Vasastan - Stockholm


Västmannagatan 28A


Såld

Västmannagatan 28A

Vasastan

Sekelskiftes 2:a med balkong i soligt sydvästläge!

TIDSBOKAD FÖRHANDSVISNING 13/9. I lugnt gårdshus finner du denna välplanerade sekelskiftes 2:a med balkong i soligt sydvästläge! Bostaden är mycket smakfullt renoverad där materialval av kvalité samspelar med välbevarade charmiga originaldetaljer. Lägenheten karaktäriseras av vackert vitbetsat trägolv, höga golvlister, och luftig takhöjd. Köket är smakfullt renoverat med integrerade vitvaror och plats för ett matbord. Köket har speglade luckor med mässingsbeslag och en vacker bänkskiva i ek. Köket är fullt utrustat med integrerad diskmaskin, spishäll, mikro, ugn samt integrerad kyl och frys. Fräscht helkaklat badrum med egen tvättmaskin. Harmoniskt och tyst sovrum som vetter mot föreningens lugna innergård. I hallen finns även en garderobsvägg som erbjuder gott om förvaring. Stabil och välskött förening med låg belåning i välskötta fastigheter. Föreningens innergård är välskött och här finns utemöblemang. Här bor du på attraktivt läge med närhet till Vasaparken och Observatorielunden.

Fakta

Adress:
Västmannagatan 28A
Område:
Vasastan, Stockholm
Kommun:
Stockholm
Lägenhetsnummer:
305  /  1202
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal ägande:
3.15687%
Andelstal avgift:
3.14103%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1898-1929
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Balkong:
Balkong
Förråd:
Vindsförråd (cirka 4-5 kvm)
TV- Internetutbud:
Ownit
Inkluderat i avgift:
Värme, Vatten, balkongavgift 50 kr/mån, TV & bredband 234 kr/mån
Ej inkluderat i avgift:
balkongavgift 50 kr/mån
Hiss:
Nej

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
476 kr
Överlåtelseavgift:
1190
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
29.82%

Energideklaration

Utförd
122 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 1 person
2 400 kr/år
1 800 kr/år
4 200 kr/år
Schablonberäknad

Förening

BRF Tuben 6
716447-6207
Ja
Nej

Om föreningen:

BRF Tuben 6   Äkta och välskött förening i vacker fastighet anno 1898 varav ett gatu- och ett gårdshus. Föreningen bildades 1987 och förvärvade fastigheten 1998. Föreningen upplåter 26 st bostadsrätter samt en kommersiell lokal som hyrs ut. 

Gemensamma utrymmen:
- Tvättstuga i entréplan med fräscha maskiner
- Cykelrum
- Barnvagnsrum
- Nyrenoverad innergård (från mars)  

Antal lägenheter: 26 st  

Antal lokaler i föreningen: 1 st  

Tv & Bredband: Bredband levereras via Ownit, 100Mbit    

Genomförda renoveringar:
1985-86 - Stambyte, nya elstigare med 3 fas, tak och fönster.
1999-2000 - Renovering av trapphus samt port.
2000 - Installation av tryckvattenstegrare, byggnation av balkonger, port och trapphus med automatisk dörröppning.
2001 - Montering av ny port mot gatan med automatisk öppning.
2008 - Byte av värmecentral, uppgradering av ventilation
2009 - Målning fönster
2010 - Spolning avloppsstammar
2011 - Ny entré, byte av termostater
2013 - Försäljning av råvind.
2015 - OVK besiktning
2017 - Installation av säkerhetsdörrar
2019 - Installation av fiber via Ownit
2020 - Gårdsrenovering, uppfräschning av entré och målning av fönster. OVK besiktning, radonmätning.
2021: Spolning och filmning av avloppsstammar

Beskrivning

Hall:

Välkomnande entréhall med avhängningsmöjligheter och gott om förvaring i en praktisk garderobsvägg direkt till vänster. Hallens väggar är ljusa och på golvet ligger ett vitlaserat parkettgolv. I taket sitter det infällda dimbara spotlights.

Kök:

Smakfullt renoverat kök med full maskinell utrustning, goda förvaringsmöjligheter samt bra arbets- och avställningsytor. Köket är utrustat med integrerad kyl & frys, mikrovågsugn, spishäll, varmluftsugn, fläkt och integrerad diskmaskin. Köket har vita köksluckor med snygga beslag i mässing, bänkskiva i oljad ek med vitt kakel och spotlights i vitrinskåp samt under överskåp. På golvet ligger ett vitlaserat parkettgolv, väggarna är målade i en ljusgrå kulör och i taket finner du dimbara spotlights. I köket finns plats för ett matbord.

Vardagsrum:

Luftigt vardagsrum med pampig takhöjd, två stora fönsterpartier som ger ett härligt ljusinsläpp. Vardagsrummet är lättmöblerat och här finns plats för både ett stort matsalsbord samt en rejäl soffgrupp. Rummet har målade väggar i en ljusgrå kulör och på golvet ligger ett vitlaserat parkettgolv.

Balkong:

Via helglasade pardörrar från vardagsrummet når du bostadens trevliga balkong i soligt sydvästläge. Detta är det perfekta läget för dig som gillar många soltimmar! På balkongen finns det gott om plats för ett caféset eller mindre loungegrupp.

Sovrum:

Mysigt och rofyllt sovrum som vetter mot föreningens lugna innergård. Sovrummet har en luftig takhöjd med takrosett, ett stort fönsterparti som ger ett härligt ljusflöde samt en vacker speglad originaldörr. Här finns gott om plats för en dubbelsäng och ytterligare plats för garderober och skrivbord om så önskas. På golvet ligger vitlaserade trägolv och väggarna är målade i en ljusgrå kulör.

Badrum:

Helkaklat badrum med vitt kakel på vägg och grå klinker på golv med golvvärme. Badrummet är utrustat med tvättmaskin, handdukstork, badrumskommod, WC, duschhörna med duschväggar i glas. I taket sitter det dimbara spotlights.

Om området:

Perfekt läge med närhet till allt vad Vasastan kan erbjuda. Vid Odenplan finner du flertalet caféer, restauranger och butiker. Flertalet mataffärer finns i direkt närhet. Mycket bra kommunikationer med T-bana samt flertalet bussar som tar dig runt hela stan. Med några minuters promenad nås Drottninggatan, Hötorget och City. Inte långt bort finner du även mysiga grönområden med promenadstråk så som Observatorielunden, Tegnérlunden, Hagaparken och Vasaparken.

Kommunikationer:

Mycket goda kommunikationer med tunnelbana, flygbussar samt flertalet bussar. Pendeltåg finns vid Odenplan. Närhet till Kungliga Tekniska Högskolan, Handelshögskolan, Karolinska Institutet och Stockholms Universitet.

Dokument

Planritning

Alexander König
Kontorsägare/Fastighetsmäklare
072-310 70 60