Söderköping - Söderköping


Björnstigen 27


Såld

Dolda fel-försäkrat

Besiktigat

Björnstigen 27

Söderköping

Representativt boende med gott om plats!

Denna rymliga familjevilla i gott skick erbjuder plats för den stora familjen. Här finns ett snyggt matlagningsvänligt kök från 2017 och ett ljust och trevligt allrum i vinkel med tillgång till både uteplats och ett stort härligt altandäck. Vidare erbjuds totalt 5 sovrum samt två duschrum, bastu och hobbyrum. Familjens motorfordon har sin givna plats i det vidbyggda dubbelgaraget vilket även nås inifrån bostaden. På det stora härliga altandäcket som vetter mot sydväst finns gott om plats för samvaro i goda vänners lag. På trädgården finns även en stenlagd uteplats mot söder. Välkommen att känna dig som hemma!

Fakta

Adress:
Björnstigen 27
Område:
Söderköping
Kommun:
Söderköping
Församling:
Söderköping S:t Anna
Fastighetsbeteckning:
MÅRDEN 7
Typ:
Villa
Ägandeform:
Friköpt - Småhus
Byggnadstyp:
1 1/2 plansvilla med källare
Byggnadsår:
1973
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Fönster:
3-glas (2018)
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Ventilation:
Mekanisk (endast frånluft)
Fasad:
Mexitegel och trä
Tak:
Betongpannor
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Pålad betongplatta
Grundmur:
Betonghålsten
Eldstad:
Insats i öppen spis
TV- Internetutbud:
Fiber är installerat
Gästtoalett:
Ja

Ekonomi

Taxeringsvärde byggnad(er):
2 416 000 kr
Taxeringsvärde tomt:
723 000 kr
Taxeringsvärde totalt:
3 139 000 kr
Taxeringen är preliminär:
Nej
Bef. pantbrev:
7st om 2 225 000 kr
Taxeringsår:
2021
Värdeår:
1973
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
32.73%
Taxeringskod:
220
Försäkring fullvärde:
Ja

Energideklaration

Utförd
2021-11-19
C
79 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
17 500 kr/år
13 000 kr/år
7 289 kr/år
400 kr/år
2 800 kr/år
5 300 kr/år
46 289 kr/år
Enligt säljarens uppgifter. Fastighetsskatt tillkommer med 8 524 kr/år.
8 524 kr/år

Förening

Nej
Nej

Beskrivning

Interiör

ENTRÉPLAN

Entré och hall

Man välkomnas av en rymlig hall med ljust klinkergolv med golvvärme vid entrén, i övrigt ekparkett. Avhängning sker i skjutdörrsgarderoben som har spegeldörrar. I hallen finns trappan upp till övre plan.

Gästtoalett

Klinker på golvet och helkaklade väggar. Utrustat med wc samt ett handfat med spegelskåp.    

Kök

Ljust och rymligt med öppen planlösning mot vardagsrummet som går i vinkel. Även köket går i vinkel med en vacker bänkskiva i svart granit med nedsänkt ho och med fönster ovan. Den extra breda induktionshällen är integrerad i bänkskivan och har en snygg spisfläkt ovan. I övrigt finner vi i köket en inbyggd ugn och mikrovågsugn, kyl, frys samt en diskmaskin. Frukosten avnjutes med fördel vid det lilla barbordet, också det med svart granitskiva. 

 

Vardagsrum

Detta är som sig bör i denna typ av representativa hus rymligt och går dessutom i vinkel. Det gör att det finns gott om plats för ett matsalsbord i anslutning till köket. Efter middagen kan man, beroende av årstid, välja på att avnjuta kaffet i soffan framför brasan eller om vädret tillåter på det stora sköna altandäcket utanför. I vardagsrummet är det ekparkett på golvet och det finns en öppen spis med insats för mysiga brasor. Förutom altandäcket finns från vardagsrummet ytterligare en dörr vilken leder ut till en stensatt uteplats och trädgården.

Altandäck

Här finns plats för ett stort umgänge delvis under tak. En segelduk fungerar utmärkt som sol- eller regnskydd.

Sovrum/Arbetsrum

Detta lite mindre rum har ekparkett på golvet och används idag som arbetsrum.

Sovrum

Här är det ekparkett på golvet och det finns en skjutdörrsgarderob längs ena väggen.

Tvättstuga

Rymligt med mörkt klinker på golvet med golvvärme. Tvättbänken går i vinkel med skåp under samt väggskåp, ett högskåp och tvättho. Ett stort fönster ovan bänken vetter ut mot trädgården. Utrustat med tvättmaskin och torktumlare och det finns en dörr som leder ut till garaget.

ÖVRE PLAN

En trappa med ek i stegen leder oss nu upp från hallen till allrummet på det övre planet.

Allrum

Här är det ekparkett på golvet och det finns två takfönster som ljusinläpp.

Sovrum

Stort sovrum med ekparkett på golvet och utgång till balkongen vilken har skönt sydvästläge och dessutom är belägen under tak. I sovrummet finns tre dubbelgarderober samt en enkelgarderob. Samtliga platsbyggda.

Badrum

Här har föregående ägare valt ett blått och terracottafärgat klinker på golvet som har golvvärme samt matchande kakel på väggarna. I taket finns infällda spotlight samt ett takfönster. Utrustat med wc, dubbla handfat i kommod med spegelskåp ovan, hörnbubbelbadkar samt en separat duschplats. 

Klädkammare

En stor klädkammare med gott om plats.

Två sovrum i fil

Dessa båda sovrum har båda fönster mot nordost och ekparkett på golven. Varför inte låta tonåringen få ett sovrum och ett allrum här. Eller kanske behövs det varsitt hemmakontor till föräldrarna.

KÄLLARPLAN

Källarhall

Nedanför trappan finner man en möblerbar källarhall med målat betonggolv. Från detta utrymme når man bland annat trappan upp till garaget.

Förråd

Beläget under trappan till övre planet finns praktiskt förvaringsmöjlighet.

Verkstad

I anslutning till allrummet finns det före detta pannrummet som numera är en liten verkstad. Här kommer fjärrvärmen in. 

Matkällare

I andra änden av källarhallen finns detta matkällarförråd med klinker på golvet medan väggarna är målade. Inrett med diverse hyllor för förvaring.

Toalett

Separat toalett med ljust klinker på golvet och vita kaklade väggar med målad väv ovan. Utrustat med wc med handfat.

Hobbyrum och Förråd

Detta stora utrymme med trägolv lämpar sig väl för t.ex. bordtennis, biljard eller bara skön avkoppling efter bastun. Innanför finns ett stort förråd med målat betonggolv.

Bastuavdelning

Här finner vi ett ljust klinkergolv och ljusa helkaklade väggar. I anslutning till den rymliga bastun finns förstås också en duschplats. 

Garage

Stort dubbelgarage med betonggolv och fjärrstyrda portar. Här finns två fönster, vatten samt även en golvbrunn.

Genomförda förbättringar

Detta synnerligen välbyggda Anebyhus är grundlagt på en betongplatta som är pålad med totalt 24 pålar för att göra det extra stabilt och stadigt.

2006 dränerades grunden om och nuvarande garageportar installerades.

2013 inköptes diskmaskinen.

2014 köptes kyl och frys och fjärrvärmeanläggningen byttes ut.

2016 inköptes värmepumpstumlaren.

2017 nytt kök med spis, ugn, fläkt och konvektorelement.

2018 byte av fönster, byte av panel på östra gaveln, ommålning av huset samt nytt balkonggolv.

2019 renovering av sovrum.

2020 3-fasuttag för t ex elbilsladdning installerades i anslutning till infarten.

Trädgård

Fastigheten som har hörnläge omgärdas av en insynsskyddande häck av näverlönn. På tomten finns bigarråer, klarbär, en syrenbuske samt även en gammaldags lite vildvuxen syrenberså. Det finns också en liten lekstuga för de små vilken för närvarande används som vedupplag.  

Söderköping

Söderköping är en mysig liten stad med medeltida anor. Staden bebos idag av ca 7 000 innevånare och är i nutid kanske mest känd för Göta Kanal och dess slussar. Parallellt med Göta Kanal flyter den stilla Storån som bjuder skön avkoppling vid någon av dess många sittplatser.

Stadskärnan har i stort sett bevarat medeltida gatunät, och delar av staden har en äldre samlad småstadsarkitektur i trä. Under marken finns upp till tre meter tjocka lager med lämningar av medeltidsbebyggelsen. Två av Söderköpings sevärdheter är dess båda kyrkor,S:t Laurentii kyrka och Drothems kyrka, som båda är från slutet av 1200-talet. I staden finns medeltida källarstugor, det vill säga höga stenkällare med en trävåning över, bland annat Braskens tryckeri, Rådhuset (1777) och det intilliggande Blomqvistska huset (1857–1859).

Mitt i staden ligger Ramunderberget som med sina klippor lockar klättrare ifrån hela regionen. På berget finns även ett välbesökt utkikstorn.

Sommartid när kanalen är öppen myllrar Söderköping av liv. Både bofasta och turister vaknar till liv umgås gärna på någon av stadens många säsongsöppna uteserveringar och caféer. Flera av dom är belägna i Söderköpings kanalhamn som är en hamnanläggning vars stenkaj kantas av hamnmagasin, butiker och restauranger.

Från Björnstigen tar det bara ca 10 minuter att promenera in till centrum med dess små butiker, caféer och restauranger. Ungefär lika lång tid tar det till det sk Fix-området med butiker såsom Willys, ICA, Kronans apotek, Jofotex, Jem & Fix, Dollarstore, Jysk, mfl. På Fixområdet finns även gym, bilverkstad, bageri mfl verksamheter.

 

Det finns flera trevliga promenadvägar på nära håll. Ett populärt utflyktsmål är slussen i Mem där det sommartid finns ett mysigt café. Till Mem tar det nog ca 30-40 minuter på cykel.

 

För den friluftsintresserade finns Ramunderbergets motionsanläggning, Söderköpings Golfklubb och Sankt Annas vackra skärgård inom ca 30 minuter med bil. Ett besök på Sankt Anna Portalen rekommenderas varmt. På https://www.sanktanna.com/ finns en mängd matnyttig information om vår vackra skärgård samt dess rörelser och aktiviteter.

Säljaren berättar

Det vi har gillat med huset är de generösa utrymmena och att vi kan samla alla barn och barnbarn, t ex vid jul framför den mysiga brasan.

Att det är öppet mellan kök och vardagsrum gör att man kan vara social med sina gäster samtidigt som man lagar mat. 

Vi har verkligen uppskattat och haft nytta av motionsrummet i källaren. Förutom träning, pingis och innebandy med barnbarnen så har vi haft flera fester där.
Matkällaren är sval även på sommaren och är en bra förvaringsplats.

Barnen har gillat att ha sitt eget utrymme på övervåningen där de kan leka, spela spel och gömma sig i kattvinden.

Vi gillar den stora altanen med seglet som skyddar både mot sol och regn. När man är på tomten så kan man vara helt privat tack vare den skyddande häcken.

Bussar (även expressbussar) går till Norrköping från en hållplats på bara någon minuts avstånd. Det är även gångavstånd till centrum och flera skolor. Förskola finns i kvarteret.

Vi har trivts väldigt bra i huset och hoppas att ni kommer göra detsamma!

//Karin och Stefan

Dokument

Planritning

Birgitta Johansson
Fastighetsmäklare
070-735 35 30
Hans Larsson
Kontorschef
070-724 44 50