Vasastan/ Odenplan - Stockholm


Frejgatan 89A


Kommande försäljning

Frejgatan 89A

Vasastan/ Odenplan

Sekelskiftes 1:a med stor balkong i sydvästläge!

Välkommen hem till denna trevliga och ljusa sekelskifteslägenhet med stor balkong i soligt sydvästläge. Bostaden är otroligt välplanerad med ett generöst rum med plats för både soffa, säng och matbord. Stora fönsterpartier samt balkongdörrar i glas ger ett härligt ljusinsläpp. Från rummet nås den rymliga balkongen som ligger i soligt läge med sol från cirka 10-18. Balkongen vetter mot föreningens lugna innergård och här finns det gott om plats för utomhusmöbler samt planteringar. Köket är nyligen renoverat med stilsäkra materialval och integrerad kyl & frys, spis & ugn, integrerad diskmaskin samt varmluftsugn. I allrummet har du gott om förvaring i platsbyggda garderober som ingår i köpet. I hallen finns ytterligare förvaring och plats för avhängning samt ingång till wc och dusch. Många vackra detaljer finns bevarade såsom vitlaserade trägolv, tre stora fönster med djupa fönsternischer och luftig takhöjd över 3 meter.

Fakta

Adress:
Frejgatan 89A
Område:
Vasastan/ Odenplan, Stockholm
Kommun:
Stockholm
Församling:
Gustav Vasa
Lägenhetsnummer:
15  /  1102
Typ:
Lägenhet
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal ägande:
2.94000%
Andelstal avgift:
3.01%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1902
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Balkong:
Balkong
Förråd:
Källarförråd, Vindsförråd
TV- Internetutbud:
Com hem
Hiss:
Nej

Ekonomi

Pantsatt:
Ja
Pantsättningsavgift:
1 165 kr
Överlåtelseavgift:
455 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
29.82%

Energideklaration

Utförd
2009-02-11
175 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 1 person
1 800 kr/år
1 440 kr/år
1 800 kr/år
5 040 kr
Schablonberäknad

Förening

Brf Källan
702001-2444
Ja
Nej

Förening

Bostadsrättsföreningen Källan köpte huset 1922 och består av 15 lägenheter med bostadsrätt samt 1 lokal med hyresrätt. Äkta bostadsrättsförening. Juridisk person accepteras inte som köpare. Delat ägande accepteras. 

Vacker fastighet anno 1902. I fastigheten finns tvättstuga samt en trevlig grönskande innergård med utemöbler samt cykelparkering. Kabel-TV och Internet via ComHem. Kabel-TV (basutbud) ingår i avgiften. Till lägenheten hör ett källarförråd och ett vindsförråd.

Inga större renoveringar planerade i närtid.

Följande renoveringar är utförda:

1994 - Byte av köksstammar i gatuhus.

1996 - Nya elstigare och ny armatur på vind i gathus installerade.

1997 - Nya elstigare i gathus, ledningar och centraler i alla lägenhet bytta. Byte av servicecentral. Stambyte för avlopp, varm/kallvtten till toaletter i gathus. Port utbytt. Byte av golv samt ventilationsanläggning installerad i föreningens lokal.

1998 - Fönsterrenovering gårdssida. Nytt expansionskärl. Underhåll av radiatorventiler.

1999 - Stambyte för avlopp, varm/kallvatten till toaletter i gårdshus. Ny el framdragen till lägenheter i gårdshuset. Målning av ytterdörrar i gårdshus. Ny fläkt på tak i gårdshus installerad. Kökskanaler i gårdhus. Tvättstugan uppfräschad. Rökkanaler och eldstäder i gathuset.

2000 - Trapphusrenovering i gatuhus. Ny el i trapphusets entréhall.

2001 - Målning av fönster, gatusidan.

2003 - Balkonger installerade på gårdssidan.

2005 - Byte av 1 köksstam gårdshuset och 2 badrumsstammar gathuset. Renovering av 10 st badrum i gathuset. Ny fjärrvärmecentral och tryckstegringspump, installerad.

2013 - Omfattande renovering av innergård, nya bjälklag, tätskickt samt gårdsbeläggning. Källarförråden uppdaterade med nya burar.

2015/16: Renovering av fönster.

2017: Yttertak.

Interiör

Hall: 

Välkomnande entréhall med vitlaserade trägolv, vitmålade väggar samt en luftig takhöjd över 3 meter.  Förvaringsskåp ovanför entrén för extra förvaring.

Kök:

Nyrenoverat kök i smakfulla materialval. Köket är fullt utrustat med integrerad diskmaskin, integrerad kyl & frys, ugn, gasspis, fläktkåpa och diskho. Köksluckorna går i mattsvart, bänkskivan är i svart laminat och vitt kakel som är lagt i förband. Ett stort fönsterparti med breda fönsternischer och grön marmor på fönsterbänkarna. Väggarna är vitmålade, takhöjden är luftig om över 3 meter och på golvet ligger ett vitlaserat trägolv. Köket har en semi öppen planlösning mot allrummet vilket gör att du enkelt kan få plats med ett matbord.

Balkong:

Stor balkong i soligt sydvästläge som vetter mot föreningens lugna innergård. På balkongen kan du avnjuta solen från morgon till eftermiddagen. 

Allrum:

Luftigt allrum med en takhöjd om över 3 meter och ett fantastiskt ljusinsläpp från stora fönsterpartier samt balkongdörrar i glas. I allrummet är väggarna vitmålade och på golvet ligger ett vitlaserat trägolv. Från allrummet nås bostadens stora balkong i soligt sydvästläge. I allrummet finns det gott om förvaring i platsbyggda garderober samt plats för både soffa, säng och matbord. 

WC:

Separat gäst WC med grå klinker på golv, vitmålade väggar, wc samt handfat.

Duschrum:

Duschrum med vitt kakel på vägg, blå plastmatta på golv, handfat med kommod, handdukstork samt dusch.

Närområde

Attraktivt läge med närhet till både Odenplan och Sankt Eriksplan samt många matbutiker, restauranger och caféer i kvarteren. Nära till grönområden såsom Hälsingehöjden, Vasaparken och Hagaparken. Mycket goda kommunikationer med T-bana (Odenplan/S:t Eriksplan), flertalet busslinjer, flygbuss och Citybanan.

Planritningar

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för Frejgatan 89A

Välj en eller flera visningar nedan

Alexander König
Fastighetsmäklare & Partner
072-310 70 60