Kungsholmen - Stockholm


Arbetargatan 24B


Arbetargatan 24B

Kungsholmen

Välplanerad 4:a med radhuskänsla!

Unikt tillfälle att förvärva denna välplanerade fyra med radhuskänsla mitt i stan. Här bor du på högt läge i stabil förening med låg avgift. Lägenheten har en mycket väldisponerad planlösning med generösa sovrum, trevliga sällskapsytor, badrum med egen tvättmaskin, gäst-toalett och en balkong. Du har även en stor och härlig loftgång mot föreningens ostörda innergård med dess två lekparker som kan nyttjas för att njuta av eftermiddagssolen. Trevlig förening med många barnfamiljer samt garage som nås via hissen. Här bor du på lugn adress i barnvänligt område med närhet till några av stans bästa skolor och förskolor. Du har även närhet till Fridhemsplans stadspuls, Västermalmsgallerian, flertalet mataffärer som Coop, ICA och Willys. Bara ett stenkast bort finner du vackra promenadstråk längs med Karlbergskanalen och Norr mälarstrand.

Fakta

Adress:
Arbetargatan 24B
Område:
Kungsholmen, Stockholm
Kommun:
Stockholm
Församling:
Västermalm
Lägenhetsnummer:
00042  /  1303
Typ:
Lägenhet
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal ägande:
2.721900
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1982
Fönster:
2-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Hiss:
Ja
Balkong:
Balkong
Förråd:
Källarförråd
TV- Internetutbud:
Kabel TV: Com Hem Fiber: Alltele
Hiss:
Ja

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
448 kr
Överlåtelseavgift:
1 120 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
29.82%

Energideklaration

Utförd
2008-10-08
122 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 3 personer
3 600 kr/år
1 440 kr/år
5 040 kr
Schablonberäknad

Förening

BRF S:t Göran, Knoppen 23
769604-3772
Ja

Brf S:t Göran, Knoppen 23

Om föreningen

Föreningen består av två hus, ett äldre från 1906, ombyggt 1982 (Arbetargatan 22) och ett modernare från 1982 (Arbetargatan 24A-B). Föreningen förvärvade fastigheten 1999 och är en äkta bostadsrättsförening. Fastighetsbeteckningen är Knoppen 23. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrad.

Ekonomisk förvaltning sköts av Fastum.  
Teknisk förvaltning sköts av Brambecks' Fastighetsservice AB.

Organisationsform

Bostadsförening

Antal lägenheter

44

Antal hyresrätter

4

Antal lokaler i föreningen

1

Ekonomi

Bostadsrättsföreningen har en mycket god ekonomi. Under 2009 uppläts två hyresrättslägenheter till bostadsrätter vilket genererat kapitaltillskott. Belåningen är låg.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Äger föreningen marken?

Ja

 

Hall:

Välkomnande entréhall med avhängning för ytterkläder direkt till vänster och på golver finner du en snygg slitstark mörk klinker. Hallens väggar är vitmålade och på golvet ligger en snygg heltäckningsmatta i grått. Utanför dörren når du den trevliga loftgången som kan nyttjas som en extra plats att njuta av solen på. På loftgångens golv ligger en trätrall.

Kök: 

Mysigt kök med charm och härligt ljusinsläpp. I köket finns gott om plats för ett större matbord att avnjuta många middagar vid. Köket är fullt utrustat med diskamskin, spis & ugn, helkyl & helfrys, fläktkåpa och inbyggd mikro. Här sitter ett vitt kakel ovanför diskbänk, väggarna vitmålade och på golvet ligger ett stilsäkert schackrutigt golv i svart och vitt.

Vardagsrum:

Luftigt vardagsrum med utgång till lägenhetens balkong. I vardagsrummet ligger en fin ekparkett på golv, väggarna är vitmålade och här finns gott om plats för både en soffgrupp samt matsalsbord.

Balkong:

Rymlig balkong på högt läge med förmiddagssol. På balkongen ryms en större loungegrupp och här kan du avnjuta många härliga frukostar. Balkongen nås via vardagsrummet. 

Gäst WC:

Gäst-wc i anslutning till entréhallen. Gäst-wc är utrustad med smakfull ho och blandare från Vola (design Arne Jacobsen) och här finns WC samt möjligheter till förvaring i spegelskåp. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger en ljus plastmatta.

Master bedroom:

Ljust och luftigt master bedroom med gott om plats för en dubbelsäng och sängbord. Här är väggarna tapetserade med en blommig mönstrad tapet och på golvet ligger en ektarkett. Här finns även smart förvaring i platsbyggda skjutdörrsgarderober. I anslutning till master bedroom finns en walk in closet med praktiskt elfa-system för förvaring.

Sovrum 2:

Mysigt sovrum som utgör det perfekta barnrummet. Här får du plats för både säng, leksaker och skrivbord. Här är väggarna tapetserade i en barnvänlig tapet med hjärtan och på golvet ligger en ekparkett.

Sovrum 3:

Det tredje sovrummet har en mysig heltäckningsmatta på golv och ljusa väggar samt en fondvägg som går i svart och vitt. Här finns även gott om plats för både en säng och skrivbord.

Badrum:

Fräscht helkaklat badrum med vitt kakel på vägg och grön klinker på golv. Badrummet är utrustat med badkar, kombinerad tvättmaskin och torktumlare av märket LG, WC, handdukstork och stilrent handfat med blandare från Hansgrohe. Badrummet erbjuder även bra förvaring för handdukar i smart hyllsystem ovanför tvättmaskinen. Ytterligare förvaring finns även i två stycken spegelskåp.

Utförda renoveringar

Välskött förening där man bland annat gjort följande renoveringar: 
1982 stambyte av VA och el i den äldre fastigheten, 
2003 Ombyggnad av vindar i gatuhus till fyra nya bostadsrätter.
2004 målning av trapphus, 
2007 uppfräschning av gården, ny lekplats, fin pergola och byte av fjärrvärmecentral. 
2008 Under året har hissarna reparerats, besiktigats och hissbelysningen har blivit bytt.
2009 Renovering av tvättstuga. Nya maskiner.
2009 OVK-kontroll
2009 Stammama i huset 22 har rensats.
2010 Rensnìng av avloppsstammar i alla fastigheter. 
2010 Målning av dörrar och fönster bottenvâning mot gatan (Arbetargatan 22)
2011 Nya skyddskåpor monterades på alla kodlås för ytterligare säkerhet.
2011 Byte takfläkt. 
2013-14 Taket omlagt på Arbetargatan 22
2014 Samtliga avloppsstammar och avlopp rengjorda
2014 Uppfräschning av tvättstuga
2015 OVK åtgärdad och godkänd på Arbetargatan 24A-B.
2017 Hissen i 24B totalrenoverad.

Föreningen har en underhållsplan på 30 år som man följer.

Kabel-TV & Bredband

Kabel-TV
Huset är ansluten till ComHems kabelnät (basutbud ingår ej i månadsavgiften). Under juni 2017 drogs fibernät 1000 Mbit/1000 Mbit in i alla lägenheter, leverantör Alltele. Fibern kommer ingå i nuvarande avgift).

Internet
Bredband via kabel-tv eller ADSL.

 

Parkering

Det finns ett garage i huset med bilinfart vid Arbetargatan 26 samt hiss som går ner till garaget från 24A och 24B. I vår förening har vi 25 platser som främst förmedlas internt till våra medlemmar men även till externa om platser blir över. Dessa platser hanteras av styrelsen genom en intern kö där boende i vår BRF har förtur. I det nedre större garaget finns även platser som då förmedlas via grannföreningen BRF Knoppen 15.

 

Gemensamma utrymmen: 
- Det finns två soprum med sopsortering, sedan våren 2017 även sortering av matavfall.
- Garage (infart Arbetargatan 26).
- Källarförråd
- Tvättstuga (4 tvättmaskiner, en grovtvättmaskin, två torktumlare, två torkskåp samt kall och varmmangel). Nås med hissen i port 24B. 
- Barnvagnsrum.
- Cykelförråd (ingång från gården).
- Öppen gård med utemöbler, grillplats och nybyggd lekplats.

Här bor du på lugn adress med närhet till citypuls och grönska i uppskattad kombination. Shopping finner du i Västermalmsgallerian och runt Fridhemsplan finns ett stort utbud av välkända restauranger och trendbutiker.

Några minuter bort ligger Kronobergsbadet, härliga Rålambshovsparken med dess skatepark och Smedsuddsbadet med sin läckra sandstrand. 

Vackra promenadsstråk finner du längs med Norr mälarstrand och Karlbergskanalen.

Mycket barnvänligt område med närhet till både skolor, förskolor och Stockholms internationella Montessoriskola.

Goda kommunikationer med T-banas gröna och blåa linje till Fridhemsplan samt ett flertal bussar (bl a 1, 3 och 4).

Fridhemsplan erbjuder ett stort urval av restauranger, caféer, butiker, gym, välsorterade mataffärer som Coop Daglivs, ICA och Willys samt mycket mer.

Här bor du intill flertalet grönskande parker som bland annat Kronobergsparken, Sankt göransparken och Rålambshovsparken.

Planritningar

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Arbetargatan 24B

Välj en eller flera visningar nedan

Alexander König
Fastighetsmäklare & Partner
072-310 70 60