Properties & Partners

Gryt


Målma Sandkroksgärdena 1


Såld

Målma Sandkroksgärdena 1

Naturnära skärgårdsläge!

Välkommen till skärgårdsnära Sandkroksgärdena beläget på fastlandet granne med Valdemarsviken. Detta synnerligen välskötta fritidsboende är användbart året om och har ett inglasat uterum om 24 kvm med isolerat golv. Runt större delen av huvudbyggnaden löper ett härligt altandäck i vilket det finns en infälld vedeldad badtunna med skön vattenutsikt. På fastigheten, vilken ligger längst in av totalt fem, finns en huvudbyggnad om 3 rok + loft och duschrum. Vidare finns ett nybyggt Attefallshus med egen dusch och toalett samt ytterligare en enklare gäststuga/snickarbod. Tillgång till båtplats i närliggande Nybyggefjärden bara 2 min med bil från huset. Välkommen ut på landet!

Fakta

Adress:
Målma Sandkroksgärdena 1
Kommun:
Valdemarsvik
Församling:
Valdemarsvik
Fastighetsbeteckning:
MÅLMA 4:7
Typ:
Vinterbonat fritidshus
Ägandeform:
Småhus - Friköpt
Byggnadstyp:
1 plans vinterbonat fritidshus med sovloft
Byggnadsår:
2004
Vatten och avlopp:
Enskilt vatten året om från gemensam borrad källa. Enskilt avlopp till gemensam anläggning. Båda via gemensamhetsanläggning med 5 deltagande fastigheter.
Uppvärmning:
Direkt el, luftvärmepump samt braskamin
Ventilation:
Självdrag
Fasad:
Trä
Tak:
Betongpannor
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Plintar
Eldstad:
Braskamin
TV- Internetutbud:
Fiber är installerat

Ekonomi

Taxeringsvärde byggnad(er):
944 000 kr
Taxeringsvärde tomt:
347 000 kr
Taxeringsvärde totalt:
1 291 000 kr
Taxeringsår:
2021
Värdeår:
2004
Taxeringskod:
220
Försäkring fullvärde:
Ja

Energideklaration

Behövs ej

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
9 425 kr/år
1 421 kr/år
665 kr/år
2 000 kr/år
1 429 kr/år
2 518 kr/år
1 400 kr/år
18 858 kr/år
Enligt säljarens uppgifter. Kostnad för hushållsel ingår i uppvärmningskostnaden. Fastighetsskatt tillkommer med 8 408 kr/år. Övrigt avser vägavgift.
8 874 kr/år

Beskrivning

Interiör

Entré och hall

Via ett härligt altandäck kommer man in i den rymliga hallen med laminat på golvet och vitmålad träpanel på väggarna. Plats för avhängning finns dels i skjutdörrsgarderoben innanför dörren samt i de tre garderoberna längre in i hallen.

Allrum

Ljust och luftigt och integrerat med köket. Allrummet är öppet till nock med vitmålad träpanel i taket och de stora glaspartierna mot sydväst ger skön utsikt mot vattnet bortanför gärdet nedanför fastigheten. Mitt i allrummet finns en braskamin som värmer upp huset på nolltid om det är kyligt ute.

Kök

Köket som är från 2019 går i vinkel med vita spegelluckor och lådfronter samt två vitrinskåp och grå bänkskivor med nedsänkt ho. Den maskinella utrustningen består av en induktionshäll med spisfläkt, inbyggnadsugn och micro, rostfri kyl och frys sam en diskmaskin, även den i rostfritt.

Inglasat uterum

Mellan köket och matplatsen finns en dörr som leder ut till det stora inglasade uterummet (totalt ca 24 kvm) vilket är isolerat med frigolit under golvet. Uterummet har takstolar och plåttak och inne finns både belysning och eluttag. Ett altandäck löper runt uterummet så man kan ta sig fram barfota utan vidare.

Sovloft

Från allrummet leder en trappa upp till detta väl tilltagna sovloftet med ljust laminat på golvet och vitmålad träpanel i taket. Längs ena sidan finns praktisk förvaring under snedtaket och i gavelspetsen finns ett fönster som vetter mot nordost.

Sovrum 1

Ljust laminat på golvet och tapetserade väggar. Här finns tre garderober samt ett fönster som vetter mot nordost.

Sovrum 2

Även här har man valt ett ljust laminatgolv och väggarna är tapetserade. Även i detta sovrum finns tre garderober och ett fönster som vetter mot nordost.

Duschrum

Klinker på golvet med elgolvvärme samt helkaklade väggar. Utrustat med wc, handfat i kommod med spegelskåp,  duschplats med vikbara väggar samt en handdukstork. Det finns även en tvättmaskin och det är också i duschrummet man finner huvudbyggnadens varmvattenberedare.

Altandäck

På tre sidor av huset löper ett altandäck vilket gör att det alltid finns en skön plats att njuta av antingen sol eller skugga. Däcket är bredare på den sydvästra sidan av huset där det finns en nedsänkt vedeldad badtunna i rostfritt med härlig utsikt mot både vattnet och stjärnhimlen. 

Gäststuga

I detta mysiga Attefallshus om 25 kvm bor gästerna eller kanske tonåringen riktigt bra. Entré sker via det egna altandäcket och innanför dörren finns plats för avhängning samt även en garderob. I allrummet finner man ett snyggt laminatgolv och vitlaserad liggande träpanel på väggarna. I taket är det spotlights. Stugan har ett eget duschrum med mörkt klinker på golvet med elgolvvärme samt vitmålade väggar. Utrustat med wc, handfat i kommod med spegel samt ett högskåp bredvid handfatet. Här finns även en duschkabin och den egna varmvattenberedaren.

Gäststugan är grundlagd på plintar med en stomme av trä och plåt på taket.

Förråd/gäststuga

Denna stuga har tidigare använts som gäststuga och förråd med separata ingångar men de är numer sammanslagna till ett gemensamt utrymme. Blivande köpare får göra om efter eget behov och önskat användningsområde. Intill byggnaden finns ett vidbyggt vedförråd.

Även denna byggnad är grundlagd på plintar, har en stomme av trä och betongpannor på taket. 

Allmänt

Huvudbyggnaden är köpt av Högloftet 2003 och blev inflyttningsklar 2004. Så sent som 2019 byttes köket i huvudbyggnaden och de invändiga ytskikten ersattes av nya alternativt målades om. I huvudbyggnaden är det ljusa marmorbänkar i fönstren och fiber är installerat. 

Attefallshuset är uppfört 2020. 

Badmöjlighet finns inom synhåll från fastigheten, på andra sidan gärdet. Man kan dels gå i från en liten och barnvänlig sandstrand och för den som vill går det också att hoppa i från klipporna. Möjlighet till bad finns också i närmaste viken Stora krok där det finns en badbrygga som ska förnyas i år. När den nya bryggan väl är på plats hjälps alla 5 fastigheter i området åt att underhålla den. 

Båtplats finns vid brygga i Nybyggefjärden och kostar för närvarande 2 400 kr/år.

Grannmedgivande finns för såväl altandäcket utanför uterummet som för gäststugan.

En del inventarier kan övertas efter överenskommelse.

Säljaren berättar

På Målma 4:7 finns en fin och bra huvudbyggnad i nyrenoverat skick med nytt kök och det mesta nymålat 2020. På tomten finns även ett Attefallshus från 2019 inrett med egen toa och dusch. I huvudbyggnaden är det öppen planlösning mellan kök och vardagsrum och det finns två lika stora sovrum, sovloft samt ett helkaklat duschrum med tvättmöjlighet.

Huset ligger högt placerat på tomten med fantastisk utsikt vy över Valdemarsviken. Det finns ytterligare vatten på två sidor av Nybyggefjärden. Med utfart mot Ålösundet finns hela skärgården framför dig med klippor, matställen, mm. Från ett utsiktsberg vilket nås på 5-10 minuters promenad från fastigheten kan man sommartid njuta av en fantastisk solnedgång samt de otroligt vackra vyerna över Valdemarsviken.

På tomten finns sol från morgon till kväll från det stora altandäcket med badtunna och inglasat uterum. Huset ligger längst ut i området vilket ger ett lugnt och fint läge. Totalt omfattas området av 5 bebyggda fastigheter.

// Magnus och Elisabeth

Skärgården

Läs gärna mer om Gryts skärgård på Visit Östergötlands hemsida https://www.visitostergotland.se/inspireras/ostgotaskargarden/ alternativt på Grytportalen https://www.gryt.se/

Valdemarsvik

Valdemarsvik är framför allt en trevlig sommarstad. Då sjuder staden av liv medan den är något slumrande under resten av året. I stadens centrum finner man förutom ett flertal trevliga butiker vilka erbjuder t ex kläder och hantverk också den trevliga gästhamnen med möjlighet att hyra båtplats. Vidare finns i centrala Valdemarsvik även ett flertal mysiga caféer och restauranger samt sommartid även den populära glasskiosken Havsbris belägen på sparbankstorget för besökarna att njuta av.

För den bofasta befolkningen finns allt man kan behöva i form av förskola och skola för barnen, idrottsanläggning, vårdcentral, folktandvård, matbutiker, bilverkstäder samt kollektiva kommunikationer.

Många är de som besöker Valdemarsvik med husbil och fritidsbåt. Valdemarsvik har dessutom en egen träbåtsförening, Waldemarsviks träbåtsförening, vilken är en ideell förening. Sommartid finns föreningens båtar att betrakta i träbåtshamnen i centrala Valdemarsvik. Här kan man kan strosa på bryggorna, njuta av vackert bevarade och välvårdade träbåtar av olika slag. Föreningens största evenemang är Waldemarsviksrodden, ett evenemang i förra sekelskiftets anda, med rodd utifrån Valdemarsviken och med skärgårdsmarknad på kajen. För ungdomar arrangeras ”Piratresan” i regel en lördag i augusti innan skolan startar. Sjöslag och skattjakt är inslag på denna resa. Föreningen ordnar även andra evenemang för medlemmarna av mer social karaktär. Du kan läsa mer om träbåtsföreningen via länken https://www.vikenstf.se/

Från Valdemarsvik är det landvägen bara ett par mil till populära Fyrudden från vilken man når Gryts vackra skärgård. Vill man hellre ta båten är det bara att lägga ut från sin hyrda båtplats vid bryggan och gå Valdemarsviken ut. Gryts skärgård erbjuder bland annat båtutflykter, kajakuthyrning, cykling samt vandring längs Östgötaleden. Populära utflyktsmål är vidare Häradsskärs fyr, Kärlekens trädgård i Lilla Vik samt öarna Harstena och Ekön. 

Läs gärna mer om Valdemarsvik via följande länk: https://visit.valdemarsvik.se/nyheter/

Planritning

Birgitta Johansson
Fastighetsmäklare
070-735 35 30
Hans Larsson
Kontorschef
070-724 44 50