Södermalm - Stockholm


Heleneborgsgatan 9B


Såld

Heleneborgsgatan 9B

Södermalm

Nyproducerad 1:a med exklusiva materialval och egen uteplats

På attraktiv Södermalmsadress finns det nyligen slutförda projektet M6 där två vackra 20-talshus har totalrenoverats på ett ytterst smakfullt sätt. Yteffektiv och exklusiv 1:a med öppet kök och stor rymlig uteplats med gott om plats för utemöblemang samt grill. Genomgående påkostat med fina material- och färgval med ett platsbyggt kök samt exklusiv bänkskiva i Carrara marmor. Ekonomiskt stark äkta BRF med låg avgift. Juridisk person kan godkännas delvis i föreningen. Här bor du i populära Hornstull med närhet till allt. Underbara Söderkvarter med enbart ett stenkast till oasen Långholmen med fina bad och lika nära till allt som det nya Hornstull erbjuder. Ett par minuter bort ligger T-bana och bussar finns direkt utanför porten. Denna lägenhet måste upplevas på plats!

Fakta

Adress:
Heleneborgsgatan 9B
Område:
Södermalm, Stockholm
Kommun:
Stockholm
Församling:
Högalid
Lägenhetsnummer:
12003  /  1003
Typ:
Lägenhet
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal ägande:
0.9640000
Andelstal avgift:
0.97338%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1926
Fönster:
3-glas
Balkong:
Egen uteplats
Förråd:
Källarförråd
TV- Internetutbud:
Fiber från TELIA. 100/100 + Mediapaket + IP kostar sammanlagt 229 kr/mån.
Hiss:
Nej

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
448 kr
Överlåtelseavgift:
1 120 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
29.98%

Energideklaration

Utförd
2009-03-27
160 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 1 person
1 800 kr/år
1 440 kr/år
3 240 kr
Schablonberäknad

Förening

BRF M 6 i Stockholm
769630-4091
Ja
Ja

Om föreningen

BRF M6 i Stockholm är att betrakta som en äkta bostadsrättsförening.

Tomtens areal är 1.275 kvm och det finns 62 lägenheter, varav alla är ombyggda/nyrenoverade. Bostäderna utgörs av 2.899 kvm och alla är bostadsrätter.

M6 är ett klassiskt 1920-talshus på Södermalm i Stockholm som omvandlats till toppmodernt boende för den kräsna storstadsbon. Huset har den charm och historia man förväntar sig av ett Stockholmshus byggt på 1920-talet. Inuti uppenbarar sig 62 välplanerade lägenheter, helrenoverade från grunden utifrån arkitekt Love Arbéns ritningar.

Fastigheten består av tre trapphus och en vacker innergård med flera naturliga uteplatser.

Föreningen har en modern fin tvättstuga i ett gårdshus och har även ett stort cykelrum.

Interiör

Hela lägenheten är i toppskick och stod inflyttningsklar under slutet av 2016.

Hall:

På golvet ligger en ljusgrå klinkers och här finns tre platsbyggda garderober samt yta för avhängning.

Kök:

Köket är platsbyggt och kommer från Hagaköket. Köket är fullt utrustat med integrerad diskmaskin, varmluftsugn/ugn/micro, induktionshäll samt köksblandare i mässing från Tapwell. Köksluckorna går i en stilren mattgrön ton med bänkskiva i klassisk carrara marmor. Praktisk belysning finns monterad under högskåpen.

Badrum:

Badrummet håller hög klass och är väl tilltaget. På golvet ligger snygg grå klinker med härlig golvvärme. Kranar och duschblandare följer kökets utformning och kommer från Tapwell i krom. Badrummet är utrustat med en vägghängd WC stol, kommod samt duschdörr i klarglas & handdukstork. Här finns även en takdusch samt ett fönster för härligt ljusinsläpp. Badrummet är även förberett för tvättmaskin.

Allrum:

Allrummet är ljust, trevligt och bjuder in till sociala sammanhang. Här finns plats för såväl säng som soffa samt matbord. Väggarna är ljusgråa och på golvet ligger det ett ljust ekgolv från Kährs.Tack vare den mycket uppskattade uteplatsen som hör till bostaden så förlängs rummet då man enkelt slår upp pardörrarna i glas.

Uteplats:

I anslutning till allrummet så ligger den rymliga, lummiga uteplatsen i rakt österläge.Insynsskyddat då du har avskärmande spaljeer mot grannen och inga balkonger ovanför. Här finns gott om plats för utemöblemang samt härliga planteringar. Uteplatsen nyttjas lika bra såväl dag som kvällstid då det finns fast väggbelysning samt eluttag på uteplatsen.

Närområde

Här hittar man den ultimata mixen av storstadspuls och naturområden. Kvarteren kring Hornstull är kända för sitt stora utbud av restauranger, kaffebarer och shopping. Några hundra meter bort väntar Långholmen och Söder Mälarstrands avkopplande parkområden, promenadstråk, badstränder och kolonilotter.

Dokument

Planritningar

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Heleneborgsgatan 9B

Välj en eller flera visningar nedan

Alexander König
Fastighetsmäklare & Partner
072-310 70 60