Properties & Partners

Mauritzberg - Vikbolandet


Grips väg 2


Såld

Dolda fel-försäkrat

Besiktigat

Grips väg 2

Mauritzberg

EXKLUSIV ENPLANSVILLA I SKÄRGÅRDSNÄRA SLOTTSMILJÖ

Med magnifik utsikt över Bråviken och Mauritzbergs Slott ligger denna ljusa och moderna enplansvilla på hörntomt.

Huset erbjuder tre rymliga sovrum och stora, öppna sociala ytor med magnifik takhöjd och spektakulär utsikt från fönstren som löper från golv till nock. Till huset hör även ett garage med plats för bil, golfbil och förråd samt möjlighet att överta möblemang enligt överenskommelse.

Mauritzberg är en fantastisk slottsmiljö och ett paradis för den golfintresserade. Här finns en mycket fin och välskött 18 håls-bana med tillhörande klubbhus med bistro/restaurang, boule -och tennisbana, badplats och möjlighet till
båtplats med Y-bom.

Från Mauritzberg har du 30 minuter till Norrköping och 10 minuters resväg till Östra Husby med alla dess bekvämligheter som skola F-9, matbutik och vårdcentral.

Välkommen till denna moderna villa i Mauritzbergs skärgårdsnära slottsmiljö!

Fakta

Adress:
Grips väg 2
Område:
Mauritzberg, Vikbolandet
Kommun:
Norrköping
Församling:
Ej angiven
Fastighetsbeteckning:
MAURITSBERG 3:72
Typ:
Villa
Ägandeform:
Småhus - Friköpt
Byggnadstyp:
1 plansvilla med loft
Byggnadsår:
2010
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Fönster:
Isoler 3-glas
Uppvärmning:
Värmepump
Ventilation:
Mekanisk frånluft
Fasad:
Trä
Tak:
Betongpannor
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Platta på mark
Badrum:
1 st
Eldstad:
Braskamin
TV- Internetutbud:
Fiber
Gästtoalett:
Ja

Ekonomi

Taxeringsvärde byggnad(er):
1 347 000 kr
Taxeringsvärde tomt:
796 000 kr
Taxeringsvärde totalt:
2 143 000 kr
Bef. pantbrev:
2st om 2 500 000 kr
Taxeringsår:
2021
Värdeår:
2010
Taxeringskod:
220

Energideklaration

Utförd
2022-03-10
E
149 kWh/m²/år

Driftkostnad

26 620 kr/år
4 554 kr/år
600 kr/år
50 kr/år
2 700 kr/år
5 500 kr/år
40 024 kr/år
Elen är beräknad på en 2021 års elförbrukning hos EON på 13 310 kWh (2 kr per kWh) och innefattar även laddning av golfbil.

Beskrivning

Hall
Entrén har väl tilltagna utrymmen med goda förvaringsutrymmen, dubbla byråer och ingång till klädkammare. I anslutning till entrén finns även en gäst-wc med golvvärme. Hallen bär ett elegant och praktiskt stengolv, lika slitstarkt som lättskött.

Gäst-WC
Intill entrén finns en gäst-wc med golvvärme, wc och kommod med träluckor. Kakel och klinker går i grått och vitt.

Sällskapsrum
Innanför hallen når du husets fina sällskapsrum. Stora, öppna ytor, slående takhöjd med fönster från golv till nock och en magnifik utsikt över slottet och skärgården. Oavsett om du äter middag vid matsalsbordet eller avnjuter ett glas vin i soffan kan ju njuta obehindrat av vyn över slottet och dess marker. Här finns en centrerad braskamin för stämning och värme och de stilrena materialvalen fortsätter genom parkettgolvet i ek och höga väggar som lämpar sig ypperligt för konst.

Kök
I öppen planlösning till vardagsrummet ligger det fullutrustade köket med kvalitativa materialval rakt igenom. Här finns kyl och frys från Siemens i fullstorlek, integrerad ugn och micro i ståhöjd, induktionshäll och diskmaskin från Siemens. Köket är smart planerat med köksö med barstolar för avlastning eller sällskap under middagsförberedelserna. Ovanför kökets primära arbetsyta finns ett stort fönster som ger dig möjligheten att förbereda frukost eller middag med utsikt över slottet och Östersjöns inlopp.

Badrum
I villans stora badrum finns både badkar och dusch med glasväggar. WC och kommod finns och det helkaklade badrummet är inrett med eleganta stenplattor med underliggande golvvärme samt kakel i vitt och sten.

Sovrum 1
Husets största sovrum har öppet upp till nock, ekparkett och egen utgång till uteplatsen. Här finns platsbyggda garderober och väggarna i vitt lämpar sig utmärkt att utsmyckas efter tycke och smak.

Sovrum 2
Sovrum 2 rymmer idag en dubbelsäng för gästande bekantskaper. Ekparkett, vita väggar och hörnfönster med utsikt över golfbanan.

Sovrum 3 

Sovrum 3 rymmer idag en säng och har tillgång till att ha garderob samt ett skrivbord perfekt för barn eller gäster. 


Loft
Från husets inre hall når du sovloftet med plats för 2-3 madrasser. Här finns även en kattvind att nyttja för förvaring.

Tvättstuga
Från gaveln når du husets groventré. Här finns husets underhållsfunktioner samlade genom tvättmaskin, torktumlare, varmvattenberedare, diskho för grovtvätt och platsbyggda garderober. Precis som i huvudentrén kläs även golvet i stenplattor och väggarna går i vitt.

Uteplatser
Runt huset finns tre uteplatser, anpassade för att ta vara på dygnets alla soltimmar. Den stora altanen ligger med utgång från sällskapsrummet och har obehindrad vy över slottet och Bråviken. Med områdets absolut bästa läge och ostörd hörntomt finns möjlighet till sommaraktiviteter på gräsplanen, slående utsikt och plats för matgrupp, grill och lounge-möbler. Ytterligare två uteplatser finns i anslutning till stora sovrummet respektive husets östra sida för att ta vara på morgonsolens första timmar.

Garage
Till huset hör ett garage med plats för både personbil och golfbil med laddning. Innanför garageporten med motor ligger genomgående klinker på golvet och innanför innerdörren finns utrymme för förråd och verkstad.

Planritning

Oskar Skagervik
Fastighetsmäklare
070-864 65 71