Properties & Partners

Östra Ryd - Östra Ryd


Prästgårdsvägen 7


Såld

Dolda fel-försäkrat

Besiktigat

Prästgårdsvägen 7

Östra Ryd

Rymlig tegelvilla på lugn och skyddad hörntomt!

På lugn återvändsgata ligger denna fina och rymliga villa på grön och öppen hörntomt. Med hela 6 sovrum, stor trädgård och beläget på ett av samhällets bästa lägen är det här på många sätt ett lika trevligt som praktiskt hus att låta familjen växa i. Här är båda badrummen nyligen renoverade, kök och vardagsrum har öppen planlösning och eldstad finns på båda våningsplan.

Angränsande till fornlämningsområde gör tomten öppen och ger direkt tillgång till skyddade grönområden. Här finns även tillgång till skola och förskola, matbutik, buss och en rad fritidsaktiviteter.

Fakta

Adress:
Prästgårdsvägen 7
Område:
Östra Ryd
Kommun:
Söderköping
Församling:
Ej angiven
Fastighetsbeteckning:
RYDS PRÄSTGÅRD 1:67
Typ:
Villa
Ägandeform:
Småhus - Friköpt
Byggnadstyp:
1 1/2 plansvilla utan källare
Byggnadsår:
1977
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten & avlopp.
Fönster:
Isoler 3-glas
Uppvärmning:
Direktverkande el (2 st luftvärmepump samt radiatorer). Braskamin.
Ventilation:
Mekanisk frånluft (via köksfläkt)
Fasad:
Tegel & Trä
Tak:
Betongpannor
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Krypgrund
Badrum:
2 st
Eldstad:
2 st. En Contura-kamin samt öppen spis.
TV- Internetutbud:
Fiber

Ekonomi

Taxeringsvärde byggnad(er):
1 686 000 kr
Taxeringsvärde tomt:
335 000 kr
Taxeringsvärde totalt:
2 021 000 kr
Bef. pantbrev:
5st om 1 050 000 kr
Taxeringsår:
2021
Värdeår:
1977
Taxeringskod:
220

Energideklaration

Utförd
2023-01-23
D
80 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 7 personer
37 575 kr/år
10 500 kr/år
500 kr/år
2 800 kr/år
6 162 kr/år
57 537 kr/år
Enligt säljarens uppgifter. Elen är baserad på 2022 års kostander med en förbrukning på 14 369 kWh. Kostnad för ved (ca 3 m³) är ej medräknat.
8 874 kr/år

Beskrivning

Hall
Entré med öppen hall och plats för klädförvaring. Plastmatta, tapetserade väggar och ett fint innertak. Här finns både en luftvärmepump och kaminen som ger bra värme till hela huset.

Kök
Ljust kök med öppen planlösning och köksö. Bra förvaring, utgång mot trädgården och plats för större matsalsbord. Här finns diskmaskin, kyl och frys i fullstorlek, inbyggd micro och bra bänkytor. Golvet i laminat, ljusa väggar och lantligt innertak i exponerat trä.

Sällskapsrum
Öppet till kök och matsalsdelen ligger sällskapsrummet i vinkel. Bra utrymme för större soffgrupp och TV-vägg. Fint ljusinsläpp via stora fönster i söderläge med fri utsikt mot grönområdet och utgång mot uteplats under markis. Här finns tapetserade väggar och parkettgolv. 

Duschrum
Duschrummet på entréplanet renoverades 2012 med kakel och klinker, wc, dusch och handfat i kommod.

Groventré/tvättstuga
2012 renoverades tvättstugan med helkaklade ytskikt, och goda bänk-och förvaringsytor. Här finns garderober, tvättmaskin, torktumlare och tvättställ samt utgång mot entrégaveln.

Sovrum 1
Till vänster från hallen kommer du till husets första sovrum. Rummet går i grå/grönt och dess mindre ytor gör rummet även lämpligt som kontor eller större klädkammare om önskemål finns om mer förvaringsytor.

Sovrum 2
Bra sovrum med vitmålade väggar, laminatgolv och plats för både säng och skrivbord. Här finns även inbyggda garderober med förvaring.

Sovrum 3
På entréplan finns även ett större sovrum med gott om plats för dubbelsäng och hobbyytor. Ljusa väggar, laminatgolv och platsbyggda garderober.

Sovrum 4
På övre plan finns tre sovrum. Det största har utgång till egen balkong med vy över trädgården och grönområdet. Här finns platsbyggda garderober, väggarna i vitt med grönmönstrad fondvägg och laminatgolv.

Sovrum 5
Ljust och trevligt sovrum på övre plan. Med plats för säng, skrivbord och garderober är detta ett bra barnrum med möjlighet att växa i. Här är ytskikten vita med ljust laminatgolv.

Sovrum 6
Husets sista sovrum har också bra rum för säng och skrivbord. Utsikt mot gatan, vita väggar och fondvägg i blått.

Allrum övre plan
Med både öppen spis och rejäl plats för en större soffgrupp ligger ett ytterligare sällskapsrum på övervåningen. Här är bra ljusinsläpp, lättmöblerade ytor och tillgång till två klädkammare.

Duschrum övre plan
Duschrummet på övervåningen renoverades mycket smakfullt 2016 då även en dusch installerades. Rummet är helkaklat i vitt och grått med handfat i kommod.

Planritning

Oskar Skagervik
Fastighetsmäklare
070-864 65 71
Birgitta Johansson
Fastighetsmäklare
070-735 35 30