Birkastan - Stockholm


Rörstrandsgatan 48


Kommande försäljning

Rörstrandsgatan 48

Birkastan

Exklusiv vindsvåning i tre våningsplan med tre balkonger!

Välkommen hem till denna exklusiva och unika vindsvåning i internationell klass! Bostaden är 59+4 kvm och förädlades under 2017 av byggherren Axxonen med exklusiva materialval och är fördelad på tre våningsplan med tre tillhörande balkonger. Denna bostad måste verkligen upplevas på plats för att få en känsla av våningens rymd och fantastiska ljusinsläpp! Mellan våningsplanen tar du dig enkelt via en spiraltrappa i industristil och i detta boende har inget lämnats åt slumpen. Här samspelar exklusiva materialval som fiskbensparkett, granit, fungerande braskamin i täljsten samt brytare från Buster & Punch. Här finns även ett lyxigt badrum samt gästoalett och ett platsbyggt kök i industriell stil med vitvaror i rostfritt från Smeg. Bostaden ligger belägen i ett vackert sekelskifteshus anno 1908. Föreningen är mycket välskött med stabil ekonomi och många renoveringar utförda. Är du intresserad av en visning? Varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare Alexander König på 0723-107060.

Fakta

Adress:
Rörstrandsgatan 48
Område:
Birkastan, Stockholm
Kommun:
Stockholm
Församling:
S:t Matteus
Lägenhetsnummer:
26  /  1303
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal ägande:
4.15%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1908 Denna bostad förädlades under 2017
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Badrum:
1 st
Hiss:
Ja
Balkong:
Balkong
Eldstad:
Fungerande Braskamin
Förråd:
Förråd i gatuplan direkt innanför entréporten
TV- Internetutbud:
Com Hem, Bredbandsleverantör Ownit (100 Mbit/s). En obligatorisk avgift om 139 kr/månad läggs på månadsavgiften

Ekonomi

Pantsättningsavgift:
455 kr
Överlåtelseavgift:
1 162 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Köpare
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
29.82%
Känd avgiftsförändring:
Inga avgiftshöjningar planerade

Energideklaration

Utförd
2010-05-28
182 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
3 600 kr/år
1 800 kr/år
5 400 kr
Schablonberäknad

Förening

Brf Volontären 24
769603-7675
Ja
Nej

BRF Volontären 24 registrerades 1998, är en äkta bostadsrättsförening och innehar marken med tomträtt. Föreningen består av totalt 25 st lägenheter, inklusive de planerade vindslägenheterna, varav en lägenhet om 108 kvm som upplåts med hyresrätt.

EKONOMI
BRF Volontären 24 är en gammal förening med god och stabil ekonomi. Vid utgången av 2017 låg det totala lånet på endast 6,3 msek, vilket ger en belåningsgrad på ca 4 160 kr/kvm. 

TV OCH BREDBAND
Fiber-bredband: Leverantör Ownit (100 Mbit/s). En obligatorisk avgift om 139 kr/månad läggs på månadsavgiften.
Kabel-TV: Leverantör, Com Hem. Basutbud ingår i avgiften. 

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Tvättstuga
Barnvagnsrum
Bastu

Innergård och bakgård med uteplats och grillmöjligheter

ENTRÈPLAN/ VÅNING 4,5:

Hall: Välkomnande entréhall med skyddande säkerhetsdörr, gråmålade väggar, samt snygg betongliknande klinker med golvvärme. I taket sitter det dimbara spotlights och från spiraltrappan når du bostadens mittenplan.

Kök: Exklusivt kök i öppen och luftig planlösning mot bostadens matsal. Från köket nås även en utav bostadens tre balkonger som vetter mot föreningens mysiga innergård. Köksinredningen är specialritad för projektet och har tagit inspiration från det funktionella och avskalade restaurangköket. Här finns en industriell känsla och återkommande material i rostfritt utförande såsom bänkskiva, vitvaror samt beslag till luckor/lådor. Köket är fullt utrustat med integrerad diskmaskin, induktionshäll, varmluftsugn samt kyl & frys. Samtliga vitvaror kommer från Smeg. Designblandare från Tapwell med rostfri diskho som är integrerad i köksbänken. Kökssnickerier, luckor och täckskivor är lackade i en ljusgrå ton och har ovan bänkskivan våtrumsmålats en vit kulör för enkel avtorkning. I köket finns det gott om plats för ett rejält matbord med plats för 6 stolar. Kökets väggar är gråmålade och på golvet ligger det otroligt vackra mörkbetsade golvet i klassisk fiskbensparkett med golvvärme som skapar ett spännande möte mot den rustika industrella känslan. I taket sitter det dimbara spotlights.

Balkong: På entréplan finner ni bostadens största balkong och här finns plats för möblemang eller en mindre loungegrupp om så önskas. Balkongerna vetter mot föreningens innergård och har sol under morgon till eftermiddag. 

Gäst WC: Smakfullt renoverad gäst WC med en betongliknande klinker på golv samt väggar. Toaletten är utrustad med vägghängd WC med integrerat spolsystem, golvvärme, handfat samt spegelskåp. I taket sitter det dimbara spotlights. 

Walk in closet: Smart planerad walk in closet med platsbyggd förvaring som ingår i köpet. Förvaringslösningen har utdragbara lådor samt gott om plats för hängförvaring av dina kläder och skor. Här finns även ett fönster som ger rummet ett naturligt ljus och på golvet ligger en enhetlig mörkbetsad fiskbensparkett. En praktisk skjutdörr är även infälld i väggpartiet som angränsar mot köket.

MITTENPLAN/ VÅNING 5,5:

Vardagsrum: Ljust och luftigt vardagsrum med otrolig rymd och en effektfull braskamin med en värmelagrande topp av täljsten. Rummet har gråmålade väggar och på golvet ligger ett enhetligt vackert mörkbetsat golv i klassisk fiskbensparkett. I taket sitter det dimbara spotlights och även på detta plan finns en säkerhetsdörr installerad (dörren är idag dold bakom ett draperi). Från vardagsrummet nås det lyxiga badrummet samt även två av totalt tre balkonger.

Två stycken balkonger: I anslutning till vardagsrummet ligger bostadens två andra balkonger. Dessa balkonger vetter båda två mot föreningens lugna innergård med sol från morgon till eftermiddag.

Badrum: Exklusivt badrum i snygg betongliknande klinker på golv samt väggar. Badrummet är utrustat med golvvärme, kombinerad tvättmaskin/ torktumlare (dold i platsbyggt förvaringsskåp), dimbara spotlights, vägghängd WC med integrerat spolsystem, unidrain avlopp, designdusch, designhanddukstork samt duschväggar i klarglas. Platsbyggd kommod med infällt handfat samt exklusiva bänskkivor i granit.

VINDSPLAN/ VÅNING 6:

Sovrum: Tänk dig känslan att få vakna upp i detta mysiga och lugna sovrum med himlen rakt ovanför dig! Via spiraltrappen upp från vardagsrummet når du sovrummet och här finns tre stycken takfönster med installerade mörkläggningsgardiner. Du har även plats för en 160 cm bred säng och ytterligare plats för ett skrivbord eller en byrå om så önskas. Även på detta våningsplan finns en säkerhetsdörr installerad som tar dig direkt ut till hissen.

Kabel Tv & Bredband

Fiber-bredband: Leverantör Ownit (100 Mbit/s). En obligatorisk avgift om 139 kr/månad läggs på månadsavgiften.
Kabel-TV: Leverantör, Com Hem. Basutbud ingår i avgiften. 

Här bor du på bästa läge med närhet till Birkastans trevliga puls med restauranger och caféer. Under sommartid är Rörstrandsgatan gågata och därmed avstängd för biltrafik. Runt hörnet finner du vackra promenadstråk längs med Karlbergskanalen vid Karlbergs Slott. På några minuters promenad tar du dig till mysiga Vasaparken med minigolf, boulebana, restauranger och caféer.

Sankt Eriksplan har goda kommunikationer med både buss och tunnelbana, vilka tillsammans knyter samman hela Stockholms innerstad. Med hållplats vid Vasaparken har ni även tillgång till flygbuss som tar er ända ut till Arlanda på ca 30 minuter och Odenplan för pendeltågen.

Planritningar

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för

Välj en eller flera visningar nedan

Alexander König
Fastighetsmäklare & Partner
072-310 70 60
Beatrice Bagge
Fastighetsmäklare
073-364 03 39