Header image
Såld Högt och insynsskyddat läge med vattenutsikt!

Lövuddevägen 13

Valdemarsvik

Högt och insynsskyddat läge med vattenutsikt!

Detta välplanerade fritidshus om 3 rok i ett plan passar såväl gammal som ung. Huvudbyggnaden erbjuder ett ljust och och trevligt allrum med stora ljusinsläpp åt söder och utgång till både en öppen altan med sjöutsikt samt en helt insynsskyddad altan under tak. Vidare finns två sovrum, duschrum samt kök med öppen planlösning mot allrummet. På fastigheten finns även en gäststuga med två separata gästrum där gästerna eller tonåringen kan husera fritt. Från tomten är det bara några minuter till områdets trevliga badplats och på ytterligare några minuter nås de gemensamma båtbryggorna. Välkommen att uppleva trivsamma och gemytliga Lövudden där möjlighet till båtplats vid brygga finns.

Fakta

Adress:
Lövuddevägen 13
Område:
Valdemarsvik
Kommun:
Valdemarsvik
Fastighetsbeteckning:
VÅNGSTEN 8:13
Typ:
Fritidshus
Ägandeform:
Småhus - Friköpt
Byggnadstyp:
1 plans fritidshus
Byggnadsår:
1976
Vatten och avlopp:
Enskilt vatten året om samt enskilt avlopp. Båda via samfällighet.
Fönster:
2-glas
Uppvärmning:
Direkt el + luftvärmepump
Fasad:
Trä
Tak:
Eternit
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Krypgrund

Ytor

Tomtarea
1 561Kvm
Boarea
57Kvm

Ekonomi

Taxeringsvärde byggnad(er):
528 000 kr
Taxeringsvärde tomt:
469 000 kr
Taxeringsvärde totalt:
997 000 kr
Bef. pantbrev:
8st om 1 290 000 kr
Taxeringsår:
2021
Värdeår:
1976
Taxeringskod:
220
Försäkring fullvärde:
Ja

Energideklaration

Behövs ej

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
9 000 kr/år
1 500 kr/år
1 429 kr/år
1 968 kr/år
9 600 kr/år
23 497 kr/år
Enligt säljarens uppgifter då fastigheten används huvudsakligen sommartid. Kostnad för hushållsel ingår i uppvärmningskostnaden. Samfällighetsavgift avser vägförening. Kostnad för V/A ingår i övrigt vilken avser avgift till Fastighetsägarföreningen. Fastighetsskatt tillkommer.
7 478 kr/år

Beskrivning

Interiör

Entré och hall

I entréhallen är det klinker på golvet och för kläderna finns två garderober samt plats för avhängning.

Duschrum

Renoverat 2005 med mosaik på golvet med elgolvvärme och kaklade väggar. Utrustat med wc, handfat, duschplats samt en handdukstork.

Arbetskök

Även här är det klinker på golvet. Köksinredningen går i vitt med kakel som stänkskydd ovan spis och disk. Maskinell utrustning i form av spis med spis fläkt samt en kyl/frys.

Storstuga

Ljus och trevlig med trägolv och ljusa tapetserade väggar. På husets södra gavel finns en utgång till den del av altanen som ej är belägen under tak. I anslutning till köket finner man den andra.

 

 

Altan

Denna löper längs två sidor av byggnaden. Den vetter huvudsakligen mot söder och har fri utsikt mot vattnet. I anslutning till köket på husets mer västliga sida finns även en altan under tak vilken är i princip helt insynsskyddad. Infravärmen och det skyddade läget gör att man kan använda den stor del av året.

Sovrum

Här finns två dubbelgarderober och fönstret vetter mot trädgården.

Sovrum

Detta lite mindre rum är utrustat med en garderob samt en våningssäng där nedre delen mäter 1,20 m. Fönstret vetter mot gäststugan.

Tvättstuga

I anslutning till huvudentrén finns ett separat utrymme där tvättmaskinen och varmvattenberedaren har sin plats.

Gäststuga/förråd

Stugan är grundlagd på plintar, har en stomme av trä samt plåt på taket. Byggnaden är fördelad på två separata utrymmen. I det ena finns en dubbelsäng i det andra två enkelsängar.

På tomten finns även en mindre redskapsbod.

Allmänt

Stugan har av nuvarande ägare alltid hållits varm även vintertid och då ca 10 grader. Från tomten är det bara drygt 200 m till områdets badplats i Valdemarsviken.

Fiber finns vid tomtgräns men är inte indraget i någon av byggnaderna. 

På tomten finns möjligheter att bygga ytterligare en stuga. Se fliken Området för mer information om vilka byggregler som gäller för området.

Både från altanen och trädgårdssidan av tomten har man fri utsikt mot Valdemarsvikens glittrande vatten.

Fastighetsägarföreningen

 

Fastighetsägarföreningen har totalt 44 medlemmar och det är 7 familjer som bor året om i Lövudden. Samtliga medlemmar erbjuds att delta i föreningens städdagar vilka är förlagda till en på våren och en på hösten. Av den erlagda årsavgiften till föreningen återfås 800 kr per städtillfälle om någon i hushållet deltar. 

De senaste åren har en extra utdebitering skett (utöver den årliga avgiften) för att bygga upp ett kapital för eventuell framtida renovering av avloppsanläggningen. I skrivande stund är det inte klart om någon extra utdebitering kommer att ske under 2022. Detta fastställs på årsmötet som hålls i juni.

Området

I gemytliga Lövudden med varierande terräng och bebyggelse bor för närvarande ett tiotal permanent medan resterande av totalt 44 fastighetsägare är sommargäster.

Som ägare av en fastighet i Lövudden finns möjlighet att hyra en båtplats. Antingen med Y-bommar (500kr/år) eller vid boj (100kr/år). Vilken man får beror på vad som finns tillgängligt för tillfället. Badplatsen går du till på bara ett par minuter medan båtbryggorna ligger lite längre bort. Vid badplatsen finns det också en boulebana och en gräsyta för lekar såsom t ex kubb. Vid bryggan med Y-bommar är det segelbåtsdjup medan bojplatserna är grundare. I anslutning till båtbryggorna finns även möjlighet till bad via badstege.

Inom området finns ett par utsiktsberg med fantastisk utsikt mot Valdemarsviken och solnedgången.

Det gemensamma dricksvattnet testas årligen av fastighetsägarföreningen och har hittills alltid hållit god kvalitet.

Vägarna i området plogas vid behov via vägföreningen hela vintersäsongen.

 För området gäller följande byggregler:

Max byggarea 250 kvm per fastighet, 1 huvudbyggnad max 4,5 meter i byggnadshöjd. Av dessa kan 90 kvm användas till komplementbyggnader (2st) , max 3 meter i byggnadshöjd. Max 30 grader taklutning. Bygglovsbefriade åtgärder ej inräknat. Tex, skärmtak 15 kvm, attefallstillbyggnad 15 kvm, fristående attefallshus 30 kvm, friggebod 15 kvm.

 Läs gärna mer om Valdemarsviks stad och Gryts skärgård via följande länkar:

Valdemarsvik: https://visit.valdemarsvik.se/nyheter/

Grytportalen: https://www.gryt.se/

Visit Östergötland/Gryt: https://www.visitostergotland.se/inspireras/ostgotaskargarden/

Säljaren berättar

Efter 15 fina år lämnar jag nu trivsamma och gemytliga Lövudden. Vi föll för den fantastiska utsikten över ängen ner mot Valdemarsviken. Huset är väldisponerat med fint ljusinsläpp och gott om sängplats för släkt och vänner. Trädgården är stor och trevlig med päron, äpple, plommon och körsbärsträd och en fantastisk blomsterprakt med olika färger. Fåglar och fjärilar trivs bra här, både i buskar och holkar. Släpp gärna upp prästkragsängen på försommaren tillsammans med vallmon i slänten. Det är härligt med en porlande bäck på tomten. Detta är verkligen en plats att trivas på! //Johan

Valdemarsvik

Valdemarsvik är framför allt en trevlig sommarstad. Då sjuder staden av liv medan den är något slumrande under resten av året. I stadens centrum finner man förutom ett flertal trevliga butiker vilka erbjuder t ex kläder och hantverk också den trevliga gästhamnen med möjlighet att hyra båtplats. Vidare finns i centrala Valdemarsvik även ett flertal mysiga caféer och restauranger samt sommartid även den populära glasskiosken Havsbris belägen på sparbankstorget för besökarna att njuta av.

För den bofasta befolkningen finns allt man kan behöva i form av förskola och skola för barnen, idrottsanläggning, vårdcentral, folktandvård, matbutiker, bilverkstäder samt kollektiva kommunikationer.

Många är de som besöker Valdemarsvik med husbil och fritidsbåt. Valdemarsvik har dessutom en egen träbåtsförening, Waldemarsviks träbåtsförening, vilken är en ideell förening. Sommartid finns föreningens båtar att betrakta i träbåtshamnen i centrala Valdemarsvik. Här kan man kan strosa på bryggorna, njuta av vackert bevarade och välvårdade träbåtar av olika slag. Föreningens största evenemang är Waldemarsviksrodden, ett evenemang i förra sekelskiftets anda, med rodd utifrån Valdemarsviken och med skärgårdsmarknad på kajen. För ungdomar arrangeras ”Piratresan” i regel en lördag i augusti innan skolan startar. Sjöslag och skattjakt är inslag på denna resa. Föreningen ordnar även andra evenemang för medlemmarna av mer social karaktär. Du kan läsa mer om träbåtsföreningen via länken https://www.vikenstf.se/

Från Valdemarsvik är det landvägen bara ett par mil till populära Fyrudden från vilken man når Gryts vackra skärgård. Vill man hellre ta båten är det bara att lägga ut från sin hyrda båtplats vid bryggan och gå Valdemarsviken ut. Gryts skärgård erbjuder bland annat båtutflykter, kajakuthyrning, cykling samt vandring längs Östgötaleden. Populära utflyktsmål är vidare Häradsskärs fyr, Kärlekens trädgård i Lilla Vik samt öarna Harstena och Ekön. 

Läs gärna mer om Valdemarsviks stad och Gryts skärgård via följande länkar:

Valdemarsvik: https://visit.valdemarsvik.se/nyheter/

Grytportalen: https://www.gryt.se/

Visit Östergötland/Gryt: https://www.visitostergotland.se/inspireras/ostgotaskargarden/ 

Planritning

Ansvarig fastighetsmäklare

Birgitta Johansson
Fastighetsmäklare

Extra kontakt

Hans Larsson
Kontorschef

Bilder