Properties & Partners

Västervik


Västra Eknö 1:23


Västra Eknö 1:23

Nyproducerade hus i Västerviks skärgård!

Strax söder om Västervik på natursköna och mysiga Eknö finns det nu 3 stycken arkitektritade och nyproducerade 1-planshus om 70 kvm till salu. Tomterna om 1000 kvm är klädda i gräsmatta/naturmark och erbjuder delvis vattenutsikt samt grönskande omgivning. Husen är färdigställda under sommaren 2023. Lösvirkeshus med 2 sovrum, vardagsrum/kök samt badrum. Modern design i klassisk stil med natursköna materialval och stilfulla färger. Här finns det möjlighet att själv välja vissa materialval och färger i husen. Dessutom finns en ordentlig tillvalslista med bla solceller, braskamin och altan för dig som vill anpassa husen efter dina önskemål. Ny avloppsanläggning och borrad brunn till de 3 fastigheterna via en gemensamhetsanläggning. Båtplats ingår på Eknö. Eknö delas upp i Västra Eknö och Östra Eknö, varav dessa hus är belägna på Västra Eknö ca 10 minuters båtfärd till fastlandet.

Fakta

Adress:
Västra Eknö 1:23
Kommun:
Västervik
Församling:
Ej angiven
Fastighetsbeteckning:
1:23
Typ:
Vinterbonat fritidshus
Ägandeform:
Småhus - Friköpt
Byggnadstyp:
1 plans fritidshus
Byggnadsår:
2023
Vatten och avlopp:
Gemensamhetsanläggning vatten och avlopp
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Värmepump
Fasad:
Trä
Tak:
Plåt
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Torpargrund
Badrum:
1 st

Ekonomi

Beskrivning

Interiör

Entréhall: 
Huvudentrén med en välkomnande och öppen entréhall. Här finns plats för hatthylla eller garderob. Genom entrén nås husets samtliga ytor. 

Allrum: 
Stort allrum med mycket inredningsmöjligheter. Här skapas en naturskön känsla genom de stora glaspartierna som bidrar med mycket ljusinsläpp och utsikt över de grönskande områdena. Allrummet har utrymme för större soffparti samt större matbord. Från allrummet finns en altandörr mot framsidan av huset. 

Kök: 
Vita skåpsluckor och bänkskiva i svart laminat. Köksstomme och vitvaror kommer från Noblessa. Här återfinns köksutrustning i form av kombinerad kyl och frys, diskmaskin, induktionshäll, ugn och köksfläkt. 

Sovrum 1: 
Sovrum intill köket med plats för dubbelsäng och garderober. Rummet har stora glaspartier som leder till mycket ljusinsläpp och även en altandörr mot baksidan. 

Sovrum 2: 
Sovrum intill hallen med plats för dubbelsäng och garderober. Rummet har stora glaspartier som leder till mycket ljusinsläpp och även en altandörr mot framsidan. 

Badrum:
Mellan de två sovrummen finns ett badrum utrustat med WC, handfat i kommod, spegel och dusch med glasväggar. Badrummet har våtrumsmatta på golv och väggar.

Eknö

Eknö, som är beläget i Tjust skärgård och som tillhör Västerviks kommun, består av Östra- och Västra Eknö. Västra Eknös by vid namn Västerbo kännetecknas av sin vackra lantliga karaktär och bjuder på en äkta skärgårdskänsla. Ön präglas av sina ståtliga ladugårdar såväl som dess småhus och fritidsboenden. På ön vädjas sammanhållningen bland de boende med många gemensamma aktiviteter och ett stort årligt midsommarfirande. Eknö är för dig som söker en riktig sommaridyll där man även kan spendera frostiga vinterdagar. 

På Västra Eknö finns inga bilar men många har egen fyrhjuling vilket är den effektivaste transportmöjligheten runt till öns samtliga delar. Vägarna på eknö är väl underhållna och passerar gamla stigar och oxvägar genom skogar, åker- och betesmarker. Från västra sidan till den östra är avståndet cirka 4 km. 

Ön erbjuder bra badmöjligheter både från brygga såväl som från stenpartier vilket gör det passande för både gammal som ung. Det finns även fiskemöjligheter för den som är intresserad och vackra vandringsleder att promenera på. Med sin långa historia och bevarade fynd finns mycket utforskning att göra på ön. 

 

Övrigt

På fastlandet finns Restaurang Östra Skälö med fantastisk utsikt mot skärgården. De har öppet från början på Maj till slutet på Augusti. Här går det att avnjuta en måltid från deras breda meny såväl som spela minigolf eller ta ett dopp från restaurangens egna brygga. I Gunnebo finns en mindre matbutik när påfyllning krävs. 30 km från Östra Skälö återfinns även Västervik där större matbutiker, restauranger och shopping erbjuds. Från Eknö går även KLT-båten en gång i veckan för den som är intresserad av att utforska sommarpärlan Västervik. 

 

 

Planritning

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Västra Eknö 1:23

Välj en tid för visning nedan

Fyll i formuläret nedan för att anmäla ditt intresse för objektet Västra Eknö 1:23

Daniel Johansson
Ägare/Fastighetsmäklare
070-895 07 35
Julia Smolinska
Fastighetsmäklare
073-364 81 09