Såld Välskött fritidshus med hörnläge och sjöutsikt!

Klarsjökärret 1

Välskött fritidshus med hörnläge och sjöutsikt!

Välkommen till gemytliga och barnvänliga Klarsjökärret! Ett mysigt fritidshusområde beläget mitt i naturen och bara ca 15 minuter från Söderköping. Den välskötta huvudbyggnaden erbjuder ett allrum, ett sovrum samt kök och duschrum vilka båda är renoverade 2017. På fastigheten finns även en gäststuga, en lekstuga och en redskapsbod. Efter en skön promenad i den omgivande naturen, kanske med svampkorgen, är det skönt att ta ett dopp i Klarsjöns svalkande vatten. Badplatsen som har både sandstrand och badbryggor, ligger bara några hundra meter från stugan. Är detta ditt nya sommarparadis? Välkommen att boka in dig till visning!

Fakta

Adress:
Klarsjökärret 1
Kommun:
Söderköping
Församling:
Ej angiven
Fastighetsbeteckning:
KLARSJÖKÄRRET 1:4
Typ:
Fritidshus
Ägandeform:
Småhus - Friköpt
Byggnadstyp:
1 plans fritidshus
Byggnadsår:
2000
Vatten och avlopp:
Enskilt vatten från borrad källa året om via samfälligheten. Enskilt avlopp till helt ny egen anläggning omfattande 3-kammarbrunn samt markbädd.
Fönster:
2-glas kopplade
Uppvärmning:
Direkt el + Braskamin
Ventilation:
Självdrag
Fasad:
Trä
Tak:
Betongpannor
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Krypgrund
Grundmur:
Betonghålsten
Eldstad:
Braskamin

Ytor

Tomtarea
947Kvm
Boarea
49Kvm

Ekonomi

Taxeringsvärde byggnad(er):
570 000 kr
Taxeringsvärde tomt:
691 000 kr
Taxeringsvärde totalt:
1 261 000 kr
Bef. pantbrev:
8st om 861 050 kr
Taxeringsår:
2021
Värdeår:
2000
Taxeringskod:
220
Försäkring fullvärde:
Ja

Energideklaration

Behövs ej

Driftkostnad

Beräknad på 4 personer
12 700 kr/år
1 100 kr/år
500 kr/år
3 250 kr/år
2 700 kr/år
20 250 kr/år
Enligt säljarens uppgifter. Kostnad för hushållsel ingår i uppvärmningskostnaden. Kostnad för vatten ingår i samfällighetsavgiften. Posten Vatten/Avlopp avser slamtömning av den egna 3-kammarbrunnen. Fastighetsskatt tillkommer.
8 874 kr/år

Beskrivning

Interiör

Hall/entré

Innanför ytterdörren är det, liksom i resten av huset (förutom i duschrummet), furugolv och det finns plats för avhängning. Entrétrappan är den perfekta platsen för en kaffe i morgonsolen!

Duschrum

Här har man i samband med renoveringen valt ett mörkt klinker på golvet och på väggarna målad väv. I duschplatsen, som har vikbara duschväggar, är dock väggarna kaklade i vitt. Förutom duschplatsen finns här ett handfat i kommod, en miljötoalett samt en mindre toppmatad tvättmaskin och ett vädringsfönster. I och med den nya avloppsanläggningen finns alla möjligheter att installera vattentoalett för den som så önskar.

Allrum

I allrummet finns en eldningsbar braskamin samt utgång till altanen vilken är belägen under tak och har skön utsikt mot Klarsjön. 

Kök

Köksskåpen har vita luckor och bänkskivorna av massivt trä går i vinkel. I köket finns två ljusinsläpp varav det ena ovan diskbänken. Den maskinella utrustningen består av en hällspis med ugn och fläkt, diskmaskin och en kyl/frys.

Sovrum

Från köket nås sovrummet via en platsbesparande skjutdörr och det finns fönster mot både väster och norr.

Gäststuga

Denna fristående oisolerade stuga är ca 15 kvm stor och idag fördelad på ett enda rum men i och med närheten till den nya avloppsanläggningen finns goda möjligheter att t ex installera ett Trinettekök. Gästerna har också en egen liten altan i anslutning till entrédörren.

Tomt/Trädgård

Tomten är lättskött med delvis berg i dagen och såväl något kuperade områden som mer plana och lekvänliga trädgårdspartier. Huvudbyggnadens placering högst upp på tomten ger ett bra utsiktsläge både över tomten men även mot badplatsen vid sjön.

Allmänt

På fastigheten finns förutom huvudbyggnaden och gäststugan en redskapsbod uppförd 2019 samt en liten lekstuga från 2020.

Köket och duschrummet är renoverat 2017. Övriga ytskikt är antingen ommålade eller omtapetserade under de senaste åren. Huvudbyggnadens träpanel är delvis ommålad.

Avloppsanläggningen omfattande 3-kammarbrunn och markbädd är anlagd så sent som 2021.

Säljaren berättar

För oss har stugan vid Klarsjön varit den perfekta semestern med både sol och bad. Närheten till den fina sjön och det korta avståndet in till den vackra sommarstaden Söderköping har varit bekvämt med små barn. Vi har också spenderat många helger och lov här under höst, vinter och vår. Vi har firat flera nyår framför brasan och njutit av tystnaden. Den välskötta samfälligheten och mycket trevliga grannar har varit ett stort plus.

//Hanna och André Lundmark med familj

Klarsjöns samfällighetsförening

I avgiften till samfällighetsföreningen ingår:

Samfällighetens dricksvatten från den borrade källan. Underhåll av pumphus, vattenpump och vattenledningar fram till tomtgräns där fastighetsägarens ansvar tar vid.
Avgift till Vena-Stockhagens vägsamfällighet.
Avgift till Grimstad-Viby vägsamfällighet.
Plogning av snö.
Sandning vid halka.
Underhåll av väg inom samfälligheten.
Försäkringar.
Gräsklippargarage samt underhåll av det.
Tillgång till åkgräsklippare.
Tillgång till röjsåg.
Städavgift på 500 kr/år ingår i samfällighetsavgiften och återfås vid deltagande på den årliga städdagen.

Samfällighetsavgiften för fritidshus är 3 750 SEK/år och för permanentboende 6 000 kr/år.

Planritning

Ansvarig fastighetsmäklare

Birgitta Johansson
Fastighetsmäklare

Extra kontakt

Hans Larsson
Kontorschef