Header image
Såld KVADRATSMART OCH GENOMGÅENDE 3:A MED LÅG AVGIFT!

Nygatan 163

Öster/Oxelbergen

KVADRATSMART OCH GENOMGÅENDE 3:A MED LÅG AVGIFT!

Nu finns chansen att förvärva denna 3:a på 63 kvm, belägen på Nygatan 163 på Öster/Oxelbergen. Lägenheten från 30-talet har vackra detaljer som slipade originalträgolv, höga lister och skjutdörrar vilket bidrar till den charmiga känslan. Föreningen Brf Kronan är mycket välskött vilket är en faktor till att lägenheten endast har en avgift på 2423 kr/månad.

Lägenheten, som ligger en halv trappa upp, välkomnar dig med en hall utrustad med hatthylla och klädhängare. Badrummet är stilrent renoverat under 2020 med klinkergolv och helkaklade väggar. Köket är ljust och rymligt med med vita skåpsluckor bekvämligheter som kyl/frys, diskmaskin och spis och fläkt. En köksö ger extra arbetsytor och sittplats.
Det öppna vardagsrummet rymmer både matbord och soffgrupp. Från vardagsrummet leder två skjutdörrar in till ett av sovrummen - en charmig originaldetalj! Ett andra sovrum finns i anslutning till köket och har fönster mot innergården.

Brf Kronan erbjuder gemensamhetsytor som tvättstuga, cykelrum och hobbyrum. I den låga avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bredband. Till lägenheten hör både källar- och vindsförråd.

Här bor du på ett centralt läge, endast några minuter från stadskärnans puls med restauranger och shopping. Området har mycket goda förbindelser och du bor med närhet till skola, matbutik och runt hörnet finns fina promenadslingor i den lummiga Oxelbergsparken.

Fakta

Adress:
Nygatan 163
Område:
Öster/Oxelbergen, Norrköping
Kommun:
Norrköping
Lägenhetsnummer:
3  /  1002
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Lägenhet - Bostadsrätt
Andelstal ägande:
3.37%
Andelstal avgift:
3.37%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1935
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Badrum:
1 st
Förråd:
Källarförråd och vindsförråd
Inkluderat i avgift:
Värme, Vatten, Bredband, Kabel-TV
Ej inkluderat i avgift:
Rörliga delen av elen
Hiss:
Nej

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
500 kr
Bostadsrättens nettoskuldsättning:
100 846 kr
Bostadsrättens nettoskuldsättning kommentar:
Årsredovisning 2022
Överlåtelseavgift:
1 400 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare

Energideklaration

Utförd
2022-08-03
D
114 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 1 person
4 200 kr/år
1 800 kr/år
6 000 kr/år
Uppgifter enligt säljaren, detta varierar från ägare till ägare samt över tid.

Förening

Brf Kronan
7250001133
Ja
Ja

Förening

Bostadsrättsföreningen Kronan i Norrköping, är ägare till fastigheten Norrköping Kärven 11 med adress Nygatan 163 och Östra promenaden 47. Föreningen uppfördes 1935.
Fastighetens bostadsyta är 1.840 kvm fördelade på 21 bostadsrättslägenheter.

Följande renoveringar har bl.a utförts på fastigheten:
Renovering av fasad 1989.
Stambyte 1992.
Entrédörrar, säkerhetsdörrar nyinstallerade 2004.
Renoverat tak 2005.
Fönsterbyte 2005.
Renovering av tvättstuga och installation av nytt låssystem 2018.
Fönsterbyte 2020.

Föreningen kommer att höja månadsavgiften med 5% från och med 2024-01-01.

För mer information, vänligen läs årsredovisningen. 
Beskrivning

Interiör

Hall
Med vitmålade väggar och plankgolv i original, ett gott första intryck av bostaden. I hallen finns möjlighet att ha både hatthylla och klädhängare.

Badrum 
Rymligt badrum som är smakfullt renoverat 2020, utrustat med toalett, dusch med infällbara duschdörrar av glas, kommod, förvaringsskåp och spegelskåp. Badrummet har ett mörkt klinkergolv och väggarna är kaklade vitt med en fondvägg av grön/grått kakel.

Kök
Originalgolv och vitmålade väggar med en fondvägg i beige. Ett vitt kök med mörkgrå bänkskiva 
och vitt kakel ovanför arbetsytorna. Köksö med ekskiva och underrede med förvaringsskåp samt plats för barstolar. Full maskinell utrustning i form av kyl och frys, ugn samt häll och fläkt. Köksfläkten är från 2023. Intill köket och vardagsrummet finns en rymlig städskrubb.

Vardagsrum
Luftigt och ljust vardagsrum med vitmålade väggar och ett vackert plankgolv i original. I vardagsrummet finns det gott om plats för både soffgrupp och matbord. Här finns djupa fönsterbänkar av sten i det stora fönsterpartiet som vetter ut mot Östra promenaden. I Vardagsrummet finns det charmiga stora skjutdörrar som avskiljer vardagsrummet från det stora sovrummet.

Sovrum 1
Charmigt och rogivande sovrum i en mycket trivsam del av bostaden. Sovrummet har vitmålade väggar samt ett plankgolv i original. Här finns en stor klädkammare och plats för dubbelsäng. Du når det stora sovrummet via vardagsrummet. 

Sovrum 2
Det lite mindre sovrummet erbjuder gott om förvaring i platsbyggda garderober, sovrummets fönster vetter mot den lugna innergården. Rummet har vitmålade väggar och ett parkettgolv. Sovrummet passar perfekt som kontor, barnrum eller gästrum.

Planritning

Ansvarig fastighetsmäklare

Alexander Solmell
VD Sverige/Fastighetsmäklare

Extra kontakt

Albin Trygg
Fastighetsmäklare