Header image
Såld Lev livet nära naturen!

Häjan Landet 1

Lev livet nära naturen!

I Häjan finns inte mycket som stör förutom naturens egna ljud. Precis intill fastigheten finns en liten sjö med rikt fågelliv vilket kan studeras på nära håll. Ibland kommer till och med havsörnen på besök! I omgivningarna finns sköna promenadstigar och även gott om både svamp och bär. Närmaste badsjö är Skiren men i närområdet finner man även de populära sjöarna Yxningen och Ken.

Vad gäller byggnaderna på fastigheten får man vara beredd på att ge dom lite kärlek. De fungerar utmärkt som de är men en del arbeten återstår för att allt ska bli helt komplett.

På tomten som dels består av gräsmatta men även av naturtomt finns goda möjligheter till egen hobbyodling, både i växthus, på friland och i odlingsbäddar.

Välkommen på en rogivande visning omsluten av vacker natur!

Fakta

Adress:
Häjan Landet 1
Kommun:
Söderköping
Fastighetsbeteckning:
HÄJAN 1:13
Typ:
Enfamiljsvilla
Ägandeform:
Småhus - Friköpt
Byggnadstyp:
1 1/2 plansvilla
Byggnadsår:
1927 Tillbyggt 1997, 1999 och ca 2012/2013
Vatten och avlopp:
Enskilt vatten året om.. Enskilt avlopp.
Fönster:
2-glas
Uppvärmning:
Bergvärme från 2013 (NIBE Fighter 1145-8)
Ventilation:
Självdrag
Fasad:
Trä
Tak:
Plåt
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Krypgrund
Grundmur:
Betong och Leca
Murstock:
Murad
Eldstad:
Insats i öppen spis samt vedspis och kakelugn i köket.
TV- Internetutbud:
Fiber är installerat och eventuellt utestående faktura betalas av säljaren.

Ekonomi

Taxeringsvärde byggnad(er):
452 000 kr
Taxeringsvärde tomt:
316 000 kr
Taxeringsvärde totalt:
768 000 kr
Bef. pantbrev:
7st om 570 000 kr
Taxeringsår:
2018
Värdeår:
1962
Taxeringskod:
220
Försäkring fullvärde:
Ja

Energideklaration

Behövs ej

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
23 400 kr/år
1 600 kr/år
2 000 kr/år
2 800 kr/år
4 815 kr/år
34 615 kr/år
Enligt säljarens uppgifter. Kostnad för hushållsel ingår i uppvärmningskostnaden. Kostnad för samfällighet avser väg. Kostnad för VA avser slamtömning av 3-kammarbrunnen. Fastighetsskatt tillkommer med 5 760 kr/år.
5 760 kr/år

Beskrivning

Friskrivning

Observera att fastigheten säljs med sk friskrivningsklausul vilken även omfattar sk Dolda Fel. Det är därför av särskilt stor vikt att man som köpare före köpet noggrant undersöker fastighetens skick.

Bostadsyta

Observera att den i fastighetsregistret registrerade boarean endast är 75 kvm. Enligt en helt nygjord areamätning uppgår dock bo- och biytan i huvudbyggnaden till 143 + 8 kvm.

Interiör

ENTRÉPLAN

Entré

Entré till huvudbyggnaden sker via ett altandäck under tak med skönt västerläge. Här avnjuts många måltider i kvällssolens ljus under sommaren.

Hall

I entréhallen finns plats för avhängning. Här finner man också elcentralen som är försedd med vip-brytare.

Kök

Om vi nu går till vänster i huset finner vi ett stort kök med trägolv och med gott om förvaring i köksskåp av äldre modell med furuluckor. I köket finns plats för ett matbord vid den gemytligt värmande kakelugnen. Det finns även en vedspis i köket. Övrig utrustning består av en hällspis med spisfläkt, en mikrovågsugn samt en kyl/frys. Det finns en frysbox i ett av uthusen vilken ingår i köpet. I köket är det man finner trappan till det övre planet men vi fortsätter i entréplanet.

Duschrum

Tillbyggt 1997 med våtrumsmatta på golven och kaklade väggar. Utrustat med hörnbadkar, wc, handfat i badrumsmöbel samt en nyrenoverad duschplats. I duschrummet finns slutligen även en tvättmaskin samt en mekanisk fläkt för ventilation.

Allrum

I detta rum är det trägolv och det finns en öppen spis med insats att elda i under årets mer gråmulna dagar. Mellan allrummet och entréhallen finns en lucka till grunden för att underlätta inspektion av de rördragningar som finns där.

Matrum och Sovrum

Nu kommer vi till ytterligare en tillbyggnad vilken är från 1999. 

Här finner vi ett matrum med stora fönster mot söder och fågelsjön. En utmärkt plats för en middag i trevligt sällskap eller varför inte studera fåglarna lite närmare med en riktig kikare. På vardera sidan om matrummet finner man ett sovrum. 

ÖVRE PLAN

Ovan trappan finner man ett gammalt vindsutrymme som är så gott som helt öppet även upp till taknock. På vardera sidorna om utrymmet finner man inspektionsluckor till kattvindarna.

Sovrum

Längst bort ovanpå entréplanets tillbyggnad finner man ett sovrum om totalt ca 25 kvm vilket byggdes till ca 2012/2013. Från sovrummet finns en dörr ut till en tänkt balkong. Sovrummet är inte helt färdigställt men väggarna är isolerade och gipsade och det finns el framdraget. Det är även förberett med rördragningar till kommande vattenburna radiatorer. 

Uthuslänga

Denna byggnad rymmer fyra separata utrymmen. En vedbod, ett genuint utedass, ett förråd/hobbyrum samt ett hönshus med tillhörande hönsgård. Byggnaden är grundlagd dels på natursten och dels på plintar. Den har en stomme av trä samt plåt på taket.

Bastu

Med ett trevligt läge och på två sidor omgärdad av altandäck finns denna vedeldade bastu. På altandäcket är det kvällssol och härifrån har man skön utsikt över fågellivet i sjön nedanför.

Gäststuga

Slutligen finns på fastigheten denna byggnad fördelad på två separata utrymmen. En del används som gäststuga och den andra för förvaring och trädgårdsredskap, mm. Denna byggnad är grundlagd på plintar, har en stomme av trä samt plåt på taket.

Trädgård

Tomten består dels av trädgård men även till stor del av naturtomt. Mellan gäststugan och vägen finns gott om plats för t ex egen odling. På den södra sidan av tomten finns dessutom ett traditionellt litet växthus vilket möjliggör en extra tidig start på säsongen. Dessutom förlängs ju odlingssäsongen en hel del.

I och med tomtens storlek finna möjlighet till flera uteplatser. Vid den befintliga uteplatsen finns en utegrill som ingår i överlåtelsen.

Allmänt

Som kuriosa kan nämnas att huvudbyggnaden ursprungligen var en vinst i Aftonbladets Halvveckoupplagas korsordstävling vilket syns tydligt på flera ställen på grundmuren. Sedan dess har huset byggts till i tre omgångar. Först bad- och duschrummet. Därefter de tre mindre rummen i entréplanet och till sist det stora sovrummet ovanpå dessa tre.

Vad gäller avstånd till kringliggande order så tar det ca 1 timme att köra till Linköping, ca 25 minuter till både Söderköping och Ringarum och ca 40 minuter till Norrköping.

Säljaren berättar

Om du behöver lugn o ro för själen är detta ställe något för dig. Det är inte bara skogens djupa lummiga grönska som omfamnar dig utan även ett hus som värnar om lugnet självt. En tidig morgonbrasa i kaminen med en kopp kaffe för att sakta möta dagen.

Här har du från tidig morgontimma till daggens första droppe fågelsång av ofantliga toner. I björkarnas högsta topp sjunger dom ut glädje o lycka. Så många fåglar, ja även en trana kan ge skri från fågelsjön ett stenkast från tomten.

Skogen omkring skänker dig frid och mängder av skogens guld såsom kantarell, trattkantarell, Karl Johansvamp, blåbär, lingon och framför allt - styrka. En badsjö några kilometer bort svalkar skönt efter trädgårdsarbetet och skogspromenaden under heta sommardagar.

Ge dig själv något du aldrig kommer att ångra. Ge dig själv lugn, ro och styrka!

Hälsar Karin och Christian

Planritning

Ansvarig fastighetsmäklare

Birgitta Johansson
Fastighetsmäklare

Extra kontakt

Hans Larsson
Kontorschef

Bilder