Hagalund - Solna


Hagalundsgatan 20


Såld

Hagalundsgatan 20

Hagalund

Välplanerad 3:a med stambytt badrum och stor inglasad balkong!

På 9:e våningen med ett fritt läge och underbar utsikt med vidsträckt vy över Solna och Stockholm finner du denna 3:a. Stor inglasad balkong i västerläge gör att du får eftermiddags-och kvällssol. Lägenheten är mycket väl disponerad med bl.a. två toaletter, två ordentliga sovrum, stort parallellkök med matplats och rymligt vardagsrum. Perfekt belägen då både tunnelbanestationen Solna Centrum och pendelstationen Solna station är på 5-10 minuters promenadavstånd. Närhet till vackra Hagaparken och Brunnsviken med dess fantastiska omgivningar. Ett stenkast från Arenastaden, Friends Arena och Mall of Scandinavia, ligger Hagalund i ett av de mest kommunikationstäta områdena i Solna. Från Hagalund går tvärbana, pendeltåg och bussar till stan, och på några års sikt, även tunnelbanans gula linje i samband med utbyggnaden av Hagastaden.

Fakta

Adress:
Hagalundsgatan 20
Område:
Hagalund, Solna
Kommun:
Solna
Församling:
Solna
Lägenhetsnummer:
201903  /  1903
Typ:
Lägenhet
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal avgift:
0.24510%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1972
Fönster:
2-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Hiss:
Ja
Balkong:
Balkong
Förråd:
Källarförråd
TV- Internetutbud:
Com hem-TV och bredband via ownit (upp till 1000 Mbit/s)
Hiss:
Ja
Gästtoalett:
Ja

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
455 kr
Överlåtelseavgift:
1 138 kr
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
29.2%

Energideklaration

Utförd
2009-02-20
136 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 3 personer
3 000 kr/år
2 400 kr/år
5 400 kr

Förening

BRF Hagalunden
769618-3339
Ja

Om föreningen

BRF Hagalunden äger och förvaltar sedan 2010 de båda 13-våningsfastigheterna Sunnan 14 och Sunnan 16 med adresserna Hagalundsgatan 8-14 och Hagalundsgatan 18-24 samt marken som tillhör fastigheterna. Även de två garageplanen som knyter samman de två fastigheterna Sunnan 14 och Sunnan 16 ägs och förvaltas av BRF Hagalunden. I fastigheterna finns 446 stycken lägenheter fördelade på 356 stycken bostadsrätter och 90 stycken hyresrätter som dolt kapital.

Ett mindre antal lokaler/förråd för uthyrning samt 427 parkeringsplatser/burar.

Föreningen accepterar inte juridisk person som medlem i föreningen.

Föreningen accepterar delat ägandeskap oavsett procentsats.

Mellan huskropparna finns en trivsam innergård med grönytor, fotbollsplan, planteringar, grillplats och lekplats. Gemensamma tvättstugor finns det en av i varje port, även en grovtvättstuga finns. Tre cykelrum per huskropp finns i dagsläget och cykelställ utomhus finns. Föreningen har också en populär samlingslokal som bokas via tvättstugans skärm i entréerna.

För mer information gå gärna in på föreningens hemsida http://www.hagalunden.se

Parkering

Föreningen tillhandahåller egna parkeringsplatser i föreningens garage som är anslutet till föreningens båda fastigheter. I garaget finns även en separat biltvättplats. Priserna skiljer sig för boende, externa hyresgäster samt företag. För boende kostar en garageplats idag 540 kr/månad och en burplats 640 kr/månad. I dagsläget är det några månaders kö.


Följande antal platser finns tillgängliga för de boende:
9 st moped / MC, 250 st vanliga platser (några månaders kö), 80 platser är blockuthyrda till BRF Kyrkbacken och 15 platser till Garageföreningen Lycktan. Ca 72 st burplatser, 5 st handikapplatser, 2 st vardera burplats S, L och XL.
Burplats S är lämplig för två MC, en MC med sidovagn, mindre släp eller liknande, men alltför liten för en normal personbil.

2018 Bytt ställverk

2017/2018 Stambyte och hissrenoveringar. Stambytet finansieras med bankmedel (se balansräkning i årsredovisningen), förväntat positivt kassaflöde från löpande drift framöver, kommande sålda hyresrätter som ombildas, samt nyupptagna lån. Denna lägenhet är redan stambytt och hissarna i denna uppgång är redan klara.

2017 Installation av energibesparande LED-belysning i föreningens båda fastigheter inkl. garage.

2012/2013 Byte dörrpartier i portarna.

2005 Betongreparationer parkeringsgarage.

2003 Tilläggsisolering vind.

1999 Tilläggsisolering fasad.

1998 Ombyggnad av tvättstugor och ungdomslägenheter. Undercentral fjärrvärme.

1997-98 Tak byte tätskikt och brunnar.

1996 Fönsterbyten fasad, ej balkonger.

Hall

Rymlig hall med gott om plats för avhängning och förvaring. Hallen binder ihop lägenhetens alla rum på ett smidigt sätt. Praktiskt linoleumgolv i mörk färg med mönstrad ljus tapet. Inbyggt linneskåp. 

Sovrum 1

Praktiskt sovrum med tre platsbyggda garderober med tillhörande överskåp som rymmer mycket förvaring. Plats för dubbelsäng och sovrumsmöblemang. Stort fönsterparti och balkongdörr som släpper in mycket ljus. Linoleumgolv och mönstrad ljus tapet.  

Sovrum 2

Plats för dubbelsäng och nattduksbord. Även här finns det platsbyggda garderober samt utgång till balkongen. Linoleumgolv och mönstrad ljus tapet på väggar. 

Kök

Praktiskt kök med stora förvaringsmöjligheter i form av rymliga golv- och väggskåp på båda sidor. Vita stilrena luckor med rostfri diskbänk och laminatbänkskivor. Mönstrat kakel som stänkskydd. Utrymme för ordentligt matbord vid fönstret med plats för 4-6 personer. Maskinell utrustning i form av diskmaskin, ugn med glashäll samt hel kyl och frys. 

Vardagsrum

Rymligt vardagsrum med plats för både soffmöblemang och bokhyllor. Stort fönsterparti som ger mycket ljus. Vackert parkettgolv och mönstrad tapet i sandfärg. 

Balkong

Stor rymlig balkong med vacker trall. Här får du plats med både matbord och soffmöblemang om så önskas. 

WC/Dusch

Stambytt badrum 2018. Nya ytskikt i form av vitt kakel på väggar och ljusgrå klinker på golv. Separat nisch för tvättmaskin och torktumlare. Vikbara glasväggar med frostat glas i dusch. Rymlig badrumskommod med spegelskåp ovanför. Handduksstork och golvvärme.

Gäst WC 

Vägghängd toalett med dold cistern. Handfat med spegel ovanför. Spegelskåp med plats för mindre förvaring. 

Dokument

Planritningar

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Hagalundsgatan 20

Välj en eller flera visningar nedan

Alexander Solmell
Kontorsägare/Fastighetsmäklare
070-698 47 10