Fredhäll - Stockholm


Ernst Ahlgrens väg 3


Kommande försäljning

Ernst Ahlgrens väg 3

Fredhäll

Modern och välvårdad 2:a med balkong!

Hemtrevlig och modern 2:a i Fredhäll med gedigna materialval och smakfulla färger. Stor balkong med grönskande utsikt, kök från 2015, väl tilltagen förvaring samt tidstypiska 30-tals detaljer gör denna lägenhet till ett måste. Mycket stabil och anrik förening med god ekonomi. Ett stenkast från den mysiga Fredhällsparken och de vackra Fredhällsklipporna utmed Mälaren. Välkomna till denna pärla!

Fakta

Adress:
Ernst Ahlgrens väg 3
Område:
Fredhäll, Stockholm
Kommun:
Stockholm
Församling:
Västermalm
Lägenhetsnummer:
0372  /  1207
Typ:
Lägenhet
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal ägande:
0.0000135
Andelstal avgift:
0.13528%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1932
Fönster:
2-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Ventilation:
Mekanisk till- och frånluft
Balkong:
Balkong
Förråd:
Vindsförråd
TV- Internetutbud:
Com hem / Ownit bredband

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
455 kr
Överlåtelseavgift:
1 138 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
29.82%

Energideklaration

Utförd
2008-12-29
160 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 1 person
2 400 kr/år
1 800 kr/år
4 200 kr
Schablonberäknad

Förening

HSB Brf Fredhäll i Stockholm
702000-6305
Ja
Nej

Förening

HSB:s Bostadsrättsförening Fredhäll i Stockholm. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 789 lägenheter varav 1 upplåts med hyresrätt. Det finns även 56 hyresrättslokaler. 

Föreningen har ägt fastigheten sedan byggnationen 1931-1933 (äger marken). 

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 120 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 448 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2017. 

I föreningen finns det tillgång till cykelrum i varje huslänga och ett barnvagnsrum på Frödingsvägen 7. I källaren på Ernst Ahlgrens väg 10 finns det en snickarverkstad. Det finns även tillgång till miljörum med källsortering och ett fotolabb. I föreningen finns det åtta gemensamma tvättstugor. Det finns även två övernattningslägenheter, en festlokal, innergårdar med grillplatser och bastu som får disponeras av de boende i föreningen. 

Föreningens tvättstugor finns på: 
– Frödingsvägen 3 
– Frödingsvägen 9 (även drop in) 
– Ernst Ahlgrens väg 2 (även drop in) 
– Ernst Ahlgrens väg 7 (även drop in) 
– Ernst Ahlgrens väg 10 
– Vitalisvägen 4 (även drop in) 
– Vitalisvägen 6 
– Vitalisvägen 9 (även drop in), fristående hus mittemot Vitalisvägen 7 

Bastu - Den är nyrenoverad och rymlig med plats för ca 10-12 personer. Utanför bastun finns 2 duschar och ett motionsrum. Finns på Ernst Ahlgrensväg 10. 

Fastighetsskötsel- Föreningen har heltidsanställda fastighetsskötare som sköter gårdarna och ger service till de boende. 

Bor ni i Brf Fredhäll har ni nära till goda kommunikationer med gröna linjen vid T-bana station Kristineberg. På Rålambsvägen stannar även buss 61 för vidare färd mot Hornsberg/Ruddammen samt buss 59 station Fredhäll en bit upp på Frödingsvägen som genom Kungsholmen, City och Södermalm tar er ända till Norra Hammarbyhamnen. För den som vill är det heller inte långt att ta cykeln eller promenera till Kungsholmens övriga oaser. 

Besök gärna föreningens hemsida, http://www.brffredhall.se/

RENOVERINGAR

1968 byttes samtliga V/A-stammar i kök. 
1987 installerades fjärrvärme. 
1990 taken lades om. 
1990-1992 byttes el-stigare och samtliga V/A-stammar i badrum samt renoverades samtliga av föreningens tvättstugor. 
1997 renoverades fasaderna på föreningens fem huslängor och samtliga balkonger renoverades. 
1998 byggde 24 lägenheter etage. 
2001 spolades avloppsstammarna i kök och samtliga fönster målades om.  
2006 byggdes två vindslägenheter. 
2006-2007 renoverades trappuppgångarna. 
2007 byttes undercentralen till fjärrvärmeanläggningen och en sopsug installerades. 
2008 genomfördes en OVK-besiktning och en energibesiktning. 
2008 samt 2010-2013 genomfördes relining av V/A-stammar i kök. 
2008-2009 byggde sex lägenheter etage. 
2009-2013 byttes entréportar. 
2010 spolades avloppsstammarna i badrum i majoriteten av lägenheterna. 
2014 reparerades skador på balkongerna på Ernst Ahlgrens väg 5-7, slutbesiktning med godkänt resultat i december 2014. 
2014-2015 utförde föreningen en relining av huvudstammen på Frödingsvägen, framöver ska arbetet utvärderas och eventuellt kompletteras. 
2016 gjorde föreningen i ordning alla innergårdar. 
2016- 2017 renoverades tak, fasad, fönster och balkonger på Ernst Ahlgrensväg 1-7, Rålambsvägen 50 och Adlerbethsgatan 17. 

2017 påbörjade föreningen att renovera fasad, balkonger, fönster och tak, Föreningen började med hus 2 och detta gäller Rålambsvägen 46-48, Vitalisvägen 4-6 och Adlerbethsgatan 15. 
Renoveringen av hus 1 har påbörjats under våren 2018. 
Titta på Brf.fredhäll hemsida där uppdateras mer angående renoveringen.

Interiör

Hall:
Entré med klinkergolv i grå ton samt ljusa väggar och mönstrad tapet. Två stora inbyggda garderober med överskåp. Gott om plats för ytterkläder och skor. Längre in i hallen finns ytterligare inbyggd garderob med överskåp samt stor fristående garderob med spegelglas. 

Vardagsrum:
Luftigt och rymligt vardagsrum med oljat ekparkettgolv och målade väggar i grå färg. Stort fönsterparti utmed hela kortsidan ger rummet ett härligt ljus. Här finns det plats för både stort matbord och soffa samt tv-möbel. Vacker och tidstypisk dörr med speglar leder in till sovrummet. 

Sovrum:
Stort sovrum med plats för dubbelsäng, sängen på bilden är 180 cm. Oljat ekparkettgolv och mörkblå tapet med guldmönster. Ett mindre fönster samt balkongdörr med glas. 

Balkong:
Stor balkong i överläge med härlig morgon/förmiddagssol. Utsikt mot innergård och Fredhällsparken. Lummig utsikt med träd som gör balkongen mer eller mindre insynsskyddad.

Kök:
Kök från 2015 med vita skåpsluckor, vit bänkskiva samt vitt kakel. Gott om förvaring samt bra arbetsytor. Köksutrustning i form av inbyggd diskmaskin, gasspis/ugn samt rostfri kyl/frys. Oljat ekparkettgolv samt målade väggar i ljusgrå ton. 

Badrum:
Badrum med ljusblått klinkergolv och vitt kakel på väggarna. Här finns WC, handfat, dusch, handdukstork, badrumsskåp och spegel.  

Närområde

Välkommen till vackra Fredhäll, där det främst finns familjehus i funkisstil som byggdes på 30-talet och de flesta gatorna är uppkallade efter svenska författare. Fredhäll bjuder bland annat på härlig grönska i Fredhällsparken, mysiga promenadstråk och härliga badklippor, vilket gör Fredhäll mycket populärt under sommarmånaderna. Det finns även ett friluftsbad i området som kan nyttjas såväl vintertid som sommartid. Här finns allt du behöver såsom mataffär, restauranger, caféer, dagis etc. I området ligger t ex den populära restaurangen/caféet Solstugan med vacker utsikt över Mälaren, de populära badklipporna och en välbesökt minigolfbana. Det är en kort promenad till Mariebergs centrum där du bland annat hittar en välsorterad mataffär, banker, restauranger, frisör, apotek och Systembolaget. På promenadavstånd finns även nya Lindhagensgallerian där bland annat ICA Maxi finns.

Kommunikation

T-bana Kristineberg (grön linje), vid Fredhällsparken, samt Thorildsplan (grön linje). Det tar ca 3 min till Fridhemsplan och ca 12 min till T-centralen. Busslinjer i området: Buss 1 går mellan Stora Essingen och Frihamnen via Fridhemsplan, Hötorget och Stureplan. Buss 49, går mellan Stora Essingen och Fridhemsplan samt Buss 62, som går mellan Fredhäll och Östermalm, via Fridhemsplan.

Närservice

Mataffärer, restauranger, caféer, minigolfbana, dagis, grundskolor, gymnasium, apotek, frisör, systembolag, post, banker osv.

Kommunikationer

Kristinebergs tunnelbanestation finns endast ett par 100-meter bort från lägenheten. Du har även nära till buss 61 och 59 som passerar området. Med kommunikationer tar du dig snabbt till Fridhemsplans shopping, restauranger och all tänkbar service.

Planritningar

Daniel Johansson
Kontorsägare/Fastighetsmäklare
070-895 07 35