Vasastan - Stockholm


Roslagsgatan 45


Roslagsgatan 45

Vasastan

Stilren och välplanerad 1:a med både modernt kök och fräscht badrum!

Välkommen till denna hemtrevliga lägenhet med härlig rymd och fantastiskt ljusinsläpp med utsikt mot natursköna Vanadislunden. Bostaden har ljusa och vackra trägolv genomgående i alla rum. I köket finner vi ett fullt utrustat modernt kök med snyggt integrerad kyl/frys samt diskmaskin. Badrummet är helkaklat, stor dusch, bra förvaring och golvvärme. Här finns även möjlighet och utrymme för en tvättmaskin. Mycket välplanerat boende med öppen planlösning. Det ljusa rummet rymmer både soffgrupp, matbord och en avgränsad sovdel med inbyggd hylla med el. Här finns även inbyggda högtalare i vägg och tak. Stabil förening med god ekonomi. Här bor du på en attraktiv adress med närhet till både natursköna Hagaparken och Vanadislunden men även caféer och restauranger, såsom Agrikultur, Babette, Pom och Flora, Le Nom, M.O.A.S, Café Nero, Mahalo, Kale and Crave, Bar Nombre, Meno Malo, Brasserie Balzac och många fler. Varmt välkomna på visning!

Fakta

Adress:
Roslagsgatan 45
Område:
Vasastan, Stockholm
Kommun:
Stockholm
Församling:
S:t Johannes
Lägenhetsnummer:
99-2025-1-1-10  /  1004
Typ:
Bostadsrätt
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Andelstal ägande:
0.43133%
Andelstal avgift:
0.43141%
Byggnadstyp:
Flerfamiljshus
Byggnadsår:
1929
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Hiss:
Ja
Förråd:
Källarförråd
TV- Internetutbud:
Com hem, Fiber

Ekonomi

Pantsättningsavgift:
465 kr
Överlåtelseavgift:
1 162 kr
Överlåtelseavgift betalas av:
Säljare
Kommunal skatt (exkl. kyrkoskatt):
29.82%

Energideklaration

Utförd
2018-12-09
151kWh/m2 kWh/m²/år

Driftkostnad

Beräknad på 1 person
1 200 kr/år
1 200 kr/år
2 400 kr
Schablonberäknad

Förening

BRF Blåkråkan 1
702000-2064
Ja

Om Förening

Namn:  Brf Blåkråkan 1 i Stockholm

Kommun:  Stockholm

HSB:s Brf Blåkråkan i Stockholm är en äkta förening. I föreningen finns 178 lägenheter, samtliga upplåtes med bostadsrätt. Det finns även 4 hyresrättslokaler.

Föreningen köpte fastigheten 1935 och äger marken. 

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 163 kr som betalas av säljaren. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 465 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2019. 

Det finns en stor och trivsam innergård med utemöbler, gräsmatta och grill samt även en park med bänkar och träd. Cykelparkering på gården samt ett cykelrum i gårdshuset. Det finns totalt fyra tvättstugor varav tre bokningsbara och en spontantvättstuga. Varje tvättstuga är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp samt en mangel. Föreningen har även ett grovsoprum där det finns möjlighet att lämna papper, glas, wellpapp, metall, plast, lampor och batterier.

 Besök gärna föreningens hemsida för mer information, https://hembokat.se/brfblakrakan

BYGGNAD

Byggår:  

1929

Uppvärmning:  

Fjärrvärme

Hiss:  

Ja

RENOVERINGAR - UTFÖRDA OCH PLANERADE

1990-1994 genomfördes en totalrenovering av fastigheten. Vid detta tillfälle byttes el-stigare och samtliga V/A-stammar i kök samt bad. Under samma period renoverades även fasaden, fönster, tak och trapphus.

2002 byggdes tretton vindslägenheter.

2004 installerades nya maskiner i tvättstugan.

2005 spolades V/A-stammar i kök och bad.

2010 byggdes ett grovsoprum och ca femtio balkonger.

2010-2011 genomfördes byte av radiatorventiler i alla lägenheter och värmen injusterades i fastigheten.

2011 restaurerades gårdshuset.

2011-2012 utfördes en OVK-besiktning av ventilationen.

2013 spolades samtliga stammar och undercentralen byttes.

2015 fräschades källsorteringsrummet upp. Samma år filmades och spolades avloppsrören i gatuplan. Radiatorer undersöktes, cirkulationspumpen som förser husets radiatorer med varmvatten byttes och ett antal brandskyddsåtgärder utfördes.

2016 installerades övervakningskameror i källsorteringsrummet.

2017 utfördes takmålning.

2019 hissrenovering påbörjas i mitten av okt och ska vara avslutad mitten av dec enligt plan.

2020 trapphusrenovering påbörjas i början av 2020 enligt plan.

Föreningen planerar även att utföra en s.k. relining av avloppsstammar i fastighetsgrunden (ej i lägenheterna), inom en tvåårsperiod. Inom denna period kommer även de äldre balkongerna att renoveras. Finansiering av ovan renoveringar skall ske via underhållsfonden i första hand.

PARKERING

Föreningen disponerar 13 parkeringsplatser på baksidan av fastigheten som man kan få hyra till en kostnad av ca 1 100 kronor per månad. I dagsläget råder kö.

TV OCH BREDBAND

Föreningen är ansluten till ComHem om basutbudet av kabel-TVkanaler och kostnaden ingår i avgiften. Tillgång till kanaler utöver basutbudet erbjuder både ComHem och Stockholms stadsnät. Anslutning via Stockholms stadsnät sker via fiber.

Område

Här bor du på en attraktiv adress med närhet till både natursköna Hagaparken och Vanadislunden men även caféer och restauranger, såsom Agrikultur, Babette, Pom och Flora, Le Nom, Bucco Nero, M.O.A.S, Café Nero, Mahalo, Kale and Crave, Bar Nombre, Meno Malo, Brasserie Balzac och många fler.

Interiör

Hall

Välkomnade hall med gott om förvaring i samband med en stor garderob med tillhörande spegeldörrar. Fina och vitmålade väggar samt vackra och ljusa golv i trä. 

Badrum 

Badrummet är fräscht och enhetligt med vitt kakel och svart klinker, stor dusch, handfat med bra förvaring och golvvärme.här finns även möjlighet och utrymme för en tvättmaskin.   

Kök

Köket är stilrent med vita luckor och stänkskydd i trendig koppar. Fullt utrustat modernt kök med snyggt integrerad kyl/frys samt diskmaskin. Här finner vi även induktionshäll med tre plattor, rostfri ugn och vask. Vackra och ljusa trägolv finns genomgående i lägenheten samt vitmålade väggar. 

Rum 

Här finns rymd till både soffgrupp, matbord, god förvaring, TV, och sängdel som för nuvarande passar perfekt för en 120 cm säng, här finner vi även en inbyggd hylla med el . Även här har vi vackra och ljusa trägolv samt vitmålade väggar. Här finns även inbyggda högtalare i vägg och tak. 

 Enligt föreningens lägenhetsutdrag är bostadsrätten 32,5 kvm.

Planritningar

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till visningen för

Välj en eller flera visningar nedan

Beatrice Bagge
Fastighetsmäklare
073-364 03 39