Vasastan/ Östermalm - Stockholm


Frejgatan 15


Såld

Frejgatan 15

Vasastan/ Östermalm

Pampig sekelskiftes 2:a i stabil förening

ACCEPTERAT PRIS: Högt upp i huset på våning 4 finner ni denna pampiga sekelskiftes 2:a med fantastiska ljusinläpp och utsikt över Vasastans takåsar. Här kan du njuta av många vackra sekelskiftesattribut som en luftig takhöjd om ca 3,4 meter, höga golvsocklar, stora fönsterpartier, vackra speglade dubbeldörrar samt vitlaserade furugolv. Rymligt fullt utrustat kök som bjuder in till många trevliga middagar. Lägenheten är varsamt renoverad med stilrena färgval och måste helt enkelt upplevas på plats. Stabil och välskött förening som äger marken och har många stora renoveringar utförda. Garage finns även i huset. Välkommen på visning!

Fakta

Adress:
Frejgatan 15
Område:
Vasastan/ Östermalm, Stockholm
Kommun:
Stockholm
Församling:
Engelbrekt
Lägenhetsnummer:
20  /  1401
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal ägande:
2.71
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1909
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Förråd:
Stort Källarförråd
TV- Internetutbud:
Com hem, Fiber

Ekonomi

Pantsättningsavgift:
455 kr
Överlåtelseavgift:
1 138 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
29.82%
Känd avgiftsförändring:
Inga avgiftshöjningar är planerade

Energideklaration

Utförd
2008-11-12
145 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
2 160 kr/år
1 800 kr/år
3 960 kr
Schablonberäknad

Förening

BRF Morkullan nr 32
716417-9678
Ja

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen Brf Morkullan 32 är en äkta bostadsrättförening med adresserna Frejgatan 15 och Birger Jarlsgatan 112. Förenigen äger marken. Huset uppfördes 1909, föreningen köpte fastigheten 1989 och består av 23 lägenheter och 4 lokaler. Den totala boytan är 2 449 kvm och lokalytan är 569 kvm.

Tvättstugan är belägen i källaren med tre tvättmaskiner, två torktumlare, ett torkskåp samt en mangel. I entrén finns grovsovrum och ett kombinerat barnvagnsrum/cykelrum. Gemensam innergård som skapats av en trädgårdsdesigner med stenläggning, växter, utemöbler och grill. I föreningen finns även en samlingslokal samt bastu och dusch som kan bokas.

Garage med 6 bilplatser (för närvarande kö).

Det finns ingen planerad avgiftsförändring. Juridisk person accepteras ej. 

Interiör

Hall:

Välkomnande entréhall med luftig takhöjd, vackert vitoljat furugolv samt ljusgrå väggar. I hallen finns det gott om plats för förvaring i 3 stycken garderober och direkt innanför dörren finner du avhänging för ytterkläder. Innanför entrédörren har du en rejäl gallergrind bakom vackra speglade dubbeldörrar i original.

Kök:

Stort luftigt och socialt kök som lockar till många härliga middagar. Köket har vita köksluckor och erbjuder goda arbetsytor och förvaringsmöjligheter. Köket är fullt utrustat med spishäll från Gaggenau, kombinerad varmluftsugn med mikro från Siemens, köksfläkt, integrerad diskmaskin, integrerad kyl & frys från Siemens. Helt enkelt ett drömkök för dig som gillar att laga mat. Takhöjden är luftig om cirka 3,4 meter, väggarna är målade i en sober blå kulör samt på golven ligger vackra vitoljade furugolv i original. Från köket når du bostadens vardagsrum via två stycken speglade dubbeldörrar i original. 

Vardagsrum:

Luftigt och ljust vardagsrum med en härlig rymd! På golvet finner du ett vackert vitoljat furugolv och väggarna är målade i en grå kulör. Här finns även härlig sekelskiftescharm med höga golvsocklar, ett stort fönsterparti som ger ett fantastiskt ljusinsläpp samt en pampig takhöjd om cirka 3,4 meter. Vardagsrummet ligger vägg i vägg med bostadens kök och nås via två speglade dubbeldörrar i original.

Sovrum:

Lugnt och mysigt sovrum med luftig takhöjd, stort fönsterparti, klickgolv och lugnande ljus kulör på vägg. Sovrummet har plats för en 160 cm bred säng och förvaring finns i garderober som ingår i köpet.

Duschrum:

Fräscht renoverat helkaklat duschrum från 2016 med marmorklinker på vägg och klinker på golv. Duschrummet är utrustat med handdusch samt takdush och har infällda spotlights i tak.

WC:

Helkaklad WC med toalett, handfat,samt förvaring i kommod och badrumsskåp.

 

Renoveringar

- 2018 Installation av fiber
- 2017 renovering av fönster och balkongdörrar samt stamspolning.
- 2013 stamspolning och fasadrenovering.
- 2010 renovering av garaget och omläggning av innergården.
- 2007 nya maskiner i tvättstugan.
- 2006 trapphusrenovering.

- 2004 målning av fönster
- 2000 målning av taket
- 1990 fönsterrenovering.
- 1989 byte av samtliga stammar och elstigare.
- 1989-90 byggdes 4 vindslägenheter och taket lades om
- 1990 installerades ljudisolerat glas i fönster mot gata

-        Kommande renoveringar: Ommålning av tak. Finansieras genom avsatt kapital. 

Närområde & kommunikationer

Här bor du på lugnt läge samtidigt som du har närhet till härlig citypuls, butiker och restauranger. Du har även närhet till grönskande parker som Vanadislunden och Hagaparken/ Brunnsviken med badmöjligheter, kajakuthyrning och härliga löparspår. Runt hörnet finner du även ICA roslagstull som har öppet till 23.00 alla dagar i veckan.

Du har även goda kommunikationer ed buss nr 50 som stannar cirka 40 meter från porten och buss nr 2,4 från Odengatan. Närmsta tunnelbana är röda linjen vid Tekniska högskolan.

Dokument

Planritningar

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Frejgatan 15

Välj en eller flera visningar nedan

Alexander König
Fastighetsmäklare & Partner
072-310 70 60