Såld Välplanerat med soligt och barnvänligt läge!

Hasselgatan 6

Söderköping

Välplanerat med soligt och barnvänligt läge!

Denna rymliga villa på en plan och lekvänlig tomt erbjuder gott om plats för såväl familjen som umgänge med goda vänner. Här finns väl tilltagna sociala ytor såsom ett vardagsrum på nästan 60 kvm och ett härligt altandäck om ca 90 kvm, delvis under tak. Altanen nås såväl från vardagsrummet som från köket. Totalt finns 3-4 sovrum vilka kan bli 5 för den som behöver. Uppvärmning sker via bergvärme vilket ger fördelaktiga driftskostnader. I källarplanet finns bland annat en rymlig nyrenoverad tvättstuga och en nästan helt nybyggd specialdesignad bastu. Slutligen erbjuds ett vidbyggt garage med extra förstärkt asfalterad infart. Villan är belägen i populära och barnvänliga Kullborg med nära till såväl förskola som skola. Det är även nära till lekplats, Albogastallet, kottebanan och långa sköna skogspromenader i dess närområde.

Fakta

Adress:
Hasselgatan 6
Område:
Söderköping
Kommun:
Söderköping
Församling:
Söderköping S:t Anna
Fastighetsbeteckning:
LIGUSTERN 2
Typ:
Enfamiljsvilla
Ägandeform:
Småhus - Friköpt
Byggnadstyp:
1 plansvilla med källare
Byggnadsår:
1968
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Bergvärme (2009)
Ventilation:
Självdrag
Fasad:
Tegel
Tak:
Plåt
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Betongplatta/Källare
Grundmur:
Betonghålsten

Ekonomi

Taxeringsvärde byggnad(er):
1 242 000 kr
Taxeringsvärde tomt:
861 000 kr
Taxeringsvärde totalt:
2 103 000 kr
Bef. pantbrev:
7st om 2 292 500 kr
Taxeringsår:
2021
Värdeår:
1968
Taxeringskod:
220
Försäkring fullvärde:
Ja

Energideklaration

Utförd
2023-05-16
B
60 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
25 400 kr/år
10 000 kr/år
5 400 kr/år
40 800 kr/år
Enligt säljarens uppgifter. Kostnad för hushållsel ingår i uppvärmningskostnaden. Renhållning ingår i posten Vatten/Avlopp. Total energiförbrukning för 2022 var 8 800 kWh. Fastighetsavgiften tillkommer.
9 287 kr/år

Beskrivning

Interiör

ENTRÉPLAN

Entré

Ett par trappsteg leder upp till en liten altan framför ytterdörren. På trädgården finns i anslutning till huvudentrén en trevlig uteplats för en skön stund i kvällssolens värmande strålar efter en hektisk arbetsdag.

Hall

Innanför ytterdörren möts vi av en liten hall som sedan övergår i en inre hall i vinkel med parkett på golvet. I anslutning till ytterdörren finns plats för avhängning och det finns även en fristående garderob. 

Vardagsrum

Stort och härligt med ekparkett på golvet och ljusinsläpp från tre väderstreck. Från vardagsrummet finns en utgång till det stora altandäcket om ca 90 kvm. Det finns dels en avdelning under tak och en helt öppen del från vilken det finns några trappsteg som leder ner till den huvudsakligen plana och lekvänliga trädgården.

Duschrum

Renoverat 2010 med klinker och kakel. Utrustat med wc, handfat i stor kommod, duschplats med vikdörrar. Det finns också en mekanisk fläkt som ventilerar.

Kök

Köksinredningen är av massiv ek och har delvis vitrinluckor. En barbänk med förvaring i delar av mot matplatsen vilken har sin plats vid fönstret mot morgonsolen. I arbetsbänken finns en nedsänkt ho och mellan köket och barbänken finns ytterligare en utgång till det stora altandäcket. Perfekt för att komma ut och njuta av morgonkaffet en skön sommardag! Den maskinella utrustningen i köket består av en induktionshäll med ugn (-21), spisfläkt, diskmaskin (-22), kyl och frys, båda av fullhöjd.

Sovrum

Detta plans största sovrum har en snygg fondtapet och två skjutdörrsgarderober. Fönstret vetter mot sydväst.

Sovrum

Lite mindre än det förra med ekparkett på golvet och ett fönster som vetter mot väster.

NEDRE PLAN

Från den inre hallen i entréplanet leder en vitmålad trappa oss ner en våning. På väggarna i trappan är det bröstpanel.

Största delen av källarplanet har klinker på golvet. Dock är det laminat i allrummet/hobbyrummet och textilmatta i sovrummet. I taket sitter delvis infällda spotlights.

Bastu/dusch

Nedanför trappan nås först en trevlig källarhall där det första som fångar ens uppmärksamhet är en trevlig relax i anslutning till den specialdesignade bastun med tillhörande duschutrymme. I den rymliga bastun finns egentillverkade lavar med stämningsfull belysning underifrån. Det finns också två fönster i bastum vilket gör den ljus och trevlig. För att få in ljuset i hallen har man valt en glasdörr som avdelare mellan bastun och duschen. 

Tvättstuga

Belägen bredvid relaxen finns denna stora tvättstuga med klinkergolv och gråmålade betongväggar. Här finns en lång arbetsbänk med mörkt smårutigt kakel mellan bänken och väggskåpen. Under arbetsbänken finns gott om lådor för förvaring. Vidare finns här tvättmaskin (-19), torktumlare (ca -16) och ett städskåp.

Allrum

Väl tilltaget med ljust laminat på golvet och fyra ljusinsläpp. Då detta från tid till annan, beroende av familjesituation, använts som tonårsrum finns inte mindre än tre dubbelgarderober och två enkelgarderober vilka samtliga ingår i överlåtelsen. 

Sovrum

I detta stora härliga sovrum med heltäckningsmatta på golvet sover man gott riktigt heta sommardagar i och med att det då håller sig svalt och skönt. Eller som nuvarande ägare när man behöver sova ut efter ett nattligt arbetspass. I rummet finns en skjutdörrsgarderob och två ljusinsläpp.

Separat toalett

Utrustad med wc, handfat i kommod samt en väggspegel.

Smatt

Bakom ett draperi sitter bergvärmeanläggningen och en ackumulatortank för extra god tillgång till varmvatten. I utrymmet finns även plats för förvaring på hyllor och det finns också ett ljusinsläpp.

I anslutning till "smatten" finns en dörr med sjutillhållarlås med uppgång till det vidbyggda garaget. 

Matkällare

Slutligen finns i källarplanet denna matkällare med målat betonggolv och gott om hyllor.

Garage

Detta på senare tid vidbyggda garage grundlagt på en betongplatta har en fjärrstyrd eldriven port. Det finns såväl golvbrunn som en vattentapp. I den bakre delen av garaget finns en dörr som leder ut till den öppna delen av det stora altandäcket. Det finns som sagt även en nedgång till källarplanet. Garageuppfarten har extra tjock asfalt för riktigt bra hållfasthet för uppställning av bilar och i förekommande fall även husbil och/eller husvagn.

Trädgårdsförråd

Denna enklare bod passar bra för förvaring av t ex gräsklippare, trädgårdsredskap, mm.

Trädgård

Huvudsakligen plan med flertalet buskar, perenna blommor och något träd. Det finns också en häck som avgränsar mot gatan. 

Allmänt

Fönstren i entréplanet sattes in 2020 och de nya markiserna mot söder och väster kom upp så sent som 2022.

Den specialdesignade bastun med tillhörande och duschutrymme är byggt 2019. 

Infarten asfalterades med extra tålig asfalt under 2016.

Tvättstugan gjordes om och fick ny inredning 2015. 

Grunden omdränerades 2014/2015. 

Altanen på baksidan är byggd 2013. 

Köket renoverades och fick ny inredning 2010. Då påbörjades också renoveringen av duschrummet på entréplanet.

Bergvärmeanläggningen är installerad 2009.

All el är löpande utbytt i huset under nuvarande ägares tid på fastigheten. 

Fiber finns i gatan men är inte indraget i huset. Anslutningsavgiften är därmed heller inte betald.

Säljaren berättar

Det bästa med vårt hus på Hasselgatan är att det ligger i ett lugnt område med trevliga och lättsamma grannar. Trädgården är lagom stor och lättskött med buskar och perenner i rabatt. På den stora altanen på baksidan av huset kan man sitta i solen och dricka morgonkaffet från tidig vår till sen höst. Den skänker också skön skugga när det är som varmast på sommaren. På eftermiddagarna har man härlig sol på den lilla uteplatsen på framsidan av huset.

Den egna ingången från garaget ner till källarplanet har varit toppen när vi hade tonårsbarn som bodde hemma. Nu är dom dock utflugna och huset har blivit för stort. Vi hoppas att nästa familj får lika stor glädje av det som vi har haft. 

Mvh/ Marie och Per

Planritning

Ansvarig fastighetsmäklare

Birgitta Johansson
Fastighetsmäklare

Extra kontakt

Hans Larsson
Kontorschef