Bränntorp - Rejmyre


Vargstigen 7


Såld

Vargstigen 7

Bränntorp

Fridfullt och insynsskyddat i populära Bränntorp!

Detta trevliga fritidsboende har inte mindre än tre eldstäder! En inne i allrummet, en till badtunnan och en till bastun. Huvudbyggnaden rymmer ett fullutrustat kök från 2013, allrum, två sovrum samt ett duschrum. Från allrummet når man det stora härliga altandäcket, delvis beläget under tak och med huvudsakligen söderläge. Här umgås man helt utan att bli störd med bara den omgivande naturen som granne. Dessutom finns på fastigheten en byggnad innehållande gästrum och vedeldad bastu samt även en exklusiv vedeldad badtunna med bubbelfunktion för mys under stjärnorna. Vill man hellre ta ett uppfriskande dopp är det bara fem minuter att promenera till Stora Gryten som har både en mycket välskött allmän badplats men också flera mindre och lite mer avskilda.

Fakta

Adress:
Vargstigen 7
Område:
Bränntorp, Rejmyre
Kommun:
Finspång
Församling:
Finspång
Fastighetsbeteckning:
BRÄNNTORP 3:63
Typ:
Fritidshus
Ägandeform:
Friköpt - Småhus
Byggnadstyp:
1 plans fritidshus
Byggnadsår:
1972
Vatten och avlopp:
Enskilt sommarvatten via samfällighet. Vatten finns att hämta inom området vintertid. Enskilt BDT-avlopp.
Fönster:
2-glas
Uppvärmning:
Direkt el
Ventilation:
Självdrag
Fasad:
Liggande träpanel
Tak:
Betongpannor
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Eldstad:
Braskamin

Ytor

Tomtarea
2 038Kvm
Boarea
52Kvm

Ekonomi

Taxeringsvärde byggnad(er):
231 000 kr
Taxeringsvärde tomt:
179 000 kr
Taxeringsvärde totalt:
410 000 kr
Taxeringen är preliminär:
Nej
Bef. pantbrev:
7st om 340 000 kr
Taxeringsår:
2018
Värdeår:
1972
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
33.7%
Taxeringskod:
220
Försäkring fullvärde:
Ja

Energideklaration

Behövs ej

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
8 326 kr/år
450 kr/år
3 200 kr/år
1 168 kr/år
3 024 kr/år
16 168 kr/år
Enligt säljarens uppgifter. Stugan har huvudsakligen endast använts sommartid. Kostnad för hushållsel ingår i uppvärmningskostnaden. Renhållning avser endast sommartömning. Vatten/Avlopp avser slamtömning vartannat år. Fastighetsskatt tillkommer med 3 075 kr/år.

Servitut och gemensamhetsanläggningar

Redovisning av rättigheter kan vara ofullständig.
  • Avtalsservitut ledning mm (#05-IM1-68/5858 - 1)

Förening

Nej
Nej

Beskrivning

Friskrivning

Observera att fastigheten säljs med sk friskrivningsklausul vilken även omfattar sk Dolda Fel. Det är därför av särskilt stor vikt att man som köpare före köpet noggrant undersöker fastighetens skick.

Interiör

Entré

Entré till stugan sker via en farstukvist som har plats för två till frukost i sällskap av morgonsolen.

Väl inne i stugan möts man av ett enhetligt golv i hall, kök samt i båda sovrummen. I allrummet är det trägolv.

Kök

Köket fick ny inredning ca 2013 och är maskinellt utrustat med en spishäll med ugn, en integrerad kyl/frys samt en integrerad diskmaskin och en inbyggd mikrovågsugn. Ovan bänkarna finns fjärrstyrd belysning samt både elluttag och usb-uttag. Vidare finner man i köket ett städskåp där varmvattenberedaren också har sin plats.

Allrum

Här är det som sagt trägolv och i rummet finns en öppen spis. Det är också från allrummet man når de båda altanerna.

Sovrum

Detta är det största av sovrummen vilket har plats för en dubbelsäng. Här finns också en garderob.

Sovrum

I detta mindre sovrum finns en fast monterad våningssäng med bredare nederdel. I rummet finns också en garderob.

Duschrum

Renoverat 2004 med våtrumsmatta på golvet och gråmålad träpanel på väggarna. I duschutrymmet är det våtrumsmatta. I duschrummet finns en separett-toalett, handfat samt ett duschutrymme. Blandare i dusch och handfat byttes 2014 och varmvattenberedaren på 80 L är från 2004.

Separett:

https://www.k-rauta.se/produkt/fritidstoalett-separett-villa-9000/7393553710087?gclid=EAIaIQobChMIkMuU1J-v7QIVxNmyCh077gCREAQYASABEgLopfD_BwE

Gäststuga/Bastu

I ena halvan av denna komplementbyggnad från 1973 finns ett gästrum inrett med en fast monterad våningssäng med en bredare nedre del.

Andra delen av stugan rymmer en vedeldad bastu med av föregående ägare specialdesignad ångfunktion. I bastun finns såväl en vattentapp som en avloppsbrunn. Efter bastun kan man med fördel slå sig ner på den lilla entréaltanen och pusta ut med något svalkande i glaset.

Utespa

Intill gäststugan finns denna exklusiva vedeldade badtunna av modellen ¨Skärgårdstunnan¨ från 2014 som är försedd med både belysning och bubbelfunktion. Det finns ett reningsverk till tunnan som bara har använts en gång i början men som kräver en del justeringar för att kunna användas igen.

Utedass och trädgårdsbod

Ytterligare en liten byggnad där det finns ett klassiskt gammalt utedass där man kan sitta och filosofera helt ostört.

Vid dasset finns också en enklare liten bod för trädgårdsredskapen.

Allmänt

Altandäcket går i vinkel och har en del under tak vilken är som gjord för en lång och avstressande helgfrukost. Den öppna delen vetter huvudsakligen mot söder och har en markis.

Den insynsskyddade tomten är av typen naturtomt med stor del berg i dagen men även ett parti med skog vilket gör den mycket lättskött.

Större delen av huvudbyggnaden målades om under 2020/2021.

Golven i kök, hall och sovrum är lagda under 2013. Det året monterades också köket som är från IKEA.

Det finns en trevlig utebelysning i trädgården som drivs via ett 24V-system. För att detta ska fungera krävs särskilda lampor som specialbeställs.

Separett-toaletten är ansluten till en semiautomatisk urinseparator belägen under trälocket vid entrén. Genom att ansluta trädgårdsslangen späds urinet ut till delarna 2/8 som gör att det kan användas för t ex näringsbevattning i trädgården.

Större delen av inventarierna kommer att ingå i överlåtelsen. Undantagna är personliga persedlar samt ett antal tavlor och en del köksgeråd. Även trädgårdsredskap såsom t ex 2 eldrivna gräsklippare och en batteridriven universaltrimmer ingår. Till slut finns också en kanadensare med tillhörande paddlar och även flytvästar som kan ingå i köpet om så önskas.

Området

Bränntorp är ett välordnat fritidshusområde med ca 300 hushåll där en del bor permanent. Vintertid finns möjligheten att utnyttja föreningens hus med dusch och dricksvatten. Det finns ett flertal välordnade badplatser i sjön Stora Gryten, varav den största har flytbryggor. Vid denna anordnas bland annat simskola. Är du båtintresserad kan du lägga båten var som helst runt sjön. Dock tillåts inga båtmotorer. Inom föreningen anordnas årligen städdagar vår och höst och även gemensamt kräftfiske i sjön.

Den givna samlingspunkten är föreningshuset Getnäs. Vid Getnäs finns sommarkiosk, minigolf, dansbana, boulebana, lekplats och fotbollsplan. I kiosken kan man till exempel handla kvällstidning, glass, läsk, kaffe, godis, mm.

Trivselföreningen har hand om kiosken och anordnar även valborgsfirande, midsommarfirande samt allsångskvällar. Kalbo badhusförening anordnar en löptävling varje sommar som kallas Bränntorpsmaran samt en auktion. Som medlem i Kalbo badhusförening har man möjlighet att nyttja föreningens bastu, dusch och relax. Det finns även en tvättmaskin att låna för t.ex tvätt av mattor.

Vägföreningen plogar vägarna under vintern så att man kan ta sig fram i området året om. 

Det har under några års tid diskuterats inom kommunen angående att dra kommunalt VA till Bränntorp. I nuläget finns dock ingen information om när i tiden detta kommer att ske och inte heller någon uppgift om exakt kostnad för projektet. För mer information hänvisas därför till Finspångs kommun och föreningen. 

Besök gärna föreningens trevliga och informativa hemsidor:

branntorp.se och trivselforeningen.com samt branntorp.se/badhusforeningen/

Dokument

Planritning

Birgitta Johansson
Fastighetsmäklare
070-735 35 30
Hans Larsson
Kontorschef
070-724 44 50