runt sjön. Dock tillåts inga båtmotorer. Inom föreningen anordnas årligen städdagar vår och höst.

Den givna samlingspunkten är föreningshuset Getnäs. Vid Getnäs finns sommarkiosk, minigolf, dansbana, boulebana, lekplats och fotbollsplan. I kiosken kan man till exempel handla kvällstidning, glass, läsk, kaffe, godis, mm.

Trivselföreningen har hand om kiosken och anordnar även valborgsfirande, midsommarfirande samt allsångskvällar. Kalbo badhusförening anordnar en löptävling varje sommar som kallas Bränntorpsmaran samt en auktion. Som medlem i Kalbo badhusförening har man möjlighet att nyttja föreningens bastu, dusch och relax. Det finns även en tvättmaskin att låna för t.ex tvätt av mattor.

Vägföreningen plogar vägarna under vintern så att man kan ta sig fram i området året om. 

Det har under några års tid diskuterats inom kommunen angående att dra kommunalt VA till Bränntorp. I nuläget finns dock ingen information om när i tiden detta kommer att ske och inte heller någon uppgift om exakt kostnad för projektet. För mer information hänvisas därför till Finspångs kommun och föreningen. 

Besök gärna föreningens trevliga och informativa hemsidor:

branntorp.se och trivselforeningen.com samt branntorp.se/badhusforeningen/

Planritningar

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Rävstigen 4

Välj en eller flera visningar nedan

Birgitta Johansson
Fastighetsmäklare
070-735 35 30
Hans Larsson
Kontorschef
070-724 44 50