Properties & Partners

Skeda - Linköping


Lindblads väg 3


Såld

Dolda fel-försäkrat

Besiktigat

Lindblads väg 3

Skeda

Villaidyll med familjedrömmens alla komponenter!

Dubbelgarage, orangeri, poolområde med poolhus och en stor, lummig trädgård - allt kompletterande till den fantastiska villan om närmare 200 kvm.

Uppförd 2002 men med en genomgående känsla från sekelskiftet andas huset en sofistikerad pampighet med vida sällskapsrum, eleganta detaljer och ett påkostat kök från 2022 med stuckaturer, rejäla ytor och hela fyra vinkylar.

Husets salong och matsal pryds av en vacker kakelugn och har även utgång till den massiva altanen med plats för långbord för sommarhalvårets stora evenemang.

Den stora och dynamiska trädgården erbjuder någonting för varje tid och tillfälle. Våren tillbringas bäst i förmiddagssolen på altanen eller i växthuset, sommaren vid poolen, i poolhuset och sensommarkvällarna i orangeriet med dess rustika känsla och fruktträd.

Snart ges chansen till visning av ett fantastiskt boende som ger utrymme till enorm livskvalitet, och du är varmt välkommen med ditt intresse!

Fakta

Adress:
Lindblads väg 3
Område:
Skeda, Linköping
Kommun:
Linköping
Församling:
Ej angiven
Fastighetsbeteckning:
FREDRIKSBERG 1:16
Typ:
Villa
Ägandeform:
Småhus - Friköpt
Byggnadstyp:
1 1/2 plansvilla
Byggnadsår:
2002
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Frånluftsvärmepump, vattenburen värme, kamin/kakelugn.
Fasad:
Trä
Tak:
Betongpannor
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Betong, trä
Grundläggning:
Betongplatta
Eldstad:
Kamin/kakelugn
TV- Internetutbud:
Fiber

Ekonomi

Taxeringsvärde byggnad(er):
2 793 000 kr
Taxeringsvärde tomt:
861 000 kr
Taxeringsvärde totalt:
3 654 000 kr
Bef. pantbrev:
5st om 3 500 000 kr
Taxeringsår:
2021
Värdeår:
2002
Taxeringskod:
220

Energideklaration

Utförd
2022-09-30
D
102 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
51 874 kr/år
3 790 kr/år
500 kr/år
3 329 kr/år
5 471 kr/år
64 964 kr/år
Enligt säljarens uppgifter. Kostnad för el inkluderar även kostnad för uppvärmning.
8 874 kr/år

Beskrivning

Hall
Från dubbelgaraget leder en stenlagd gång fram till ingången med lantliga fönster och entréveranda. Innanför dörren ligger ett stengolv och rummet är välanpassat för hatthylla, skoställ och byrålåda. Väggarna pryds av en pärlspont som ger huset en lantlig och elegant känsla. Hallen löser vidare in mot köket och mot trappen till övervåningen. På golvet är här lagt ett vackert parkettgolv i valnöt.

Kök
Färdigställt så sent som 2022 ligger det välplanerade köket med herrgårdskänsla. Epoq-köket har många påkostade tillval som en massiv bänkskiva i kvarts, takfläkt med plasmafilter och hela fyra vinkylar som ger möjlighet till både öl, rött, vitt och champagne i perfekt temperatur. Köket är även utrustat med inbyggt vitrinskåp med belysning, integrerad kyl och frys, micro och dubbelugn.

Vardagsrum/Matsal
Längs villans södra gavel ligger allrummet med både vardagsrumsdel och plats med matsalsbord. Rummet karaktäriseras av stora fönsterpartier med spröjsat glas, öppna, lättmöblerade ytor och en öppen spis med kakelugnsfasad. Här finns även utgången mot den stora altanen under tak med rejält med plats för både utemöbler och långbord.

Sovrum entréplan
Sovrummet i entréplan lämpar sig ypperligt som gästrum eller sovrum för den som önskar ett mer avskiljt boende. Här ligger ett stilrent parkettgolv, vitmålade väggar och fönster ut mot baksidan.

Badrum
Helkaklat badrum med dusch, wc, handfat i kommod och handdukstork. 

Tvättstuga
Med egen ingång ut mot garaget ligger tvättstugan med hushållssysslornas alla förnödenheter på plats. Tvättmaskin, torktumlare och diskho finns på plats och stora bänkskivor med gott om förvaringsutrymmen. Här finns även luftvärmepumpen och centraldammsugare, för smidighetens skull.

Övre hall
Trappan upp leder till den övre hallen med plats för TV och soffgrupp. De stora fönstren ger ett generöst ljusinsläpp och från glasdörren tar du dig ut till balkongen i västläge, anpassat för att fånga sommarens solnedgångar. Här ligger även ett fint parkettgolv och väggarna i vitt och mönstrad tapet.

Sovrum 1
På övre plan finns tre sovrum varav ett i egen gavel med stora garderober och anslutning til walk-in closet. Sovrummet har mycket gott om förvaring i platsbyggda garderober med spegeldörrar. Golvet är i samma enhetliga parkettgolv som övriga planet och ena väggen kläs i en pampig fondtapet.

Walk-in closet
Ett tidigare sovrum är idag omgjort till walk-in closet. Bra ljusinsläpp, garderober och hyllor längs väggarna ger ett fantastiskt utrymme som sätter extra guldkant på både vardag och helg!

Sovrum 2
Övervåningens andra sovrum är även det i bra storlek med plats för dubbelsäng och övrigt möblemang. På golvet ligger en fin parkett och väggarna i vitt och en mossgrön fondvägg mot sänggaveln.

Sovrum 3/kontor
Det sista sovrummet nyttjas idag som kontor men har samma stora, rymliga ytor som övriga sovrum. Här finns dessutom en klädkammare i anslutning och goda förvaringsmöjligheter.

Poolhus
Byggt så sent som 2021 ligger poolhuset intill poolområdet som även det försätts med ny trall och ny liner från förra året. Poolhuset är utrustat med vår/höst-glas som håller värmen extra länge och för kyligare dagar finns här även en luftvärmepump monterad. När solen ligger på som starkast fungerar den även som svalkande AC. Poolhuset är rejält påkostat med både el, fiber och kylskåp på plats. 

Garage med övervåning
Intill den stenlagda uppfarten finns dubbelgaraget med plats för två bilar. Längst in gömmer sig även en större verkstadsdel med utgång mot baksidan, ett perfekt utrymme för hobbyverksamhet eller att skruva på mopeden i. Trappan upp längs utsidan tar dig upp till garagets övervåning som rymmer ett stort och fräscht hobbyrum. Låt barnkalaset äga rum här där ljudet hålls borta från huset, gör om till ett hobbyrum med pingisbord och bandymål eller nyttja ytorna till ett organiserat och strukturerat förråd utan trängsel.

Orangeri
För att göra villadrömmen komplett finns på tomten ett fantastiskt orangeri, omgivet av en grusad gårdsplan och ett stort trädgårdsland. Orangeriet rymmer flera odlingsmöjligheter för tomater, fruktträd och växter. Bland annat finns här ett persikoträd som ger rikligt med frukt varje sensommar. Orangeriet är utformat precis som den ikoniska bilden visar. Stenlagt tolv omgivet av odlingslotter, plats för ett rustikt långbord och upphängda glas där vinet smakar som allra bäst.

Planritning

Oskar Skagervik
Fastighetsmäklare
070-864 65 71