Centralt - Norrköping


Nygatan 85


Nygatan 85

Centralt

Ljus och rymlig sekelskiftesvåning med centralt läge!

Denna sagolikt vackra paradvåning från sekelskiftet 1800/1900 har allt man kan önska i form av tidsenliga attribut. För bara drygt 28 000 kr/kvm får du stora ljusa rum i fil med skjutdörrar, högt i tak, stora vackra fönster, stuckaturer i taken, separat köksingång och två balkonger. Köket är förstås helt modernt med nya vitvaror från den senaste renoveringen 2021. I och med hörnläget och de många stora fönstren fullständigt flödar hela bostaden av härligt ljus. Lägenheten ligger dessutom mitt i sta'n med alla möjligheter det innebär i form av shopping, restauranger, kulturliv, mm. I föreningens båda gamla vackra trapphus finns hissar om man inte vill trampa de slitna gamla trappstegen upp. Välkommen till en visning med historiska vingslag!

Fakta

Adress:
Nygatan 85
Område:
Centralt, Norrköping
Kommun:
Norrköping
Lägenhetsnummer:
421  /  1202
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal avgift:
11.9540%
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Byggnadsår:
1900
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Ventilation:
Mekanisk frånluft med kanalanslutna fläktar i kök samt pax-fläktar i badrum.
Badrum:
2 st
Balkong:
Balkong både mot gården och mot gatan
Förråd:
Ett källarförråd tillhör lägenheten
TV- Internetutbud:
Telia
Inkluderat i avgift:
Värme, Vatten samt Kabel-TV:s grundutbud
Ej inkluderat i avgift:
Bredband
Hiss:
Ja
(Två hissar finns. En för tre personer och en för två.)
Gästtoalett:
Ja

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
483 kr
Överlåtelseavgift:
1 208 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
33.3%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:
1 263 397 kr
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning kommentar:
2021 års årsredovisning samt andelstal avs. årsavgift har använts som grund för beräkningen.p av

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
2 400 kr/år
1 752 kr/år
4 152 kr/år
Enligt säljarens uppgifter.

Förening

Brf Blå Huset
769637-2445
Ja

Om Brf Blå Huset

Brf Blå Huset bildades 2019 och omfattar 17 bostadsrättslägenheter samt 4 lokaler vilka hyrs ut till kommersiella verksamheter som Butik, Kontor, Skönhetsvård samt Lager. Föreningen äger fastigheten Norrköping Diket 14 vilken har adresserna Nygatan 85 och Hörngatan 5.

Föreningens byggnad är fullförsäkrad. Medlemmarna ansvarar själva för att teckna såväl hemförsäkring som bostadsrättstillägg.

Gemensam tvättstuga och cykelförråd finns i källarplanet.

Bredband finns att tillgå med eget abonnemang.

Parkeringsplats kan hyras separat i närliggande parkeringshuset Spiran. Kostnad för detta är för närvarande 895 kr/mån.

Genomförda förbättringar:

Stambyte skedde på 80-talet. Ca 2004 byttes dagvattenavloppet och vissa spillvattenavlopp i källaren samt under bottenplattan.

Den stora hissen renoverades senast 2015.

Samtliga fönster målades om utvändigt under 2021.

På gång inom föreningen:

Det finns i skrivande stund enligt ordföranden inga beslutade större reparationer planerade. Inte heller har det diskuterats att höja årsavgifterna.

För mer information se föreningens stadgar, årsredovisning samt den ekonomiska planen under fliken Dokument.

Beskrivning

Interiör

Entré sker bäst från Nygatan via den gamla fina linhissen i det vackra trapphuset. I trapphuset finns även en stentrappa med breda lättgångna och vältrampade steg. Möjlighet finns också att komma in i lägenheten bakvägen så att säga via den blå porten på Hörngatan och byggnadens andra gamla hiss.

I hela lägenheten förutom i våtutrymmena är det trägolv. I salongen, matsalen, allrummet och ett av sovrummen är den gamla fiskbensparketten bevarad medan det i övriga sovrum samt i köket som sig bör är "vanliga" trägolv.

Huvudentré (Tambur och Serveringsrum)

Man välkomnas in i lägenheten via vackra gamla pardörrar från trapphuset till en ljus och rymlig delvis möblerbar hall med ekparkett på golvet. Från hallen nås balkongen mot gården via en vacker gammal pardörr med blyinfattade fönster i övre delen. På denna sida skiner solen på morgonen/förmiddagen. I bortre delen av hallen, som tidigare var serveringsrum, finns platsbyggda väggskåp där på sin tid finporslinet förvarades.

Gästtoalett

Här är det våtrumsmatta på golvet och väggarna är tapetserade, bland annat med en effektfull och modern fondtapet. 

Allrum (Salongen)

Beläget i hörnet Nygatan/Hörngatan vilket gör att det finns fönster åt två håll. Ett har man dock sedan lång tid tillbaka valt att bygga för. Från detta rum når man balkongen mot gatan. Här är det solläge på eftermiddagen och kvällen. I allrummet finns en öppen spis som ej är eldningsbar. Den fungerar dock bra för mysiga värmeljus.

Sovrum 1 (Herrummet)

Här kan gäster eller kanske tonåringen husera fritt. Tillsammans med allrummet var detta en gång i tiden en separat lägenhet om ett rum och kök.

Separat toalett 

Belägen i anslutning till dörren ut till trapphuset vilken inte längre används. Nyrenoverad med våtrumsmatta på golvet och målade väggar samt utrustad med wc och handfat. 

Klädkammare

Även denna är belägen i anslutning till den gamla dörren ut till trapphuset.

Matsal och Salong (Förmak och Matsal)

Genom att passera två dubbla skjutdörrar kommer vi så till matsalen och salongen vilka ligger i fil. I båda dessa utrymmen återfinns den vackra fiskbensparketten som är i mycket gott skick.

Efter middagen kan man med fördel slå sig ner i salongen för att kanske avnjuta kaffe och konjak eller bara umgås.

Både matsalen och salongen har höga vackra gamla fönster med mindre fönster ovan som tillsammans gör att rummen verkligen flödar av ljus.

Kök

Detta moderna och nästan helt nya kök från 2021 med stor köksö med förvaring i går i grått och är utrustat med induktionshäll med spisfläkt, inbyggnadsugn och mikro samt en integrerad diskmaskin. Kylen och frysen från 2019 har man valt att placera i det intilliggande gamla skafferiet. I detta utrymme har även tvättmaskinen och torktumlaren från 2018 sin plats.

Sovrum 2 (Sängkammare)

Detta nås via pardörrar från salongen alternativt från den inre hallen i anslutning till köket och duschrummet. Här är det "vanligt" trägolv och det finns en platsbyggd ganska rymlig garderob.

Sovrum 3 (Barnkammare)

Lite avsides finner vi till slut detta sovrum som kanske var pigans på sin tid. Här kommer innertaket att vara helt nyrenoverat och målat till visningen. Även i detta är det "vanligt" trägolv.

Groventré (Passage)

Belägen i anslutning till duschrummet där det i hallen också finns ett antal skåp för förvaring av t ex ytterkläder och skor. Även till denna ingång går det som sagt att åka hiss.

Duschrum (Domestik och Badrum)

Här är det våtrumsmatta på golvet och väggarna är halvkaklade. Två stora insynsskyddade öppningsbara fönster gör att det även här är extra ljust. I duschrummet finns wc, två stora handfat i en gemensam kommod med en stor spegel ovan och ett väggskåp på vardera sidan samt både duschplats med vikbara dörrar och badkar med lejontassar. I anslutning till duschrummet har man en alldeles egen bastu. 

Planritning

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Nygatan 85

Välj en tid för visning nedan
2023-03-18

Fyll i formuläret nedan för att anmäla ditt intresse för objektet Nygatan 85

Birgitta Johansson
Fastighetsmäklare
070-735 35 30
Hans Larsson
Kontorschef
070-724 44 50