Såld Våning fem med inglasad balkong!

Vattengatan 3

Strömmen

Våning fem med inglasad balkong!

I denna rymliga och ljusa lägenhet är det lätt att trivas. Läget är dessutom optimalt för dig som vill bo nära city med allt vad det innebär av restauranger, teater och shopping. Till resecentrum tar man sig också på bara några minuter så den passar även bra för dig som pendlar. Nuvarande ägare har valt att glasa in den stora balkongen som går i vinkel och vetter mot söder och gården. Från balkongen har man även viss utsikt mot Strömmen och vårt vackra stadshus.

Önskas en helt enskild visning ordnar vi självklart det. I övrigt gäller tidsbokning för att vi ska ha möjlighet att begränsa antalet samtidiga besökare. Välkommen med din visningsanmälan!

Fakta

Adress:
Vattengatan 3
Område:
Strömmen, Norrköping
Kommun:
Norrköping
Lägenhetsnummer:
20-0148-1-76  /  1403
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Lägenhet - Bostadsrätt
Andelstal ägande:
0.70339%
Andelstal avgift:
0.70339%
Byggnadstyp:
Lägenhet
Byggnadsår:
1989
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Ventilation:
Mekanisk (endast frånluft)
Balkong:
Inglasad balkong med lugnt läge
Förråd:
Ett förråd i källarplanet tillhör lägenheten
TV- Internetutbud:
Telias Stadsnät
Inkluderat i avgift:
VA, Värme, Renhållning, Bredband, Kabel-TV:s grundutbud samt fast kostnad avseende el
Hiss:
Ja

Ekonomi

Energideklaration

Driftkostnad

Förening

HSB:s Brf Strömmen
716402-8537
Ja
Nej

HSB:s Brf Strömmen

Föreningens egendom omfattar kv. Asken 6, 41 och 43, vars fem byggnader uppfördes 1988-89. Lägenheterna fördelar sig på 48st 2:or, 25st 3:or samt 47st 4:or. Samtliga lägenheter har balkong. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Östgöta Brandstodsbolag.

Stadgeenlig och fackmannamässig besiktning av fastigheterna utfördes senast våren 2013.

Årsavgiften höjdes senast den 1 april 2007 med 2 %. I skrivande stund (2020-12-17) finns inget beslut gällande höjning av avgiften för nästa år.

Kabel-TV och Bredband levereras via Telias stadsnät (upp till 100 Mbit).

Inom föreningen finns en samlingslokal med pentry som kan hyras av föreningens medlemmar. Kostnad för denna är fn 200kr/tillfälle. Inom föreningen finns även styrelserum, lokaler för hobby och motion liksom bastu och relax. Dessutom finns en övernattningslägenhet med trinettekök, dusch och toalett för medlemmarna att hyra för övernattande gäster. Kostnad för denna är fn 200kr/natt. 

Det finns totalt 25st tvättstugor som var och en är utrustade med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp, bordsmangel och tvättho. I många fall finns en tvättstuga per våningsplan. 

Cykelförråd finns i källarplanet och garageplats i garaget under husen går att hyra för 400kr/mån. Separat kösystem tillämpas avseende garageplatserna till vilka det för närvarande är kö.

Föreningen införde under 2016 ett gemensamt elabonnemang vilket innebär att föreningen står för den fasta kostnaden medan medlemmarna står för sin respektive elförbrukning. 

Det senaste året har man fräschat upp trapphusen och även bytt alla dörrar till säkerhetsdörrar.

Under det kommande året har föreningen för avsikt att renovera och uppdatera tvättstugorna. 

För ytterligare information om inom föreningen vidtagna åtgärder hänvisas till årsredovisningarna och föreningens hemsida: http://www.hsb.se/ostra/strommen

I samband med renovering av bad- och duschrum är man skyldig att anmäla till vicevärden att renovering skall ske. Detta för att föreningen skall kunna säkerställa att byten av golvbrunnar sköts korrekt. Man får då också ett bidrag från föreningen för just arbetet med golvbrunnsbytet.

Hemförsäkring bekostas av lägenhetsinnehavarna medan det sk bostadsrättstillägget ingår i månadsavgiften.

Beskrivning

Beskrivning

Hall

Välkommen in i denna stora och trevligt planerade två-rummare. Innanför ytterdörren är det grått laminat på golvet och det finns gott om plats för avhängning i de två dubbelgarderoberna. Väggarna är klädda i en ljus tapet. 

Sovrum

I det ljust tapetserade sovrummet finns det god plats för dubbelsäng och på golvet ligger ett laminat av äldre modell. 

Vardagsrum

Här är det ett parkett på golvet och fönsterpartierna vetter mot sydväst. 

Kök

Köket går i vinkel med matplatsen vid vilken utgången till den inglasade balkonen återfinns. Köksluckorna lackerades om i högblankt vitt 2010. Ovan de melerade svarta köksbänkarna sitter en väggskiva av märket Fibotresbo. Köket är utrustat med spishäll med ugn (2016) och fläktkåpa (2006), kyl, frys (båda 2016) samt diskmaskin (2010). Från köket når man som sagt den stora möblerbara balkongen belägen i härligt söderläge. 

Balkong

Den stora inglasade balkongen går i vinkel och har utsikt mot den lugna innegården samt även delvis mot Strömmen och Norrköpings vackra stadshus. Balkongen glasades in 2016 och fick då också en skön matta på golvet samt rullgardiner.

Duschrum

I duschrummet som är i originalskick, ligger en grå/blå melerad våtrumsmatta på golvet och väggarna är helkaklade. Duschrummet är utrustat med wc, handfat och ett spegelskåp samt en duschplats med en nyare glasvägg i vallmomotiv. 

Klädkammare

Denna är belägen i anslutning till entrén. Den är lite långsmal och har plats för både kläder och kanske en liten hemarbetsplats längst in. I utrymmet finns både väggfasta hyllor, klädstänger samt två trådbackställningar med trådbackar som alla ingår i överlåtelsen. 

Säljaren berättar

De största fördelarna med vår fars lägenhet har enligt honom varit följande:

Läget till att börja med som är det bästa man kan tänka sig eftersom man från lägenheten har nära till det mesta. Planlösningen i lägenheten är också toppen och balkongen som far glasade in nästan omgående efter att han köpte lägenheten har skänkt mången stund av avkoppling och umgänge med familj, vänner och goda grannar. 

En stor fördel med att bo i Brf Strömmen och just på Vattengatan 3 är att alla de gemensamma utrymmena är belägna i entréplanet. Det är enkelt att koppla av en stund i bastun och relaxen eller träna i gymet för den som så önskar. Då och då ordnas också aktiviteter för medlemmarna i gemensamhetslokalen. Vi vill även slå ett slag för övernattningsrummet som är praktiskt att ha när man får gäster.

Slutligen är det en stor fördel att allt utom förbrukningen gällande hushållselen ingår i avgiften. Utom förstås om man vill boka de gemensamma utrymmena för då tillkommer en kostnad per tillfälle.

Hälsar Hans och Göran Nyberg, söner till Leif Nyberg

Planritning

Ansvarig fastighetsmäklare

Birgitta Johansson
Fastighetsmäklare

Extra kontakt

Hans Larsson
Kontorschef