Header image
Såld CENTRAL 3A MED YTSKICKT I TOPPSKICK OCH STOR INGLASAD BALKONG!

Västgötegatan 14A

Centralt / Strömmen

CENTRAL 3A MED YTSKICKT I TOPPSKICK OCH STOR INGLASAD BALKONG!

Här erbjuds nu en bostad på ett centralt läge intill Strömmen och industrilandskapet med stor inglasad balkong högt belägen på våning 3 av 4 i hus med garage och hiss med byggår 2018.

Lägenheten har ett smakfullt badrum utrustat med en egen tvättdel, och ett Vedum-kök med moderna vitvaror från Siemens. Från lägenheten har du en trevlig utsikt över föreningens ombonade och öppna innergård. Den öppna planlösningen ger en luftig och rymlig känsla, medan de praktiskt placerade sovrummen på varsitt håll i bostaden bidrar till en privat och rofylld atmosfär.

Lägenheten ligger på ett centralt och trivsamt läge på en eftertraktad och exklusiv adress. Föreningen är inte bara välansedd, den erbjuder också en rad fantastiska bekvämligheter som inkluderar garageparkering för din bil samt övernattningslägenhet för gäster som kommer på besök. Du behöver inte gå långt för att njuta av allt Norrköping har att erbjuda - området, mitt i industrilandskapet är känt för sina fantastiska restauranger, butiker, pubar och promenadstråk runt strömmen.

Fakta

Adress:
Västgötegatan 14A
Område:
Centralt / Strömmen, Norrköping
Kommun:
Norrköping
Lägenhetsnummer:
36  /  1201
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Lägenhet - Bostadsrätt
Andelstal ägande:
1.5183%
Andelstal avgift:
1.5183%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
2018
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Ventilation:
Mekanisk m. värmeåtervinning
Badrum:
1 st
Balkong:
Inglasad balkong
Förråd:
Källarförråd
TV- Internetutbud:
Telia 250/250
Inkluderat i avgift:
Vatten/Avlopp, Bredband, Kabel-TV grundutbud, Fast avgift el
Ej inkluderat i avgift:
Hushållsel och varmvatten
Hiss:
Ja

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
573 kr
Bostadsrättens nettoskuldsättning:
1 170 120 kr
Bostadsrättens nettoskuldsättning kommentar:
Denna siffra är baserad från årsredovisning 2023. Denna siffra är baserad på bostadsrättens andelstal av årsavgift.
Överlåtelseavgift:
1 444 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Säljare

Energideklaration

Utförd
2019-11-20
C
72 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
3 600 kr/år
1 800 kr/år
1 800 kr/år
7 200 kr/år
Enligt säljarens uppgifter

Förening

HSB BRF Mjölnaren i Norrköping
716425-8407
Ja

HSB brf Mjölnaren i Norrköping
Föreningen omfattar tre hus. Husen byggs för att vara långsiktigt hållbara och är miljöcertifierade.

Det finns 69 lägenheter - tvåor, treor och fyror. De minsta är 46 kvm och de största 116 kvm. Alla lägenheter har balkong eller uteplats. Trapphusen har hiss och under två av husen finns ett garage med 65 platser. Det finns förråd i källarplan till varje lägenhet. Gemensamma cykelförråd finns i alla hus. I varje lägenhet finns fiber för internet, telefoni och tv.

Två innergårdar hör också till föreningen. I ett av husen finns ett övernattningsrum som boende kan hyra. I rummet finns 4 sängplatser, badrum och ett välutrustat kök.

Fyra lokaler längs Västgötegatan hyrs ut till olika affärsverksamheter.

https://www.hsb.se/ostra/brf/mjolnaren/

Beskrivning

Om bostaden

Hall
Hall med klinkergolv i grå ton vid entrén. Bra med plats att hänga av sig ytterkläder och skor samt dubbelgarderob och städskåp. I övrigt parkettgolv och målade väggar i ljusgrått. 

Klädkammare/förråd
Klädkammare för förvaring av sängkläder och ytterkläder. Ett måste för en praktisk vardag. 

Vardagsrum
Öppet och luftigt vardagsrum med utgång till den stora inglasade balkongen. Parkettgolv och målade väggar i en trivsam grön/grå ton. Gott om plats för soffgrupp och tv-bänk. Social planlösning mot bostadens kök. Genomgående med fönster i två väderstreck som fyller både kök och vardagsrum med naturligt ljus.

Kök
Stort och luftigt kök med parkettgolv och vitmålade väggar med fondvägg i grått. Kök från Vedum med över- och underskåp i vitt utförande. Svart bänkskiva i kompositsten samt grått kakel som stänkskydd. Köksutrustning i form av kyl, frys, diskmaskin, ugn, mikro, induktionshäll och fläktkåpa. Maskinell utrustning i rostfritt utförande. Stort fönsterparti från golv till tak. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum som elegant separeras genom en halvvägg likt köksö.

Sovrum 1
I anslutning till hallen finner vi det stora sovrummet med parkettgolv och målade väggar i en varm grön ton. Två stora fönster för en härlig atmosfär. Här finns även garderober för bra förvaring. Plats för dubbelsäng, sängbord och övrigt möblemang. 

Sovrum 2
Sovrum med härligt fönsterparti med fri utsikt. Parkettgolv och vitmålade väggar. Plats för säng och skrivbord. Används idag som kontor och gästrum.

Badrum
Stort badrum med klinkergolv i grå ton och vitt kakel på väggarna. Badrumsinredning i form av handfat i kommod, spegelskåp, badkar med takdusch och handdukstork. Tvättmaskin och torktumlare samt förvaringsskåp och arbetsytor. Spotlights i taket och värmande golvvärme. 

Inglasad balkong
I trivsamt läge på våning 3 finns denna härliga balkong med fri utsikt över den fina innergården. Inglasad med vikbara glaspartier från midjehöjd och uppåt. En trivsam yta att inreda efter behov som förlänger vardagsrummet. 

Bästa HSB-projekt 2018

" Bästa HSB-projekt 2017-2018.

Bland 10 nominerade projekt utsågs HSB Brf Mjölnaren i Norrköping till bästa HSB-projekt 2017-2018. Det är en jury som gått igenom och granskat de nominerade projekten. Många saker spelar in för att vinna utmärkelsen. Stadsbyggnadsmässigt har juryn tittat på hur byggnaden passar in i omgivningarna. Arkitekturen är självklart viktig, bl.a. genomtänkt fönsterplacering. HSB:s kärnvärden, ETHOS, ska också vara väl synliga i projektet. Aktiva föreningar, god tillgång till utbildningsmaterial, en hemsida med uppdaterad information och att ha möten där man kan träffas fysiskt är exempel på detta.

Motiveringen till juryns beslut lyder: ”Att bygga i en gammal och traditionsrik stadsmiljö är inte alltid det enklaste. Årets vinnare är ett gott exempel på att det faktiskt är möjligt och att det går att göra till rimliga kostnader. Här har HSB som beställare samverkat med kommunen, arkitekter, byggare och blivande boende på ett föredömligt sätt. Engagemanget har varit stort och resultatet lyckat.

De två huskropparna i kvarteret smälter i skala in i den gamla industriella stadsmiljön. Särskild stor vikt har lagts vid projektets färgsättning där nybyggets volymer och den genomtänkta kulörpaletten bildar en fin helhet med den gamla staden.

I bottenvåningen finns verksamheter som skapar rörelse och liv. Genom kvarteret går ett offentligt gångstråk, intill en omsorgsfullt utformad lekplats öppen för alla. Ett resultat av ett nära samarbete mellan kommunen och HSB som byggherre. Lägenheterna är ljusa med låga fönsterbröstningar och generösa balkonger. Årets vinnare präglas av ETHOS, med en god grannsamverkan och en aktiv bostadsrättsförening”.

- Det har inte varit lätt att kora en vinnare, eftersom alla nominerade projekt håller en mycket hög kvalitet. Men valet föll till slut på HSB Brf Mjölnaren, säger Anders Lago, HSBs förbundsordförande." "

Planritning

Ansvarig fastighetsmäklare

Andreas Lundqvist
Fastighetsmäklare