Bränntorp - Rejmyre


Lostigen 4


Såld

Lostigen 4

Bränntorp

Soligt läge i populära Bränntorp!

Detta är stället för dig som uppskattar lugn och ro under din ledighet. På fastigheten som är i princip helt insynsskyddad, finns en huvudbyggnad samt två gäststugor. Perfekt för att samla hela familjen. De flesta inventarier ingår så det är bara att flytta in och njuta. Även båten Askeladden igår!

Fakta

Adress:
Lostigen 4
Område:
Bränntorp, Rejmyre
Kommun:
Finspång
Församling:
Finspång
Fastighetsbeteckning:
BRÄNNTORP 3:98
Typ:
Fritidshus
Ägandeform:
Friköpt - Småhus
Byggnadstyp:
1 plans fritidshus
Byggnadsår:
1975 Avser huvudbyggnaden
Vatten och avlopp:
Enskilt sommarvatten via samfällighet. Vatten finns att hämta inom området vintertid. Enskilt BDT-avlopp.
Fönster:
2-glas
Uppvärmning:
Direkt el
Ventilation:
Självdrag
Fasad:
Liggande träpanel
Tak:
Betongpannor
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Krypgrund
Eldstad:
Braskamin

Ytor

Tomtarea
2 312Kvm
Boarea
49Kvm

Ekonomi

Taxeringsvärde byggnad(er):
346 000 kr
Taxeringsvärde tomt:
247 000 kr
Taxeringsvärde totalt:
593 000 kr
Taxeringen är preliminär:
Nej
Bef. pantbrev:
8st om 459 000 kr
Taxeringsår:
2021
Värdeår:
1975
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
33.7%
Taxeringskod:
220
Försäkring fullvärde:
Ja

Energideklaration

Behövs ej

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
16 000 kr/år
600 kr/år
300 kr/år
3 200 kr/år
1 100 kr/år
2 500 kr/år
23 700 kr/år
Enligt säljarens uppgifter. Kostnad för hushållsel ingår i uppvärmningskostnaden. Renhållning avser endast sommartömning. Vatten/Avlopp avser slamtömning vartannat år. Samfällighet avser vägföreningsavgift. Fastighetsskatt tillkommer med 4 448 kr/år.

Servitut och gemensamhetsanläggningar

Redovisning av rättigheter kan vara ofullständig.
  • Gemensamhetsanläggning FINSPÅNG BRÄNNTORP GA:1. Vägar med vänd- , mötes- och biluppställningsplatser. Grönområde innefattande park- och skogsmark, gångvägar och badplatser med tillhörande anläggningar. Vattenförsörjningsanläggning (brunn, pumpar, hydrofor, pumphus, vattenverk, ledningar fram till resp tomtgräns samt därtill hörande anordningar). Förvaltas av Bränntorps Vägförening (#GA1)
  • Avtalsservitut (#2)
  • Avtalsservitut ledning mm (#05-IM1-68/5858 - 1)

Förening

Nej
Nej

Beskrivning

Beskrivning

Entré

Entré sker in till en liten hall med plats för avhängning.

Duschrum

Våtrumsmatta på golvet och helkaklade väggar. Utrustat med en förbränningstoalett (-14), handfat med spegelskåp, duschplats samt en 30 l varmvattenberedare.

Kök

Ljus köksinredning från 2011 med vitt kakel ovan arbetsbänkarna. Köket är utrustat med en spis (-14) med spisfläkt (-15) samt en kyl/frys (-18). Vid fönstret mot trädgårdssidan finns en matplats.

Sovrum

Här finns plats för två 80/90-sängar och det finns två garderober.

Sovrum

Likadant som det förra med plats för två 80/90-sängar. Även här finns två garderober.

Allrum

I allrummet finns en braskamin som nyligen brandskyddskontrollerades samt utgång till en med söderläge.

Altan

Från allrummet kommer man som sagt ut till denna altan belägen under tak. Ett par trappsteg ned finns även en öppen altandel och ytterligare några trappsteg ned så är man ute på gräsmattan.

Gäststuga 1 (Lilla gäststugan)

Denna är på ca 9 kvm och har el indraget. Här finns en kyl som inte ingår i överlåtelsen men tv:n och övriga inventarier ingår.

Gäststuga 2 (Stora gäststugan)

Denna är på ca 11 kvm och även här finns el indraget. Kylen och TV:n i denna gäststuga ingår inte.

Förråd

I detta enklare kallförråd finns gott om hyllor, verktyg och maskiner. Dessutom finns bland annat två cyklar, fiskegrejor och mycket mer som ingår i köpet. Bakom förrådet finns plats för ved till kaminen.

Allmänt

Nästan alla inventarier inomhus ingår och i trädgården finns bla en loungegrupp, hammock och diverse andra möbler som även de ingår. En båt "Askeladden" blir kvar.

I krypgrunden finns en avfuktare installerad som servas av Vått o Torrt varje år. På marken i krypgrunden finns också markplast för att förhindra avdunstning underifrån vilket annars riskerar att skapa kondens i grunden. Stugan är uppvärmd även vintertid och då till ca 5-6 grader.

Längs med skogskanten och fram till parkeringen finns effektfull trädgårdsbelysning som leder vägen i mörkret. 

Fiber finns i gatan men är ej indraget.

Köket byttes 2011 och under 2014 drogs el in till de båda gäststugorna. Det året införskaffades också förbränningstoaletten. Även krypgrundsavfuktaren kom på plats 2014 liksom även trädgårdsbelysningen.

Endast sommarvatten som är indraget i huset. Prover på det tas årligen genom föreningens försorg. Vintervatten finns att hämta i dunkar vid behov.

Trädgård/tomt

Tomten är i huvudsak plan och består till största delen av gräsmatta men även till viss del av en skogsdunge. En vacker och noggrant planerad plantering med blommor och buskar följer skogskanten där det sällan torkar ut. I tomtens södra hörn finns en vattentapp med sommarvatten med en slang ansluten som räcker till att bevattna nästan över hela tomten när så krävs. I anslutning till infarten finns plats för flera bilar, både för eget bruk och för gäster som kommer på besök.

Området

Bränntorp är ett välordnat fritidshusområde med ca 300 hushåll där en del bor permanent. Vintertid finns möjligheten att utnyttja föreningens hus med dusch och dricksvatten. Det finns ett flertal välordnade badplatser i sjön Stora Gryten, varav den största har flytbryggor. Vid denna anordnas bland annat simskola. Är du båtintresserad kan du lägga båten var som helst runt sjön. Dock tillåts inga båtmotorer. Inom föreningen anordnas årligen städdagar vår och höst och även gemensamt kräftfiske i sjön.

Den givna samlingspunkten är föreningshuset Getnäs. Vid Getnäs finns sommarkiosk, minigolf, dansbana, boulebana, lekplats och fotbollsplan. I kiosken kan man till exempel handla kvällstidning, glass, läsk, kaffe, godis, mm.

Trivselföreningen har hand om kiosken och anordnar även valborgsfirande, midsommarfirande samt allsångskvällar. Kalbo badhusförening anordnar en löptävling varje sommar som kallas Bränntorpsmaran samt en auktion. Som medlem i Kalbo badhusförening har man möjlighet att nyttja föreningens bastu, dusch och relax. Det finns även en tvättmaskin att låna för t.ex. tvätt av mattor.

Vägföreningen plogar vägarna under vintern så att man kan ta sig fram i området året om. 

Det har under några års tid diskuterats inom kommunen angående att dra kommunalt VA till Bränntorp. I nuläget finns dock ingen information om när i tiden detta kommer att ske och inte heller någon uppgift om exakt kostnad för projektet. För mer information hänvisas därför till Finspångs kommun och föreningen. 

Besök gärna föreningens trevliga och informativa hemsidor:

branntorp.se och trivselforeningen.com samt branntorp.se/badhusforeningen/

Säljaren berättar

Bränntorp Östergötlands pärla var rubriken på en hemsida som var det som gjorde oss nyfikna när vi sökte efter ett sommarboende. Nu efter att ha bott i Bränntorp i många år vet vi att det är sant. Här finns allt det vi sökte. 

Promenadvägar kors och tvärs. Cykelvägar grus eller asfalt från 5 km till fler mil än vi orkat. Vi har också gärna badat på något av de bad som finns inom området. För de av oss i familjen som uppskattar fiske har närheten till Stora Grytens vatten och fina fiske gett många bra upplevelser.

Uppskattat har också varit att kunna passera kiosken i Getnäs för en glass tex under våra många långa promenader. 

Men det kanske viktigaste av allt har varit trevliga och hjälpsamma grannar samt lugnet som finns här.

Hälsar Gun-Britt och Lasse

Dokument

Planritning

Birgitta Johansson
Fastighetsmäklare
070-735 35 30
Hans Larsson
Kontorschef
070-724 44 50