Header image
Såld Exklusivt och lantligt på idylliskt och ostört läge!

Mönnerum Björkäng

Mönnerum

Exklusivt och lantligt på idylliskt och ostört läge!

Intill grusvägen på Vikbolandets landsbygd ligger denna faluröda 30-talsidyll med vita knutar och grönskande omgivningar. Den klassiska, svenska gårdsbilden möter det moderna i de mycket smakfullt och ytterst kvalitativa renoveringarna som genomförts de senaste åren. Innanför den gula dörren är husets entréplan noggrant förädlat där ingenting har lämnats åt slumpen. Kök, vardagsrum och badrum är renoverat till minsta detalj och husets ytor har med stor respekt för husets historia förvandlats till ett nytt hem av högsta klass i allt från materialval och ljussättning till platsbyggda snickerier.

Utöver bostadshuset finns också flera andra byggnader på tomten. Däribland gäststugan med egen uteplats, det gamla hönshuset och den stora verkstadsbyggnaden med loge.

Här bor du lugnt och lantligt ca 15 minuter från Östra Husby och 40 minuter från Norrköping. Här har du dessutom nära till Arkösunds skärgård med dess utbud av restauranger och utflyktsmöjligheter.

Fakta

Adress:
Mönnerum Björkäng
Område:
Mönnerum, Vikbolandet
Kommun:
Norrköping
Fastighetsbeteckning:
MÖNNERUM 2:11
Typ:
Villa
Ägandeform:
Småhus - Friköpt
Byggnadstyp:
1 1/2 plansvilla
Byggnadsår:
1936
Vatten och avlopp:
Enskilt vatten året om. Eget avlopp med eget reningsverk (Mälaren 6).
Fönster:
2-glas och 3-glas
Uppvärmning:
Vedeldning samt luftvärmepump. 3 st vedspisar.
Ventilation:
Självdrag
Fasad:
Trä
Tak:
Betongpannor
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Eldstad:
Järnkamin

Ekonomi

Taxeringsvärde byggnad(er):
358 000 kr
Taxeringsvärde tomt:
302 000 kr
Taxeringsvärde totalt:
660 000 kr
Bef. pantbrev:
2st om 2 125 000 kr
Taxeringsår:
2021
Värdeår:
1936
Taxeringskod:
220

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
4 400 kr/år
600 kr/år
700 kr/år
6 105 kr/år
11 805 kr/år
Kostnad för el tillkommer. Årsförbrukning under 2022 var va 18.000 kWh, beräknat inkl. bygg-el samt innan luftvärmepump installerades i april 2023 vilken har positiv effekt på elförbrukningen.
4 950 kr/år

Beskrivning

Hall
Förbi den gula entrédörren når du hallen, smakfullt renoverat från golv till tak. Spröjsade fönster ger gott ljusinsläpp och ytorna är elegant målade. Förvaring för skor och kläder finns i platsbyggda garderober och på golvet ligger ett vackert och slitstarkt golv i kalksten.

Vardagsrum
I husets allrum har trägolven tagits fram och slipats. Hörnrummet är utformat för att rymma en större soffa och längs väggen löper en mycket fin, platsbyggd bokhylla. Genomgående i rummet och våningens övriga rum är arbete med el och belysning väl utförda med infällda spotlights och inbyggd stämningsbelysning.

Kök
I träffsäkert utförande har bostaden utrustats med ett platsbyggt kök i svart elegans. Utrustat med kyl, frys, diskmaskin, inbyggd micro finns alla bekvämligheter som behövs. Den stora köksön rymmer både god förvaring, ugn, spishäll, fläkt i borstat stål och en förlängd bankskiva i sten vilken ger plats för flera barstolar. Köket har precis som husets övriga rum renoverats med god hänsyn till husets ursprungliga karaktär. Pärlsponten som löper längs väggarna klär även både skåp och köksö och kontrasterar mot ett fint plankgolv och tak i vitmålade brädor. Här finns även ett skafferi med ljusmålad dörr i gammelrosa och en matplats med utsikt och utgång mot trädgården.

Duschrum
Kombinerade ytor i vitt kakel och terrazzo-sten ger duschrummet en modern och klassisk känsla. Handfatet är inbyggt i en vacker byrå i trä. Dusch, krokar och lampor är alla kromade vilket bidrar till både känsla och elegans. Även här är detaljer, belysning och materialval väl genomtänkta vilka lyfts fram via ljusinsläppet från det spröjsade fönstret.

Sovrum 1
På övervåningen finns två sovrum. Det ena nyttjas idag som huvudsovrum och har fint plankgolv, tapetserade väggar och spröjsade fönster. Här finns plats för dubbelsäng, förvaring och även ingång till kattvind som rymmer både extra kläder och ger extra förvaringsmöjligheter.

Sovrum 2
Sovrum 2 är ännu kvar att rusta upp och förvalta. Rummet har goda förutsättningar med plankgolv i grunden, spröjsade fönster ut mot trädkronorna och även här finns tillgång till kattvind.

Hall övre plan
Upp för trappan finns även den övre hallen som knyter samman övervåningens båda sovrum. Här får du fantastiskt ljusinsläpp via fönstren som syns på husets framsida och ingång finns även till utrymmet som idag är förberett för att kunna göras om till en extra wc.

Planritning

Ansvarig fastighetsmäklare

Oskar Skagervik
Fastighetsmäklare