Vasastan - Stockholm


Luntmakargatan 95


Luntmakargatan 95

Vasastan

Optimalt planerad 2:a i hjärtat av Vasastan!

ACCEPTERAT PRIS 4 150 000 KR! Mycket stilfull och välplanerad tvåa med totalrenoverat kök 2018/19. Genomgående fina materialval, god förvaring och en planlösning som passar såväl en som två personer. Enda lägenheten med egen utgång till föreningens terrass, här finns möjlighet till egna utemöbler. I ert nya hem finns alla bekvämligheter som önskas med bla tvättmaskin, torktumlare och diskmaskin. Stark brf med låg belåning, inga avgiftsförändringar eller stora renoveringar finns planerade i dagsläget. Föreningen äger dessutom marken - här är det bara att flytta in!

Fakta

Adress:
Luntmakargatan 95
Område:
Vasastan, Stockholm
Kommun:
Stockholm
Församling:
Gustav Vasa
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal ägande:
2.77%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1946
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Hiss:
Ja
Balkong:
Utgång till allmän altan
Förråd:
Källarförråd
TV- Internetutbud:
Fiber via Ip-Only / Com hem (analogt grundutbud på TV ingår)

Ekonomi

Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
29.82%

Energideklaration

Utförd
2019-07-03
151 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 2 personer
2 700 kr/år
1 500 kr/år
4 200 kr

Förening

BRF Boplatsen
702000-2254
Ja

Allmänt om föreningen: Brf Boplatsen. Föreningena är en äkta bostadsrättsförening I föreningen finns 32 lägenheter varav samtliga upplåtes med bostadrätt. Det finns även 3 hyresrättslokaler.

Föreningen köpte fastigheten 1946 som en bostadsförening, 1991 ombildades bostadsföreningen till bostadsrättsförening (äger marken). Föreningen tar inte ut någon överlåtelse- eller pantsättningsavgift.
Tillgång till cykelrum och barnvagnsrum finns i källaren. I föreninge finns även soprum med plats för hushållsoppor, grovsopor och mindre el-avfall. I källaren finns en gemensam tvättstuga som är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel.
Föreningen har trivselregler som medlemmarna förväntass följa.

Föreningens fastighetsförsäkring är tecknad hos Vardia Försäkring. Försäkringen innehåller en bostadsrättsförsäkring för husets samtliga lägenheter. lägenhetsinnehavarna behöver därmed inte teckna ett särskillt bostadsrättstillägg i hemförsäkringen. Observera att medlemmarna måste teckna hemförsäkring själva.

Renoveringar

1994 ombyggnad av kontorslokalerna till tre separata lokaler.
1998 stambyte i lägenhetsvåningarna och byte av el-ledningarna i lägenheterna.
1999 nya el-ledningar dragna i trapphus, vind och källare. Byte fjärvärrmeväxlare.
2001 ombyggnation av råvind till två vindslägenheter, byte av plåttak. Renovering av hissen.
2003 målning av trapphus och källare.
2004 fasadrenovering av väggen mot gården inkl. fönstermålning på gårdsfasaden. Helrenovering av tvättstugan.
2005 fasadrenovering av muren mot gården.
2007 byte av avloppsrör under källargolven. Byte till ny el-central.
2008 energideklaration utförd. Vattenskador i restaurangens lokaler åtgärdade.
2009 Säkerhetsdörrar installerades. Slipning och lackering av lokalernas fönster mot Luntmakargatan. Byte av pupjigg till fjärrvärmeanläggningen.
2010 underhålls- och förbättringsarbeten av el-system i källaren. Underhållsarbeten på fjärrvärmeanläggningen. Ommålning av korridoren i källaren.
2011 renovering av lägenhetsfönster med byte av innanfönstren till energiglas. Installation av nya värmekablar i hängrännor och stuprör. Installation av husnod.
2012 utfördes en OVK-besiktning som genomförs vart 6:e år. Ommålning av trapphuset i enréplanet.
2013 fasadrenovering av fasaderna mot Luntmakargatan och Markvardsgatan. Arbete påbörjat med renovering av fuktskadade terrasser. Ombyggnad av rökgaskanal i yttertaket till trapphuset. Slipning av golvet i frisersalongen Wendys hair. Hissreparationer avseende bl.a. Frekvensstyrning och kretskortsbyte. 2014 renovering av de båda takterrasserna inkl. en av lägenheterna pga. fuktskador. Renovering av ovanskikt på två balkonger mot Luntmakargatan (Lgh 1:5 och 2:3). Belysningsbyte i förrådslokalen i källaren. Byte av torktumlare i tvättstugan. Installation av säkerhetsplattform på taket.
2015 byte av spillvattenstam i källarlokalerna. Renovering och målning av delar av källaren. Spolning av badrums- och köksavlopp samt spillvattenstammarna i huset. OVK-besiktning av hyreslokalerna.
2016 renovering av entré och trapphus – målning och golvslipning. Upprustning av soprummet och restaurangens kylsoprum. Avtal om installation av fiber till lägenheter och lokaler.
2017 fiberinstallation till lägenheter och lokaler. Omdragning av luftintag för restaurangens ventilationssystem från terrassbyggnadens långsida till gavelsidan. Byte av avloppsrör i tvättstugan. Renovering av pentrylokalen hos Wendys hair.
2018 har en OVK-besiktning utförts, framöver planeras mindre åtgärder så som att ev. rensa ventilationskanalerna för att få besiktningen godkänd.

Ljus hall med trägolv och vitmålade väggar. Tre stora inbyggda garderober med överskåp. Plats för ytterkläder. 

Direkt in till vänster finner vi köket, renoverat hösten 2018. Här ligger ett vackert slipat betonggolv och väggarna är vitmålade. Helt nytt kök med skåpsluckor i ljusgrå ton, mörk laminatbänkskiva och vitt kakel som stänkskydd. Köksutrustning i form av kyl/frys, induktionshäll, kolfilterfläkt, diskmaskin samt ugn/mikro. Bra förvaring och plats för frukostbord. Ett fönster in mot gården.

Vardagsrummet är stort och rymligt med plats för ordentlig matbord såväl som soffgrupp och tv-möblel. Fint trägolv och vitmålade väggar. Stort fönster samt utgång till föreningens terrass.

Mysigt sovrum med trägolv och målande väggar i mörkblå ton. Plats för dubbelsäng och förvaring. Ett fönster in mot innergården.

I anslutning till hallen finner vi badrummet. Klinkergolv i blå ton och vitt kakel på väggarna. Badrumsinredning i form av wc, handfat i kommod, spegelskåp, dusch samt tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare. 

Alla ljuskällor är dimbara genom lampknappen eller genom en app, systemet heter PLEJD. Det finns även ett system indraget som gör att lägenhetsinnehavaren kan läsa av elförbrukningen i realtid, mer info om detta på watty.io

Planritningar

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för

Välj en eller flera visningar nedan

Daniel Johansson
Kontorsägare/Fastighetsmäklare
070-895 07 35