Properties & Partners

Centralt - Norrköping


Garvaregatan 17


Såld

Garvaregatan 17

Centralt

3-4 rok med lugnt o centralt läge

Denna mycket smakfullt renoverade och omgjorda fyra med insynsskyddad och inglasad balkong erbjuder allt man kan önska sig av ett bekvämt och citynära boende. Det centrala läget vid Motala ström gör att allt vad city har att erbjuda i form av shopping, caféer, restaurang, teater, mm är tillgängligt på gångavstånd. För buss- eller tågpendlaren tar det bara ca 10 minuter till resecentrum. För dig som ändå behöver bilen finns möjlighet att hyra garageplats i källarplanet för bara 400 kr/mån. HSB:s Brf Strömmen är en mycket välskött och populär förening där man valt att baka in en mängd fördelar i månadsavgiften istället för att sänka den som många andra föreningar gör. T ex ingår bredband, fast el, bostadsrättstillägg och förmånligt garagepris. Detta bidrar förstås till såväl trivsel som god ekonomi.

Fakta

Adress:
Garvaregatan 17
Område:
Centralt, Norrköping
Kommun:
Norrköping
Församling:
Norrköpings S:t Johannes
Lägenhetsnummer:
39  /  1404
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Lägenhet - Bostadsrätt
Andelstal ägande:
0.97583%
Andelstal avgift:
0.97583%
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Byggnadsår:
1989
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Ventilation:
Mekanisk (endast frånluft)
Balkong:
Inglasad balkong med eftermiddagssol
Förråd:
Ett förråd i markplan tillhör lägenheten
TV- Internetutbud:
Bredband och TV från Telia
Inkluderat i avgift:
VA, Värme, Renhållning, Bredband, Kabel-TV:s grundutbud samt fast kostnad avseende el
Hiss:
Ja

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
483 kr
Överlåtelseavgift:
1 207 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Säljare

Energideklaration

Utförd
2020-01-10
D
91 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
2 400 kr/år
1 600 kr/år
4 000 kr/år
Enligt säljarens uppgifter

Förening

HSB:s Brf Strömmen
716402-8537
Ja
Nej

HSB:s Brf Strömmen

Föreningens egendom omfattar kv. Asken 6, 41 och 43, vars fem byggnader uppfördes 1988-89. Lägenheterna fördelar sig på 48st 2:or, 25st 3:or samt 47st 4:or. Samtliga lägenheter har balkong. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Östgöta Brandstodsbolag.

Stadgeenlig och fackmannamässig besiktning av fastigheterna utfördes senast våren 2013.

Årsavgiften höjdes senast den 1 april 2007 med 2 %. I skrivande stund (2020-12-17) finns inget beslut gällande höjning av avgiften för nästa år.

Kabel-TV och Bredband levereras via Telias stadsnät (upp till 100 Mbit).

Inom föreningen finns en samlingslokal med pentry som kan hyras av föreningens medlemmar. Kostnad för denna är fn 200kr/tillfälle. Inom föreningen finns även styrelserum, lokaler för hobby och motion liksom bastu och relax. Dessutom finns en övernattningslägenhet med trinettekök, dusch och toalett för medlemmarna att hyra för övernattande gäster. Kostnad för denna är fn 200kr/natt. 

Det finns totalt 25st tvättstugor som var och en är utrustade med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp, bordsmangel och tvättho. I många fall finns en tvättstuga per våningsplan. 

Cykelförråd finns i källarplanet och garageplats i garaget under husen går att hyra för 400kr/mån. Separat kösystem tillämpas avseende garageplatserna till vilka det för närvarande är kö.

Föreningen införde under 2016 ett gemensamt elabonnemang vilket innebär att föreningen står för den fasta kostnaden medan medlemmarna står för sin respektive elförbrukning. 

Det senaste året har man fräschat upp trapphusen och även bytt alla dörrar till säkerhetsdörrar.

I samband med renovering av bad- och duschrum är man skyldig att anmäla till styrelsen att renovering skall ske. Detta för att föreningen skall kunna säkerställa att byten av golvbrunnar sköts korrekt. Man får då också ett bidrag från föreningen för just arbetet med golvbrunnsbytet.

Hemförsäkring bekostas av lägenhetsinnehavarna medan det sk bostadsrättstillägget ingår i månadsavgiften.

För ytterligare information om inom föreningen vidtagna åtgärder hänvisas till årsredovisningarna och föreningens hemsida: http://www.hsb.se/ostra/strommen

Beskrivning

Interiör

Entré och hall

Innanför dörren möts man av ett jordfärgat klinkergolv och en dekorativ tapet. För att få in mer ljus i hallen har man valt att montera ett ljusinsläpp i sovrumsväggen. 

Klädkammare

Detta tidigare duschrum är omgjort till klädkammare med hyllsystem för skor och kläder. (Avlopp och vattenkopplingar finns kvar för den som har behov av två toaletter/duschutrymmen.)

Duschrum

Renoverat 2015 med svart klinker med elgolvvärme och kakel/mosaik i jordnära toner på väggarna. Utrustat med en vägghängd toalett, handfat i kommod med spegelbelysning samt en duschplats med vikbara väggar. I utrymmet finns även diverse platsbyggda hyllor och ett högskåp samt slutligen en stor handdukstork med vattenburen värme.

Inre hall

I änden av denna öppnar det genomgående och luftiga vardagsrummet upp sig. I hela lägenheten utom innanför ytterdörren, duschrummet samt i klädkammaren har man valt en snygg ekparkett på golvet.

Vardagsrum

Ljust och trevligt rum med en påkostad stilfull tapet på väggarna. Den lite avskilda delen som används som matsal har fönster mot gården och har tidigare varit ett sovrum. Det kan det enkelt bli igen vid behov. 

I övergången mellan vardagsrummet och köket finns utgången till den inglasade balkongen som är i princip helt insynsskyddad vilket man knappt kan tro med det citynära läget som lägenheten har. 

Kök

Det mörka och lättskötta vinylgolvet harmonierar på ett snyggt sätt med den lattefärgade köksinredningen från 2007 med delvis vitrinskåp. Den maskinella utrustningen består av en spishäll med spisfläkt, diskmaskin, kyl, frys samt inbyggd ugn och mikrovågsugn. Samtliga vitvaror är från 2007 utom ugnen vilken är bytt 2020. Köket har en egen matplats vid fönstren mot den inglasade balkongen.

Inglasad balkong

Denna går i vinkel med lamellgardiner vid fönstren. På balkonggolvet har man valt att lägga små fyrkantstrall av ädlare träslag. På balkongen som för övrigt har eftermiddagssol finns både eluttag och belysning.

Sovrum/Arbetsrum/Gästrum

Här har man valt en snygg funkistapet och fönstret vetter mot den lugna innergården. Utefter ena väggen finns en mycket stilfull hyllsektion med en utfällbar säng (bredd 120 cm) inmonterad. Hela detta möblemang kan medfölja för den som så önskar. 

Sovrum

Den snygga fondväggen är tapetserad som om det vore liggande träpanel. Även i detta rum vetter fönstret mot den lugna innergården. 

Allmän info

Det ena av lägenhetens duschrum gjordes om till klädkammare i samband med att nuvarande ägare köpte bostaden. Vatten- och avloppsledningar är plomberade men tätskikten är intakta så det är en enkel sak för den som vill eller behöver att återställa utrymmet till duschrum/wc.

Väggen mellan vardagsrummet och matplatsen har tagits bort av nuvarande ägare då de önskade ett större allrum. Det innebär att ett sovrum tagits bort för att få större vardagsrum. Vid behov av ytterliga ett sovrum är det enkelt för den händige att sätta upp väggen igen och klämma in en dörr.

Säljaren berättar

Att kunna bo så centralt i ett så lugnt område är fantastiskt! Nära till allt - bara några få minuters promenad till restauranger, resecentrum, kulturen, åbackarna, strömparken och historiska industrilandskapet! 

Att föreningen dessutom är välskött, har en mycket god ekonomi och framåtanda har gett många plustecken till trivseln.

//Birgitta och Kjell

Dokument

Planritning

Birgitta Johansson
Fastighetsmäklare
070-735 35 30
Hans Larsson
Kontorschef
070-724 44 50