Nedre Gärdet - Stockholm


Skeppargatan 102


Såld

Skeppargatan 102

Nedre Gärdet

Välplanerad 3:a på Gärdet/Östermalm!

ACCEPTERAT PRIS, FLEXIBELT TILLTRÄDE! På lugn gata invid Tessinparken på nedre Gärdet finner ni denna stilrena och ljusa 3:a i mycket bra skick. Extremt välplanerad med öppen planlösning, två bra sovrum, helkaklat badrum med lyxiga materialval och fördelningshall med mycket bra förvaring. Genomgående ekparkettgolv och vita väggar. Lägenheten är belägen på entréplan mot grönskande innergård. Mysigt läge ett stenkast från Karlaplan, Gärdesfälten och Fältöversten med affärer och restauranger. T-bana vid Karlaplan 5 min från lägenheten. Här får du det bästa av två världar – ett lugnt område invid grönområden och stadens puls bara några minuter bort. Brf Mässen i Stockholm är en välskött och ekonomiskt stabil förening. Kontakta mäklaren för mer information och visning!

Fakta

Adress:
Skeppargatan 102
Område:
Nedre Gärdet, Stockholm
Kommun:
Stockholm
Lägenhetsnummer:
146  /  1003
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal ägande:
0.20289%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1935
Fönster:
2-glas energiglas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Ventilation:
Självdrag
Badrum:
1 st
Förråd:
Källarförråd
TV- Internetutbud:
Com hem
Inkluderat i avgift:
Värme och vatten (kabel-TV och bredband 100/10 Mbit obligatorisk avgift 100kr/månad tillkommer)
Hiss:
Ja

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
455 kr
Överlåtelseavgift:
1138
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
29.82%

Energideklaration

Ej utförd

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
3 300 kr/år
2 400 kr/år
5 700 kr/år
Schablonberäknad

Förening

Brf Mässen i Stockholm
702001-5017
Ja

Om föreningen

Bostadsrättsförening bildades den 12 oktober 1931. Föreningen äger och förvaltar fastigheterna i kvarteret Mässen 7-13 i Oscars församling. Inom föreningen finns 642 lägenheter samt två lokaler upplåtna med bostadsrätt. Utöver dessa innehar föreningen 30 kommersiella lokaler. Föreningen förvaltas av Nabo.

Gemensamma utrymmen

Alla lägenheter har tillgång till tvättstuga (digital bokning), liksom cykelrum. Medlemmarna har även tillgång till ett grov-soprum av begränsat storlek.

Utförda renoveringar

Trapphus 2017
3-fas el 2014
Markupprustning 2007
Sopsugsanläggning 2007
Stambyte 1991-1993
Elstambyte 1991-1993
Hissrenovering 1988-1989
Fasadputs 1988-1990
Balkongrenovering 1987-1989

Medlemskap

Lägenheterna i föreningen är endast till som bostäder och får inte kontoriseras. Juridisk person godkänner för närvarande inte nya juridiska personer med hänvisning till att de önskar säkerställa sin status som en äkta bostadsrättsförening med nuvarande skatteregler.

TV och bredband

Föreningen har gruppavtal med ComHem som omfattar TV och bredband till alla lägenheter t.o.m. 31 mars 2021. Abonnemang på TV och bredband kostar 100 kronor per månad och debiteras tillsammans med månadsavgiften. Bredbandet är ComHems Bredband 100 (100/10 MB/s). Högre hastighet och flera Tv-kanaler kan köpas som tillägg. Fast telefoni via ComHem finns som option.
Aktuellt utbud på TV och bredband samt priser finns på www.comhem.com eller via kundtjänst.

Kommande renoveringar

Fastigheternas löpande underhåll regleras enligt upprättad underhållsplan. Planen omfattar åren 2018-2032 och är avsedd att hantera underhåll och avsättning till fonden för yttre underhåll. En underhållsplan finns som bygger på besiktningar av samtliga fastigheter.

Vill du veta mer om föreningen? Läs mer på föreningens hemsida: www.massen.se/

Beskrivning

Hall

Ljus och luftig hall som smidigt binder samman lägenheten. Till vänster om entrédörren finner vi stora garderober med spegeldörrar som spär på känslan av rymd i rummet.  

Sovrum 1

Stort sovrum med generöst ljusinsläpp. Rummet har vacker ekparkett på golvet och väggar målade i vitt. Det finns gott om utrymme för både säng och förvaring. Inbyggda garderober med spegelskjutdörrar. Möjlighet till mindre kontorsplats för den som behöver. 

Kök

Praktiskt kök som vackert smälter in i rummet. Vita skåpsluckor, ekbänkskiva och glasskiva som stänkskydd. Här finns allt som behövs för att laga fantastiska middagar både när det gäller bänkyta som utrustning i form av kyl/frys, ugn, micro, häll och fläkt. Köket är öppet mot vardagsrums delen. Även här vacker ekparkett på golvet och vitmålade väggar. 

Vardagsrum

Med ett härligt ljusinsläpp känns vardagsrummet öppet och hemtrevligt. Vardagsrummet smälter samman med köket på ett smidigt och diskret sätt. Finns plats för stor matgrupp och större soffgrupp enligt egna önskemål. Ekparketten sträcker sig även till vardagsrummet och även här är väggarna vita. 

Sovrum 2

Det andra sovrummet är också stort och rymligt med fint ljusinsläpp. Rummet följer övriga lägenheten med ett vackert ekparkett golv. Här finns två garderober och plats för mer förvaring.  

Badrum

Stilrent badrum med svart klinkergolv och vitt kakel på väggarna. I duschen finns en vacker mosaikdetalj i skimrande blått. Golvvärme, handdukstork, vägghängd wc, handfat i kommod och badrumsskåp. 

Område

Attraktivt läge invid Tessinparkens lummiga grönska. Centralt läge på nedre Gärdet med flertalet busslinjer och tunnelbana ett stenkast bort. Närområdet bjuder på vackra grönområden, välbesökta caféer, flertalet gym och idrottsmöjligheter på Östermalms IP. En bit bort finns även Liljansskogen samt det stora Köpcentrumet på Fältöversten där Karlaplans tunnelbana också ligger. Nära KTH och bra förbindelser till Stockholms Universitet. 

Dokument

Planritning

Daniel Johansson
Kontorsägare/Fastighetsmäklare
070-895 07 35