Bränntorp - Rejmyre


Rävstigen 2


Såld

Rävstigen 2

Bränntorp

4 rok med sjöutsikt i populära Bränntorp!

Nu är denna mysiga och välplanerade Västkuststuga med toppenläge ute till försäljning. Fastigheten har ett lugnt hörnläge med skogen som granne bara ett stenkast från badplatsen. Inom området finns även ett flertal mindre badplatser samt en mängd promenadstigar för dig som uppskattar natur och friluftsliv. Den charmiga och välskötta huvudbyggnaden erbjuder allt man kan förvänta sig av ett välutrustat fritidsboende. På fastigheten finns även en komplementbyggnad innehållande gäststuga, snickarbod samt ett förråd. Välkommen att anmäla dig till visning!

Fakta

Adress:
Rävstigen 2
Område:
Bränntorp, Rejmyre
Kommun:
Finspång
Församling:
Finspång
Fastighetsbeteckning:
BRÄNNTORP 3:239
Typ:
Fritidshus
Ägandeform:
Friköpt - Småhus
Byggnadstyp:
1 plans fritidshus
Byggnadsår:
1973
Vatten och avlopp:
Sommarvatten via föreningen. Enskilt avlopp.
Fönster:
2-glas
Uppvärmning:
Direkt el, LLV-pump och braskamin
Ventilation:
Självdrag via friskluftsventiler
Fasad:
Trä
Tak:
Plåt
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Plintar
Eldstad:
Contura braskamin med värmefördelare

Ytor

Tomtarea
2 913Kvm
Boarea
67Kvm

Ekonomi

Taxeringsvärde byggnad(er):
499 000 kr
Taxeringsvärde tomt:
344 000 kr
Taxeringsvärde totalt:
843 000 kr
Taxeringen är preliminär:
Nej
Bef. pantbrev:
5st om 850 000 kr
Taxeringsår:
2021
Värdeår:
1973
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
33.7%
Taxeringskod:
220
Försäkring fullvärde:
Ja

Energideklaration

Behövs ej

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
5 400 kr/år
1 200 kr/år
300 kr/år
3 200 kr/år
1 200 kr/år
2 356 kr/år
13 656 kr/år
Enligt föregående ägares uppgifter. Renhållning avser sommartömning. Vatten/Avlopp avser slamtömning. Samfällighet: Se information om Bränntorp GA:1.

Servitut och gemensamhetsanläggningar

  • Gemensamhetsanläggning FINSPÅNG BRÄNNTORP GA:1. Vägar med vänd- , mötes- och biluppställningsplatser. Grönområde innefattande park- och skogsmark, gångvägar och badplatser med tillhörande anläggningar. Vattenförsörjningsanläggning (brunn, pumpar, hydrofor, pumphus, vattenverk, ledningar fram till resp tomtgräns samt därtill hörande anordningar). Förvaltas av Bränntorps Vägförening (#GA1)

Förening

Nej
Nej

Beskrivning

Interiör

Entré och hall

I anslutning till entrén finns en gruslagd uteplats med förmiddagssol som är perfekt för en lång och lat semesterfrukost. Den eldrivna markisen ovan uteplatsen är tyvärr ur funktion. Entré till huvudbyggnaden sker via en farstukvist in till en hall med ljust laminat på golvet och med plats för avhängning.

Duschrum

Detta utrymme är ombyggt och inrett till duschrum på senare år med klinker på golvet och helkaklade väggar. Utrustat med wc, handfat i stor kommod samt en duschplats. Här återfinns också varmvattenberedaren, som är på 30 L samt en mekanisk frånluftsfläkt.

Sovrum

Detta är det största sovrummet vilket har plats för en dubbelsäng. Här inne finns garderober längs ena väggen vilka erbjduer gott om plats för förvaring.

Allrum

Detta rum har trägolv och det finns en Contura braskamin försedd med en mekanisk fläkt som fördelar värmen till alla tre sovrummen. I allrummet finner man också luftvärmepumpen vilken installerades 2016. Det är stora ljusinsläpp mot altanen utanför som vetter mot väster.

Altan

Belägen under tak och med trappa ner till trädgården.

Kök med matplats

Köket har ett antal år på nacken vilket innebär att det har den gamla standarden vad gäller köksbänkarnas höjd. Den maskinella utrustningen består av en spis samt en kyl/frys från 2016. Dörren mot farstukvisten kan relativt enkelt sättas igen för att ge plats för ytterligare förvaring för den som behöver.

Sovrum

Utöver föräldrarnas sovrum finns i huvudbyggnaden två mindre sovrum med sjöutsikt. Dessa båda sovrum har två garderober vardera.

Gäststuga/Snickarbod/Förråd

Denna byggnad har två dörrar på framsidan. Innanför den högra finns ett trevligt rum för gäster utrustat med tre bäddar. Innanför den vänstra dörren finner man snickarverkstaden vilken är utrustad med det mesta man kan behöva. På sidan av stugan finns ett förråd med plats för till exempel trädgårdsredskap och dylikt. Vidbyggt förrådet på baksidan av byggnaden finns också ett mindre vedförråd.

Tomten

Den stora lättskötta och delvis trädbevuxna trädgårds- och naturtomten gränsar dels mot närmaste granne och dels mot skog och allmänning. De träd som växer på den egna tomten kommer väl till pass när vedförrådet tryter.

Allmänt

Tomten erbjuder skön vattenutsikt från andra parkett och från insidan har de båda mindre sovrummen, belägna på den östra gaveln av huset, fönster med sjöutsikt. På denna gavel skulle ett inglasat uterum göra sig perfekt! På fastigheten finns en Pergola med tak och väggar att tillgå samt även ett stort partytält (3x6 m) när det blir dags för kräftskivan.

Samtliga inventarier såsom möbler, porslin, tv, trädgårdsmöbler, redskap och maskiner, mm, ingår i köpet.

Fiber är ej indraget men finns vid vägen.

Den eldrivna markisen vid entrén fungerar tyvärr inte.

Område

Bränntorp är ett välordnat fritidshusområde med ca 300 hushåll där en del bor permanent. Vintertid finns möjligheten att utnyttja föreningens hus med dusch och dricksvatten. Det finns ett flertal välordnade badplatser i sjön Stora Gryten, varav den största har flytbryggor. Vid denna anordnas bland annat simskola. Är du båtintresserad kan du lägga båten var som helst runt sjön. Dock tillåts inga båtmotorer. Inom föreningen anordnas årligen städdagar vår och höst.

Den givna samlingspunkten är föreningshuset Getnäs. Vid Getnäs finns sommarkiosk, minigolf, dansbana, boulebana, lekplats och fotbollsplan. I kiosken kan man till exempel handla kvällstidning, glass, läsk, kaffe, godis, mm.

Trivselföreningen har hand om kiosken och anordnar även valborgsfirande, midsommarfirande samt allsångskvällar. Kalbo badhusförening anordnar en löptävling varje sommar som kallas Bränntorpsmaran samt en auktion. Som medlem i Kalbo badhusförening har man möjlighet att nyttja föreningens bastu, dusch och relax. Det finns även en tvättmaskin att låna för t.ex tvätt av mattor.

Vägföreningen plogar vägarna under vintern så att man kan ta sig fram i området året om. 

Det har under några års tid diskuterats inom kommunen angående att dra kommunalt VA till Bränntorp. I nuläget finns dock ingen information om när i tiden detta kommer att ske och inte heller någon uppgift om exakt kostnad för projektet. För mer information hänvisas därför till Finspångs kommun och föreningen. 

Besök gärna föreningens trevliga och informativa hemsidor till vilka ni hittar länkar här i annonsen.

branntorp.se och trivselforeningen.com samt branntorp.se/badhusforeningen/

Säljaren berättar

Välkommen till Bränntorp!

Om jag skulle fråga någon om vad som är speciellt med sommarstugeområdet Bränntorp så skulle jag förmodligen få många olika svar. Den första skulle nog säga att det är lugnet här ute som gör att naturen kommer så nära dig och får dig att glömma stadens puls. Vilda djur inpå knuten och svamp och bär att plocka. En annan den friska, klara luften som gör det lätt att andas och sjön med vatten som snabbt värms upp och gör det till en glädje att få ta ett dopp.

I Stora Gryten som sjön heter kan man fiska kräftor i slutet av sommaren eller dra upp abborre att lägga på grillen. När kvällen kommer så bjuder himlen på de mest fantastiska solnedgångar som du kan avnjuta när de speglar sig i sjön.

Har du hund kan du promenera i grupp tillsammans med andra hundägare om du känner för det.

Vill du aktivera dig mera på semestern så ordnar samfälligheten i Bränntorp många olika aktiviteter, några går ut på att röra på sig men det ordnas även fina konserter och gemensamt firande av Valborg och Midsommarafton. En fin upprustad minigolfbana och givetvis en tävling varje sommar står till ditt förfogande. Vill du bara ta en fika eller en glass så tillhandahåller kiosken i Getnäs det till en billig peng.

Bränntorp är sommarstugeområdet som är så trevligt att 1/3 av de boende valt att bosätta sig här året om. Det gör att det alltid känns välkomnande att köra hit ut. Du är aldrig ensam men kan ändå njuta av ensamheten om du vill.

Rävstigen 2 ligger på den perfekta platsen i området. Du har gångavstånd till Getnäs med sina aktiviteter och kan spana in områdets största badplats från andra parkett. Barn eller barnbarn tar sig dit på två minuter och kanske vill de delta i den årliga simskolan som samfälligheten anordnar.

Vår fastighet på Rävstigen har en jättestor tomt med många möjligheter. Möjligheter som du som ny ägare snabbt kommer att se när du gör ett besök. Välkommen till Rävstigen 2 i Bränntorp! Hälsar Åsa och Erik Lennartsson

Dokument

Planritning

Birgitta Johansson
Fastighetsmäklare
070-735 35 30
Hans Larsson
Kontorschef
070-724 44 50