Vasastan - Stockholm


Sveavägen 126, 6 tr


Såld

Sveavägen 126, 6 tr

Vasastan

Välplanerad 2:a på våning 6 med balkong i sydväst

Smakfull 2:a belägen högt upp i huset på våning 6 med hiss. Balkongen vetter mot sydväst och här kan du njuta av många soltimmar från förmiddag tills solen går ner. Bostaden har en fantastiskt utsikt och är mycket välplanerad på sina 39 kvadratmeter och här finns fina funkisdetaljer kvar med fina parkettgolv, kolmårdsmarmor i hall samt breda fönsternischer och luftig takhöjd. Vardagsrummet är lättmöblerat och här finns gott om plats för ett matbord samt soffgrupp. Sovrummet har idag en 140 cm bred säng med smart förvaring undertill och det finns även plats för ett nattduksbord. Köket är fullt utrustat och har mycket förvaring samt bänkyta. Helkaklat och stambytt badrum i stilrena färgval med en tvättmaskin som ingår i köpet. Stabil förening i välskött fastighet som totalrenoverades 2007. Låga avgifter där värme, vatten, kabel Tv och bredband ingår. Här bor du på centralt läge nära Hagaparken, Vanadislunden, Tekniska, Handelshögskolan, Stockholms Universitet och kommunikationer.

Fakta

Adress:
Sveavägen 126, 6 tr
Område:
Vasastan, Stockholm
Kommun:
Stockholm
Församling:
S:t Johannes
Lägenhetsnummer:
00163  /  1603
Typ:
Lägenhet
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal ägande:
3.32000%
Andelstal avgift:
3.24%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1937
Fönster:
ljudisolerande glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Hiss:
Ja
Balkong:
Balkong
Eldstad:
Öppen spis (ej fungerande)
Förråd:
Delat källarförråd
TV- Internetutbud:
TV: Com hem, Bredband: Fiber
Hiss:
Ja

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
448 kr
Överlåtelseavgift:
1 138 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
29.82%
Känd avgiftsförändring:
Inga avgiftshöjningar är planerade

Energideklaration

Utförd
2010-03-29
157 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 1 person
1 800 kr/år
1 440 kr/år
3 240 kr
Schablonberäknad

Förening

BRF Killingen 34
769606-2673
Ja
Nej

Om föreningen

Brf Killingen 34

Fastigheten ligger i kvarteret Killingen i Vasastan och byggandet av huset blev klart 1937. 
I huset finns det 26 lägenheter varav en hyresrätt och på markplanet finns 3 affärslokaler som föreningen hyr ut. 

Föreningens ekonomi:
Föreningen har en mycket stabil och bra ekonomi och har nyligen sänkt sina avgiter. Det finns för tillfället inga planer på avgiftshöjningar. Utöver själva fastigheten äger även föreningen en del av gården utanför huset. 

Övriga utrymmen:
Trevlig tvättstuga med två stora tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. 

Parkering:

Egna parkeringsplatser finns att hyra på gården och boendeparkering finns i kvarteret. Förvaltaren av gården sköter uthyrningen av parkeringsplatserna. Cykelställ finns på gården. 

Interiör

Hall:

Välkomnande entréhall med avhänging för ytterkläder till höger, vacker grön kolmårdsmarmor på golv, målade väggar i en grå kulör.

Vardagsrum:

Luftigt vardagsrum med vacker stavparkett på golv och härligt ljusinsläpp från stora fönsterpartier. Vardagsrummets väggar är målade i en grå kulör och här finns även en vacker eldstad som pryder rummet. Vardagsrummet är lättmöblerat och här finns gott om plats för ett rejält matbord, soffgrupp samt ytterligare förvaring. I vardagsrummet står det en garderobsvägg som löser förvaringen och dessa garderober ingår även i köpet.  

Balkong:

Trevlig balkong med fantastisk utsikt över Vasastans takåsar. Balkongen ligger på ett högt och fritt sydvästläge. Här kan du njuta av många soltimmar då du har sol från förmiddag till sen kväll. På balkongen finns det plats för ett caféset eller mindre loungemöbel. 

Sovrum:

Mysigt sovrum med ekparkett på golv, vitmålade väggar samt breda fönsterbänkar i sten. I sovrummet står det idag en 140 cm bred säng med platsbyggda förvaringslådor undertill som ingår i köpet. I sovrummet finns även plats för ett nattduksbord om så önskas.

Kök:

Välplanerat kök i stilrena färgval med vita köksluckor, vitt kakel samt svart bänkskiva. Köket är fullt utrustat med fläkt, spis & ugn, diskmaskin(2018), kyl & frys samt gott om skåpsförvaring. I köket ligger det en ekparkett på golv och väggarna är vitmålade.

Badrum:

Helkaklat badrum från stambytet 2007 med vitt kakel på vägg, grå klinker på golv med golvväme, duschdörrar i glas, wc stol, handfat med förvaring samt spegelskåp. Du har även en vattenburen handdukstork samt en tvättmaskin som ingår i köpet (tvättfunktionen fungerar torktumlarfunktion ej fungerande).

Utförda renoveringar

Fastigheten genomgick en totalrenovering 2007 och byggnation av två vindslägenheter skedde även då. Försäljningen av dessa lägenheter bekostade renoveringen.

1998 - Ljudisolerande fönsterrutor installerades
2007 - Avlopp och vattenstammar helt bytta
- El-stigare, proppskåp, el-mätare och el-dragningar är bytta till nytt - Nya proppskåp installerade och 3-fas draget till alla lägenheter
- Alla elmätare är gemensamt placerade I källaren
- Balkongerna är helt renoverade
-Trapphuset renoverat
- Fasaden helt renoverad
- Tvättstugan är renoverad

2007/2008 - Badrummen renoverade i alla lägenheter
2010 - Taket renoverat
2011 - Hisskorgen renoverad 

- Bredband via fiber och eget nätverk installerades

2013 - OVK-besiktning genomförd 

Närområde/ Kommunikationer

Bostaden är belägen i attraktiva Vasastan där du finner trendiga restauranger och brunchställen såsom Le Nom, Balzac, M.O.A.S, Meno Male, Svartensgrens, Bar Nombre och många fler. För den som gillar brunch finns Pom och Flora, Greasy Spoon och Café Sirap bara ett stenkast bort.

Stadspulsen runt Stureplan och City ligger endast cirka 20 minuters promenad bort.

Här bor ni i ett kommunikationstätt område med närhet till både den röda och gröna tunnelbanelinjen vid Tekniska Högskolan, Rådmansgatan och Odengatan. På Odengatan går flera innerstadsbussar som tar er till både Östermalm, Djurgården, Kungsholmen, City och Södermalm. Vid Odenplan, bara några minuter bort, finns även Citybanan med pendeltrafik. Lägenheten har ett strategiskt bra läge och för den som pendlar är det snabb access ut till E4:an och E18.

När ni vill komma bort och få en lugn stund i naturen finns Lill-Jansskogen i närheten och Hagaparken. I Hagaparken kan ni ta sköna promenader, motionera, spela tennis, ha en picknick, bada och paddla kanot i Brunnsviken och under vintertid åka långfärdsskridskor. På några minuters promenad når ni även vackra Vanadislunden med dess fantastiska utsikt över Stockholm och med utomhusbassänger vid Vanadisbadet.

Dokument

Planritningar

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Sveavägen 126, 6 tr

Välj en eller flera visningar nedan

Alexander König
Fastighetsmäklare & Partner
072-310 70 60
Jonathan Lundin
Fastighetsmäklare
073-034 70 56