Kungsholmen - Stockholm


Maria Sandels Gränd 1


Såld

Maria Sandels Gränd 1

Kungsholmen

Ljus och välplanerad gavel 3:a med två franska balkonger!

Välkommen hem till denna ljusa och välplanerade gavel 3:a med två franska balkonger från vardagsrummet. Stora, eleganta fönster i två väderstreck ger ett naturligt ljusinsläpp. Här bor du på bästa adress med vacker utsikt mot grönskande omgivningar. Denna 3:a erbjuder en optimal planlösning med två bra sovrum, öppen planlösning mellan kök och vardagsrum samt ett rymligt badrum. Köket är smakfullt renoverat med gedigna materialval och kvalitativa vitvaror. Badrummet är även förberett för tvättmaskin. Ypperlig förvaring med ett flertal garderobssektioner samt två rymliga klädkammare. För extern förvaring finns ett stort källarförråd. Garage finns i fastigheten och du når garaget samt tvättstugan via den rymliga hissen. Här bor du på attraktivt läge på Kungsholmen i lugna och idylliska S:t Eriksområdet. Ett stenkast ner till Kungsholms strand och Klara sjö som bjuder på mysiga promenad- och joggingstråk. Kort gångavstånd till Centralstationen med fjärrtåg och Arlanda Express

Fakta

Adress:
Maria Sandels Gränd 1
Område:
Kungsholmen, Stockholm
Kommun:
Stockholm
Församling:
Västermalm
Lägenhetsnummer:
36  /  1202
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal ägande:
1.66336%
Andelstal avgift:
1.66336%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1997
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Balkong:
2 stycken franska balkonger
Förråd:
Källarförråd
TV- Internetutbud:
Tv: Com Hem , Bredband: Telenor
Inkluderat i avgift:
Värme, Vatten
Hiss:
Ja

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
714 kr
Överlåtelseavgift:
1666
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
29.82%

Energideklaration

Utförd
2020-05-21
150 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
3 000 kr/år
3 000 kr/år
6 000 kr/år
Schablonberäknad

Förening

HSB BRF Fleming nr 234
716417-8118
Ja
Nej

Om fastigheten:

Fastigheten består av 2 hus byggda 1997 och omgärdas av ett kvarter där flera gator ingår: Fleminggatan 22 A-F, Carl-Gustaf Lindstedts gata 1 och 3, Maria Sandels gränd 1 och 3 och Grubbensringen 2, 4 och 6.
Husen innehåller 52 lägenheter, 6 lokaler med butiker, restauranger och kontor samt ett parkeringsgarage.

En av tre gemensamma tvättstugor nås via hiss, tvättstuga finns på plan -1 och garaget nås på plan - 2.

Fastigheten
Fastighetsbeteckning: Tegelbruket 7
Fastigheten består av två stycken bostadshus.
Bostadsyta: 5088 kvm
Lokalyta: 480 kvm
Garageyta: 469 kvm
Byggnadsår: 1997
Fastigheten är upplåten med tomträtt som föreningen innehar sedan 1997. Nuvarande tomträttsavtal gäller tom 2026.

Garage:

Föreningen har ett eget garage med infart från Carl-Gustaf Lindstedts gata i anslutning till Stockholmsparkerings garage.
Garage har 20 platser för bilar och 2 platser för MC/Moped. Hyran för dessa är för närvarande 1 916 kr/månad resp. 346 kr/mån. I garaget finns även ett förråd för däckförvaring.

Innergården:

Brf. Fleming har en innergård i det gula huset som vetter mot Fleminggatan samt en mindre gård utanför fastigheten vid Grubbensringen. Dessa gårdar är till för att utnyttjas av alla medlemmar. Innergården har bord, soffor och stolar och en grillplats. Innergården kan bokas för fester, middagar, studentmottagningar och liknande. Bokningslista finns utanför cykelrummet.

Beskrivning

Hall
Välkomnande hall med mycket förvaring i form av inbyggda garderober med skjutdörrar samt plats för förvaringsmöbel. Ljusa väggar och slitstarkt klinkergolv i terracotta. Från hallen nås bostadens kontor/ extra förråd. Vidare in i bostaden nås den inre hallen som öppnar upp sig mot Master bedroom, klädkammare, badrum samt vardagsrum.

Vardagsrum/ Kök:
Socialt och trivsamt vardagsrum men härligt ljusinsläpp från lägenhetens två franska balkonger. Här har du en ljuvlig utsikt över några av Stockholms finaste gator med färggranna fasader och välvårdade kvarter. Väggarna är tapetserade och på golvet ligger ett parkettgolv.

Praktiskt och modernt kök i en social öppen planlösning mot vardagsrummet. Här ryms ett stort matbord med plats för flera gäster. Köket erbjuder massvis med förvaring i över och underskåp och den maskinella utrustningen består av helkyl, helfrys, integrerad ugn, spishäll med fläktkåpa samt integrerad diskmaskin. Vita skåpsluckor, grått kakel som stänkskydd och bänkskiva i smakfull mörk granit. På golvet ligger en grå klinker som övergår i en parkett.

Sovrum 1
Rofyllt sovrum med gott om plats för dubbelsäng och sängbord. Förvaring finns i form av en inbyggd garderob med praktiska skjutdörrar med spegelglas. Sovrummets väggar är tapetserade och på golvet ligger ett parkettgolv.

Sovrum 2
Intill vardagsrummet ligger ytterligare ett sovrum som idag nyttjas som arbetsrum med ett praktiskt sängskåp. Även här är väggarna tapetserade och på golvet ligger en parkett.  

Badrum
Rymligt och helkaklat badrum med badkar, WC, handfat med kommod, spegelskåp samt handdukstork. Badrummet är även förberett för tvättmaskin om så önskas.

Kontorsrum/ Förråd:
Lägenheten rymmer dessutom två extra rum där det ena idag nyttjas som klädkammare och det andra som kontorsrum/ förrådsrum.  

Närområde:

Välkommen hem till vackra Kungsholmen. Här bor du på central och lugn adress i attraktiva Grubbensringen. På några minuter når du Fridhemsplans puls och en kort promenad bort når du Norr Mälarstrands glittrande vatten. Du har även nära till Centralstationen och Arlanda Express, samt Kungsholmstorgs breda utbud av butiker och restauranger. Njut av Kungsholmens härliga promenadstråk längs med vattnet och på några minuters promenad finner du grönskande Kronobergsparken. Du har även ett brett utbud i Västermalmsgallerian med matbutiker med långa öppettider exempelvis ICA, Coop Daglivs samt Willys. Här finns även kemtvätt, apotek och flertalet banker. Kommunikationerna är mycket goda och här finns både blå och grön tunnelbanelinje, innerstadsbussarna samt flertalet övriga busslinjer. Helt enkelt ett perfekt läge för den som vill avnjuta det bästa av vad Stockholms innerstad har att erbjuda. 

Dokument

Planritning

Alexander König
Kontorsägare/Fastighetsmäklare
072-310 70 60